potřeboval bych vědět jestli tam neni náhodou řetěz,nejsem si jistej ...a ještě jestli je náročná výměna ? Jestli se to dá zvládnout nebo to mam radši někomu svěřit
dík
snuky píše:potřeboval bych vědět jestli tam neni náhodou řetěz,nejsem si jistej ...a ještě jestli je náročná výměna ? Jestli se to dá zvládnout nebo to mam radši někomu svěřit
dík
řemen a svěř to mechanikovi
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
pro někoho, kdo se ptá jestli tam má řemen nebo řetěz a jestli je výměna náročná, to asi náročný bude. Ona to zase taková prkotina jako vyměnit brzd. kotouče s deskama taky neni. Já osobně bych to taky svěřil mechošovi.
to teda radši svěřim někomu s praxí ,jenom pro info dávali se do motorů u některých trojek řetězy tušim že M3 zajímalo by mě jak velkou má ten řetěz životnost oproti řemenu ?Vim že by se na rozvodáku mělo v klidu najet 120 000 pak už je to risk ..
no retez uz je treba i v m43 motoru....to je typ hned po tom tvym......a docela me tu pobavili ty prispevky o tom jak vymenu rozvodu udela i cvicena opice.....taky se to jim to potom hodne lidem potka a je to v prdeli....zamysli se....
snuky píše:to teda radši svěřim někomu s praxí ,jenom pro info dávali se do motorů u některých trojek řetězy tušim že M3 zajímalo by mě jak velkou má ten řetěz životnost oproti řemenu ?Vim že by se na rozvodáku mělo v klidu najet 120 000 pak už je to risk ..
M50,52,54 a novější - řetěz
M43,42 a novější - řetěz
error-motohanz píše:no retez uz je treba i v m43 motoru....to je typ hned po tom tvym......a docela me tu pobavili ty prispevky o tom jak vymenu rozvodu udela i cvicena opice.....taky se to jim to potom hodne lidem potka a je to v prdeli....zamysli se....
mno kdyz nastavis ten rozvodak do takovy konfigurace aby si sesrotoval ventily tak ten motor ani nenastartujes, takze se to nepotka.
a co se tyce cviceny opice se servisnim manualem, za tim si stojim, je to tam popsany pro cviceny opice, tyhle veci kazdej den po celym svete delaj lidi v autoservisech ktery jsou povetsinou akorat absolventi nakyho uciliste, neni to zadna neurochirurgie
Stačí jen otočení klíčkem, ale aby se to potkalo, to by se musel sakra minout. Zkoušel jsem jednou pootočit vačku o zub a nic se nestalo. Nejdřim jsem to pro sichr otáčel růčo a pak natočil a nic se nedělo, motor šel jak traktor, ale nepotkával se. Byl to nějakej starej čtyřvál, u šestiválce sem to nezkoušel. A je přeci jasný, že po výměně řemenu si ho nejprv protočim ručně a pak teprve vemu za starter. Nikdy nevíš, mohlo se to pohnout a neštěstí je na světě.