Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
vůle v ložisku?
myslím, že by tam vůle neměla být žádná, a? už je to auto starý nebo ne...
v jakém směru je ta vůle znatelná ( nevím jak to popsat ) ,ale zkontroluj zda ta vůle neni v tlumiči...
jinak.. kdyby to bylo ložisko, tak to poznáš jednoduše, .. zvednout auto tak aby to kolo bylo ve vzduchu.. a.. 1. by při otáčení mělo mít nezdravý zvuk.. 2. by ta vůle měla být znatelná do všech směrů...
osobně si ale myslím, že problém bude u tlumiče nebo u jeho uložení
v jakém směru je ta vůle znatelná ( nevím jak to popsat ) ,ale zkontroluj zda ta vůle neni v tlumiči...
jinak.. kdyby to bylo ložisko, tak to poznáš jednoduše, .. zvednout auto tak aby to kolo bylo ve vzduchu.. a.. 1. by při otáčení mělo mít nezdravý zvuk.. 2. by ta vůle měla být znatelná do všech směrů...
osobně si ale myslím, že problém bude u tlumiče nebo u jeho uložení

no hele když vezmeš ze shora za kolo a zalomcuješ s ním jako dovnitř a ven tak to cvaká? mohlo by to bejt axiální táhlo řízení, to je ta tyčka namontovaná na řízení má to závit a matku, je tam čep, kterej je už možná špatnej.. tam odtud by mělo bejt to cvakání.. mohlo by to trošku i klepat volantem jestli to je ono..
-
- Klubové ID: 79
Takže zatím mám následující zjištění. Volná matice na náboji pravého kola, po dotažení došlo k výraznému zlepšení. Vydrolená gumová vložka stabilizátoru u pravého kola. Takže ten bude vyměněn, ložiska pokud nebudou hučet řešit nebudu. Porovnával jsem to s jinýma E36 a u všech se minimální klepání našlo.
Taky podle výrobce, ale nedávno jsem je sháněl a dost toho obešel. V klasických prodejnách autodílů jsou v cenách 2800 - 4000 vč. DPH. (Zjiš?oval jsem jen KYB a Sachs, okolo těch 4000 jsou Bilsteiny). Alko se pohybuje někde okolo 2700-2900 - jen pro zajímavost, ne že bych je tam chtěl dávat.Body píše:Este sa chcem opýtat na cenu predného tlmica. na Slovensku od 3200-5200,-SK zalezi od vyrobcu. Ako je to v cechách?
Nakonec jsem sehnal od Speedyho KYB za 2500 kus.
-
- Klubové ID: 79
kolik stojí tlumič nevím, ale ložisko mi bylo nabídnuté za 3300,-Kč a stabilizátor 390,-Kč. Výměna ložiska asi není jednoduchá záležitost, i když je to prý výrazně jednodušší než třeba na Fabii, u kterých prý výrobce dostal skvělý nápad lepit ložiska k poloosám. Taky nechápu, proč se třeba u zmiňované Fabie dávají jiná ložiska do aut s posilovačem a jiná bez, ale to už sem asi nepatří.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja som mal podobny problem na mojej E36 proste mechanik mi to na zdvihaku podobnym sposobom pomykal a uplne to trepalo v zvislom smere,kupil som origo BMW cepy za 8kilo slovenske/ks nalisovalo sa to a bolo po probleme.Inak to tlklo riadenim iba po prejzde jamou,inak v pohode.Cize bol to spodny cap na ramene.Doporucujem rychlo vymenit inak idu spojovacky do prdele...
Co sa tyka tlmicov kyaby su kompromis cena/kvalita..ja som teraz dal Koni sporty....je to balada...teraz konecne mozem robit na aute co chcem...vysli ma 20litrov slovenskych...co je necelych 17k ceskych...myslim ze je to good price,nie?Prisetri a kup si ich..fakt su ok...inak ked som zistoval ceny v Brne...tak sa mi zda ze na sk ked mas nejaku tu zlavu tak sa da zohnat po prepocitani kurzu lacnejsie...
Co sa tyka tlmicov kyaby su kompromis cena/kvalita..ja som teraz dal Koni sporty....je to balada...teraz konecne mozem robit na aute co chcem...vysli ma 20litrov slovenskych...co je necelych 17k ceskych...myslim ze je to good price,nie?Prisetri a kup si ich..fakt su ok...inak ked som zistoval ceny v Brne...tak sa mi zda ze na sk ked mas nejaku tu zlavu tak sa da zohnat po prepocitani kurzu lacnejsie...