Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

lamba sonda

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
fury
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od fury »

ahoj. chtel bych si sam vymenit lambda sondu (pred katalyzatorem), ale nejakej technik mi rikal, ze se musi potom jeste "naprogramovat". Tak nevim co je to za blbost, co se na ni sakra programuje. Je mozne, ze tim myslel vymazat zavadu z ridici jednotky a donutit ho znovu nacist status?
Jinak mi rekli, ze ta sonda bude stat 5500 + zrejme prace, v online katalogu stoji 4600 :evil: Takze fakt nemam moc chut jim za takovou prkotinu davat 1500 navic...
Slid
Klubové ID: 1699

#2 Příspěvek od Slid »

ještě dej + DPH, jinak tím naprogramovat myslí asi vymazat chyby, ale stačí odpojit baterku na pár minut.
fury
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od fury »

ses si jisty ze ty ceny jsou bez DPH? nikde jsem to nenasel....
jinak mam 320i V6, kde jsou lambdy 4, 2 pred a 2 za katalyzatorem. kdyz jsem tam volal a chtel, aby mi z testu vycetli, ktera z tech dvou to byla, nebyli mi schopni to rict... existuje nejakej figl jak to poznat? diky moc za rady lidi, jste super ;)
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#4 Příspěvek od error-motohanz »

nastartuj si vlez si pod auto a zkus odpojit lambdu a jestli se neco nezmeni...mel bys to poznat... ve chvili kdy zmena nenastane mela by to bejt ona....
fury
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od fury »

za chodu? a to jako poznam podle zvuku motoru kdyz to stoji, nebo az za jizdy? jeste bych rad upozornil, ze lambdy pred katalyzatorem jsou pristupne shoda (snimaji ve svodu).
error-motohanz

#6 Příspěvek od error-motohanz »

no tak na ktery dosahne vem ze shora.....:) normalne to zkus kdyz to stoji, meli by se zmenit otacky motoru a chod...jeste ji muzes zmerit ale myslim si ze kdyz nevis ze ta moznost je tak asi nebudes vedet jak..ja taky nevim presne jak se to dela....:)
fury
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od fury »

ale jo, vim ze ta moznost je, ale nemam zadnej osciloskop ani voltmetr tyjo. a eletrykar jsem fakt mizernej :) zkusim to teda... jeste jsem tu nekde cetl, ze par minut po studenym startu je smes bohata na kyslik a ze se zadny hodnoty z lambdy neberou. tak to asi udelam az to bude zahraty. chod motoru se ale zmeni bud: a) vyndam funkcni lambu
b) vyndam tu spatnou, ale pouze kdyz dava nesmyslne hodnoty. v mem pripade mi ale rekli, ze RJ hlasi ze neni pripojena jedna lambda, takze je asi uplne kaput a kdyz ji vyndam tak by se prave asi nic stat nemelo. mam pravdu?
error-motohanz

#8 Příspěvek od error-motohanz »

jojo nemelo by se nic zmenit.... :)
Marek-is
Klubové ID: 181

#9 Příspěvek od Marek-is »

fury píše:ahoj. chtel bych si sam vymenit lambda sondu (pred katalyzatorem), ale nejakej technik mi rikal, ze se musi potom jeste "naprogramovat". Tak nevim co je to za blbost, co se na ni sakra programuje. Je mozne, ze tim myslel vymazat zavadu z ridici jednotky a donutit ho znovu nacist status?
Jinak mi rekli, ze ta sonda bude stat 5500 + zrejme prace, v online katalogu stoji 4600 :evil: Takze fakt nemam moc chut jim za takovou prkotinu davat 1500 navic...
Dej tam lamndu s felicie a bude to taky O.K.
fury
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od fury »

Marek-is píše:
fury píše:ahoj. chtel bych si sam vymenit lambda sondu (pred katalyzatorem), ale nejakej technik mi rikal, ze se musi potom jeste "naprogramovat". Tak nevim co je to za blbost, co se na ni sakra programuje. Je mozne, ze tim myslel vymazat zavadu z ridici jednotky a donutit ho znovu nacist status?
Dej tam lamndu s felicie a bude to taky O.K.
radsi tam dam origos, nebudu se potom s nekym hadat ze mi to tam nejde...
hertz1

#11 Příspěvek od hertz1 »

