Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
co je to za zvuk ?
Hm,tak to člověče asi vypadá na ten řetěz,možná je vyběhanej napínák a při vyšších otáčkách už nestíhá dopínat řetěz.Pokud by to byla vodní pumpa nebo viskospojka na vrtuli či jiné ložisko,tak by to spíše pískalo a většinou ihned po nastartování.Budeš asi muset rozebrat prsa a mrknout se na ten rozvoďák.satva píše:pripada mi ze to jde od vrtule ale nejsu si jistej,fakt nevim je to divnej zvuk mozna i retez? mam E36 318i 97rok
-
- Klubové ID: 162
- Kontaktovat uživatele:
major píše:Hm,tak to člověče asi vypadá na ten řetěz,možná je vyběhanej napínák a při vyšších otáčkách už nestíhá dopínat řetěz.Pokud by to byla vodní pumpa nebo viskospojka na vrtuli či jiné ložisko,tak by to spíše pískalo a většinou ihned po nastartování.Budeš asi muset rozebrat prsa a mrknout se na ten rozvoďák.satva píše:pripada mi ze to jde od vrtule ale nejsu si jistej,fakt nevim je to divnej zvuk mozna i retez? mam E36 318i 97rok
Jaký ře?ez??? Nemá náhodou 318 řemen???
- bergos
- Klubové ID: 159
podle roku výroby soudím M43 a ta má řetěz...Georgis píše:major píše:Hm,tak to člověče asi vypadá na ten řetěz,možná je vyběhanej napínák a při vyšších otáčkách už nestíhá dopínat řetěz.Pokud by to byla vodní pumpa nebo viskospojka na vrtuli či jiné ložisko,tak by to spíše pískalo a většinou ihned po nastartování.Budeš asi muset rozebrat prsa a mrknout se na ten rozvoďák.satva píše:pripada mi ze to jde od vrtule ale nejsu si jistej,fakt nevim je to divnej zvuk mozna i retez? mam E36 318i 97rok
Jaký ře?ez??? Nemá náhodou 318 řemen???

Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Hanzi,měl jsem pro blém jak s vodní pumpou,tak i s ložiskem klimy a vždy se to projevovalo spíše pískáním než tím zvukem co popisuje.No a pokud by to bylo ložisko,tak by to asi ten zvuk ,dle mého názoru nevyluzovalo až od 2500ot/min.A dle roku výroby jsem usoudil že se jedná o M43, proto si myslím, že je to spíš ten napínák řetězu.Ale nejlíp bude to asi zkusit opravdu s tím sundáním řemenů.Hanz píše:zkus sundat remeny prislusenstvi a nahodit motor bez nich na chvilku... kdyz to bude delat dal, je to v motoru, kdyz ne, je to nekde na prislusenstvi (lozisko altiku, vodni pumpa, lozisko klimy)