Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kolísající otáčky při neutrálu, cukání za jízdy
Nazdar všichni,
mám teď trochu problém s 320d. Asi týden mi kolísají otáčky na volnoběh a za jízdy to cuká ve chvíli, kdy chci jet na málo plynu - tj. stejnou rychlostí, při zrychlování nebo zpomalování na rychlost to je v poho. Měl jsem podezření na váhu vzduchu, ale pročetl jsem forum a vypadá to na něco jiného (maximálka je stále tachometrových cca 217 km/h). Vyměnil jsem vzduchový filtr (což je mimochodem u 320d docela pakárna) a olej, palivový filtr vypadá dobře. Mám teď podezření na palivové čerpadlo... Co si o tom myslíte? Každopádně dnes nebo zítra to vezmu na diagnostiku, ale zajímá mě, jestli to tu už někdo neřešil...
Díky za každou radu, Jirka
mám teď trochu problém s 320d. Asi týden mi kolísají otáčky na volnoběh a za jízdy to cuká ve chvíli, kdy chci jet na málo plynu - tj. stejnou rychlostí, při zrychlování nebo zpomalování na rychlost to je v poho. Měl jsem podezření na váhu vzduchu, ale pročetl jsem forum a vypadá to na něco jiného (maximálka je stále tachometrových cca 217 km/h). Vyměnil jsem vzduchový filtr (což je mimochodem u 320d docela pakárna) a olej, palivový filtr vypadá dobře. Mám teď podezření na palivové čerpadlo... Co si o tom myslíte? Každopádně dnes nebo zítra to vezmu na diagnostiku, ale zajímá mě, jestli to tu už někdo neřešil...
Díky za každou radu, Jirka
darmon píše:jo, zkus si ho tam domontovat, treba ti to pomuze12345 píše:patras píše:ventil volnobehu ... nebo praskla hadice sani,popr. sani volnobehu
Volnoběžný ventil by to možná mohl bejt... zkusím se rozjet jen na spojku a napíšu...
320d nemá voln. ventil?? Sem to teď zkusil a rozjede se to celkem v poho, zakucka se to jen celkem lehce. Volnobeh teda řídí ŘJ? To by bylo decela na how*o, co?

Tak sem byl ted rano na diagnostice, ale ani me nenapichli, jakmile jsem servisákovi řek, co to dělá, tak hned řekl, že to je čerpadlo a prej je to ze špatný nafty (což je možný, začalo to dělat co sem natankoval na pochybny benzince). Mám prej natankovat plnou nějaký dobrý nafty a přilej tam litr syn. oleje, prej by to ten olej měl propláchnout... Co si o tom myslíte??
michal píše:jestli jsi natankoval nejakej bordel,tak hlavne vymen ten pal.filtr...
Jo, to udělám taky, pro jistotu... jinak se mi zdál dobrej, protože byl čistej, tak nevim...
Tu benzínku znám moc dobře, už když sem tam tankoval s fávem, tak to mělo úplně jinej chod než s béněm od Shellu...
Doufám, že ten olej pomůže, čerpadlo se mi kupovat nechce...

Tak už sem tam prolil 3 nebo 4 nádrže s olejem, pak nějakej Winn's rozpouštěč, co se lije 0,5 litru na 40l nafty a teď ještě Winn's rozouštěč přímo k filtru (0,325l), kterej jsem teda taky vyměnil a dělá to stále. Ty Winn's rozpouštěče jsou dobrý, jede to líp, ale to cukání nepřestalo a už mě to docela s*re. Chci to vzít na diagnostiku a radši bych k někomu z klubu, je tu prosím někdo z okolí Prahy (Alp??), kdo by mi s tim pomohl a nabídl cenu? O cenu nejde, někomu z klubu budu věřit spíš, že mě nenatáhne...
Dík, Jirka
Dík, Jirka
Tak už sem tam prolil 3 nebo 4 nádrže s olejem, pak nějakej Winn's rozpouštěč, co se lije 0,5 litru na 40l nafty a teď ještě Winn's rozouštěč přímo k filtru (0,325l), kterej jsem teda taky vyměnil a dělá to stále. Ty Winn's rozpouštěče jsou dobrý, jede to líp, ale to cukání nepřestalo a už mě to docela s*re. Chci to vzít na diagnostiku a radši bych k někomu z klubu, je tu prosím někdo z okolí Prahy (Alp??), kdo by mi s tim pomohl a nabídl cenu? O cenu nejde, někomu z klubu budu věřit spíš, že mě nenatáhne...
Dík, Jirka
Dík, Jirka
12345 píše:Tak sem byl ted rano na diagnostice, ale ani me nenapichli, jakmile jsem servisákovi řek, co to dělá, tak hned řekl, že to je čerpadlo a prej je to ze špatný nafty (což je možný, začalo to dělat co sem natankoval na pochybny benzince). Mám prej natankovat plnou nějaký dobrý nafty a přilej tam litr syn. oleje, prej by to ten olej měl propláchnout... Co si o tom myslíte??
To je nejakej psychotronik kterej nepotrebuje diagnostiku?