Klidně tam dej tu škodováckou. Mě ji tam dávali přímo v Enseladu a je naprosto v pohodě a stála asi 2500,- i s výměnou. :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#12 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Když jsi z prahy, tak se domluv s Alpem, udela Ti diagnostiku za par stovek, řekne Ti, která je blbá. Co máš za motor? M54? Nejpíš ji tu budu mít taky a určo bude levnější než v BMW. V Online ceníku jsou ceny bez DPH.
fury
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od fury »

diky ;)
ale bohuzel vcera vecer jsem zacal mit uplne jiny starosti nez lambda sondu. auto nejdriv nechtelo chytnout (usoudil jsem ze to bylo tou zimou), a pak po asi kilometru zaclo cukat a chciplo v kopci. no pak uz jsem jenom zkousel nastartovat, ale dycky to chytlo a hned zase chciplo. myslel jsem jestli to neni benzin, mel jsem tam jen par litru a bylo to v prudkym kopci. navic pumpu nebylo slyset. tak jsem tam neco dolil ale stejne nic, ted uz s tim starter mele uplne naprazdno, i presto ze pumpa normalne jede. jeste jsem tam dneska byl, odpojil baterku a uvidim co se vecer bude dit. takze lambda ted stoji nekde na pokraji meho zajmu :(
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#14 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Domluv se s Alpem, at ti tam prijede udelat diagnostiku, teba bude ochotnej :-) Mel by jsi pak jednodussi hledat zavadu. Tohle bude nejaka blbost....
fury
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od fury »

tak uz jsem mu napsal. uvidime az se ozve. hele myslis ze by to mohl bejt treba spatnej termostat? me predtim na diagnostice rikali, ze je nakraplej (ale ja jim neveril, protoze teplota doleze presne na pulku a ani se nehne) a ze jestli se mi nekde posere tak to auto budu moct tak nalozit a nechat odtahnout, ze prej s tim autem neudelam ani tuk. tak doufam ze by to mohlo bejt ono, zacinam uz bejt hrozne nasranej na toho typka co jsem to od nej kupoval, protoze on na to UPLNE SRAL, jenom jezdil... idiot... a ja jsem taky idiot, ze jsem to nepoznal..... na tom aute je prej dost zavad a ja zatim nemel tolik penez abych to nechal cely spravit. nekdo mi taky rikal ze kdyz je tam hodne zavad ze RJ nenecha motor bezet..... tak nevim. preju si jenom aby to nebylo nic vaznyho.... :roll:
akmall
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od akmall »

fury píše:diky ;)
ale bohuzel vcera vecer jsem zacal mit uplne jiny starosti nez lambda sondu. auto nejdriv nechtelo chytnout (usoudil jsem ze to bylo tou zimou), a pak po asi kilometru zaclo cukat a chciplo v kopci. no pak uz jsem jenom zkousel nastartovat, ale dycky to chytlo a hned zase chciplo. myslel jsem jestli to neni benzin, mel jsem tam jen par litru a bylo to v prudkym kopci. navic pumpu nebylo slyset. tak jsem tam neco dolil ale stejne nic, ted uz s tim starter mele uplne naprazdno, i presto ze pumpa normalne jede. jeste jsem tam dneska byl, odpojil baterku a uvidim co se vecer bude dit. takze lambda ted stoji nekde na pokraji meho zajmu :(
Myslim ze tyhle problemy mohou souviset primo se spatnou lambda sondou, mam M50 2.0 a hur startovala a kdyz se to ohralo tak to obcas hnusne cuklo. Nemel jsem tam lambdu vubec. Nechaval jsem tam dat novou original Bosch stala me 3400 z dani + prace. Od te doby je klid a vse v normalu.
fury
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od fury »

jo taky mi to cuka hnusne nez se to ohreje.. to jsem pricital te sonde. ale startovat by to snad melo ne?
akmall
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od akmall »

Auto bez sondy se chova vseljak nemusi vubec ject. Me se zvysil vykon o 20% urcite. Jinak kamarad ma 318 a bez lambdy nenastartuje a znam M52 co jezdi bez lambdy bez problemu jen tak 1x mesicne zniceho nic chcipne. zacni jeji vymenou pak je dobre uject tak 80Km aby se vynulovala chyba v RJ a pokud problemy pretrvani tak res dal. Ale podle me bude klid.
fury
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od fury »

na ten vykon uz se taky tesim :) zda se mi ze to jede nahovno, kdyz me predjede i blba oktavka :-/
jinak mam M52... ale je to fakt nahovno... pristi tyden bych mel dostat nejaky penize, tak je do toho nacpu a uvidime. doufam ze mi bude 15k stacit...
dik ;)
Slid
Klubové ID: 1699

#20 Příspěvek od Slid »

V první věci bych řešil diagnostiku!!!
A potom řešil lambdu atd.
A po dávání nové lambdy odpojit baterku na pár min a znovu připojit, a? jsou vymazány chyby a nemusíš čekat.
Odpovědět