rád bych koupil 330i coupe ročník 00 nebo 01, ale chtěl bych vědět do čeho du.

Prosím o važe znalosti, dojmy, rady, spotřeba, ceny atd. Předem dík. Jirka
Je to jeden z nejlepších motorů od bmw,v roce 2000 to byla absolutní špička(nedávno jsem v něm jezdil a byl jsem překvapenej),myslím že dostal několik ocenění.... tenkrát v roce 2001 si ho kupoval jako novinku jeden známý a má na kompu průměr 8,5l a když jel do chorvatska tak měl 7,7 ale je to starší pán a říkal že jel do 160jirik306 píše:Zdravím všechny,
rád bych koupil 330i coupe ročník 00 nebo 01, ale chtěl bych vědět do čeho du.![]()
Prosím o važe znalosti, dojmy, rady, spotřeba, ceny atd. Předem dík. Jirka
Určitě, jenže já to dávám do AutoBase, když si počítač řekne - to je nastavený na 25tkm, ale fakticky je to míň podle stylu jízdy, počtu startování a tak - třeba tak 17tkm, a olej dolejvám po půllitrech, když si kontrolka řekne oranžovým upozorněním.M3maniac píše:a není lepší měnit ten olej po 10-15tkm???? jako to nechápu dolejvat 7l oleje....to jsem hodně překvapenej... mý emko nevezme od výměny do výměny ani kapku,je pravdou že měním olej co 7-8tkm,ale zas točí jiný otáčky a má o 100 koni víc....jinak podle spotřeby bych řek,že jezdíš pořád plnej
Dobře si zjisti, co to obsahuje, nějak se mi to cenou nezdá.stealth píše:U jaký pojiš?ovny ?jirik306 píše:Na netu sem si zjistil povinný ručení + pojištění a vyšlo mě to na cca 23tis což se mi zdá super na BMW! Je to vůbec reálný?
jirik306 píše:Já to počítal na 7 let starý BMW + kraj vysočina (PSČ) a vyšla mě částka cca. 25tis(povinný + havarijní all risk)
Plasty neslyšno.jirik306 píše:Vra?me se k autu: Jak je to s vrzáním plastů na našich tankodromech?
Úpravy motoru: jaký jsou možnosti pokud chci zvýšit výkon ale nesnížit životnost. Poznám zlepšení (na zrychlení a maximálce) když dám svody + komplet výfuk. potrubí bez katalyzátoru?
Chip u tohoto 6válce asi moc výkonu nepřidá ale životnost neubere ne?
Mpaket má prý vliv na aerodynamiku čili na maximálku?
Jaký rozměry kola(i gumy) má v základu a jaký jsou alternativy?
Kolik stojí xenon výbojka(origoš)?
yoooh,co to tu máme za tunera??? si kup emko pokud ti je 231k málo....jirik306 píše:Vra?me se k autu: Jak je to s vrzáním plastů na našich tankodromech?
Úpravy motoru: jaký jsou možnosti pokud chci zvýšit výkon ale nesnížit životnost. Poznám zlepšení (na zrychlení a maximálce) když dám svody + komplet výfuk. potrubí bez katalyzátoru?
Chip u tohoto 6válce asi moc výkonu nepřidá ale životnost neubere ne?
Mpaket má prý vliv na aerodynamiku čili na maximálku?
Jaký rozměry kola(i gumy) má v základu a jaký jsou alternativy?
Kolik stojí xenon výbojka(origoš)?