Už toho tady bylo napsáno po kokot rad a názorů, ale nikde jsem nenašel prostou odpověď týkající se 318 iS (94) - tedy jaké tlumiče? Auto to nejni nijak zvláš? sportovní, víc jak 170 km/h s tím taky nejezdím, řízené smyky a podobné věci s tímto motorem asi nee, zatáčky nehoním a peníze neseru..
Nejprve úplně blbá otázka - co můžu pokazit koupí (nej)levných nových tlumičů, co koupě jetých značkových (resp. jinak drahých)? A hlavně - do čeho má význam investovat (jaké tlumiče), pokud mám auto opravdu "jen" na dopravu? Co pružiny? Poslední věc - jaké jsou rozdíly mezi nápravami jednotlivých obsahů? Potřebuji vyměnit zadní ramena a relativně daleko od domova se mi válí náprava z 318i - s bubnovými brzdami. Budou ta ramena pasovat? THX
No pasovat tam budou ale neni to skoda tam davat bubny? A co mas s ramenama ze je musis menit? S tlumicema souhlasim s lopolem a este treba monroama nic nezkazis....
Já kupoval sadu Monroe REFLEX a spokojenost... tedy zatím.. , ale plno lidí mi doporučovalo tlumiče KAYABA či jak se to píše, prej hodně muziky za málo peněz..
co máš s ramenama..? doufám, že zbytek z nápravy ti zbyde.. jako např.. ložiska a poloosy..
ja mel monroe ale nevim jakou tridu a total KO vytekle...
pak mam stejny zkusenosti s AL-KO..
volil bych ty sachsy nebo KAYABA - ty me vychazely asi o 4kila draz nez sachs a o 3 kila levnejs nez bilstein Na e34..
Kup si KYB (Kayaba) a pružiny nech seriový. Ramena si nejsem jistý, ale mám pocit, že ty podélný se liší podle použití s buď kotoučema nebo s bubnama. Ale teď si fakt nejsem jistej, kdo má ETK může ověřit.
Mno co mám s rameny? Pravé rameno je nějaké hnuté, a tak je musím vyměnit obě. To je celé, každopádně to je jediná věc, kterou chci na té nápravě měnit, proto jsem se ptal jestli to jde z 318i, kde jsou na rozdíl od iS bubny...
Za rady ohledně tlumičů děkuji, podívám se po těch Sachs nebo Kayba, píše se tu o nich nejvíce. Cenové relace, resp. odkazy na rozumnou prodejnu bych taky uvítal
Všem THX!!
Ja hodne montuji Monroe a spkojenost. Pokud ches hodne usetrit,ale kvalita je nekde jinde tak i Starline... V AK byla ted akce 4za cenu3...ale nevim jestli to je jeste aktualni.
Tak pokud by je někdo sehnal levněji než za 9600, tak bych to vzal. Ale aby nebyly náklady na dopravu dražší než sleva Ta "moje" cena se týká dodavatele od nás z města - 2 km od baráku...