Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zvysena spotreba u 324D
Zdravim, potrebuju poradit s problemem. Asi pred 2 mesicema jsem byl z preventivnich duvodu nucen vymenit rozvodovy remen + napinaci kladku ( pus klinaky ale to je nepodstatny ) a nahle se mi prudce zvysila spotreba. Drive jsem jezdil za 7.5 l na sto a nyni spotreba cini 10 litru. Podotykam ze spotreba se zvysila nahle, ne postupne. Mam tuseni ze je to tim rozvodakem. Delal mi to znamej. Dnes jsem mluvil s jednym mechanikem a on mi rikal, ze pravdepodobne pri ty vymene nezajistil vacku, klikovku a ja nevim co jeste a ze se mu to asi hnulo a tim padem se mohlo stat, ze predvstrik ted dava vice nafty nez ma. Jeste jedna vec, po startu at je zima ci teplo, vynechavaji 2valce, motor hrozne kope a coudi ( tak 5 min pak se srovna a nekdy i chcipne ). Svicky mam nove dany ( 14dni ) a problem se nevyresil. Taky zjistuju ze tam jako by neco cvaka ( nevim presne co, zni to jako klikovka ) pri studenym motoru hlasite po zahrati uz skoro neslysitelne. Vazne nejsem zadnej odbornik a nevim na koho se obratit, tak budu rad za kazdou vasi radu. Jen mi jde o to, zda to muze byt tim rozvodakem . . . Diky predem
FrajerT píše:Kurňa, tieto staré diesle mali remeň? Nebola tam už náhodou re?az?![]()
Podľa toho, čo píšeš tomu killerovi, čo Ti to robil preskočil remeň na čerpadle alebo niekde inde... stačí o jeden zub a už to robí chujoviny...![]()
Daj si to pozrie? niekomu, kto to vie robi?, len to už asi také jednoduché nebude...
tak ten tvůj známej ty rozvody pěkně pokurvil být tebou tak to okamžitě řeším nebo ti taky může motor vyletět výfukem.

trance_dj píše:Diky moc vsem za odpoved, potvrdili jste moje obavy. Jdu ho zabit, idiota, nebo mi vrati prachy za praci . . . .
at prachy nevrací to je k hovnu, at ti na tom autě udělá to co sis objednal popř.vrátí do původního stavu pokud tam bude něco zničené. je taky možné že může být ohlý ventil atd..
Neni to muj znamej pravym slova smyslu. Je to znamej myho kamarada, kterej mi ho doporucil. Delal mu audinu a nemohl si ho vynachvalit. A ted cumi, jak to tak mohl pokurvit . . . Ze mu prej zavola a vyridi. Jenze nez ho zastihne a nez bude mit cas to napravit ( buh vi jestli prizna chybu, uz vidim jak se snim budu hadat a on bude tvrdit to svy ) tak projedu hlektolitry nafty navic. To auto potrebuju kazdej den jezdit. Mam nohu v pici po uraze a auto mi dost usnadnuje zivot z presunu z bodu A do bodu B Bloumam do Prahy kazdej den kvuli praci a za mladou a jsem rad, ze uz nemusim autobusem. . . Tenhle rok uz me auto stalo dost penez, komplet vejfuk, repase altose, rozvodak, kladka, klinaky . . . . Takze timto vas zadam o pomoc doporucit nejakyho fachmana, kterej by mi to dokazal seridit. tzn cerpadlo, predvtstrik a buhvi co jetste. Jsem 20km od Prahy presne z Neratovic. Za kazdy doporuceni predem dikes