Lidi nevite co je to za klapku v sani motoru m43? Je umistena tak v polovine toho sani, na jeji spodni casti je jakejsi motorek kterej ji asi otervira a zavira....Nejak mi v ni bzuci a je slyset skoro vic nez motor....teda motor je hodne tichej.... nejde to nejak maznout nebo tak?
jo to je ono ale funkcni asi bude, protoze to kdyz zmeni otacky prestava.....spis by chtel ten motorek asi prostriknout treb wdckem ne? Ten motor ma prd najeto....
Ahoj,chtěl jsem se zeptat,může tahle klapka o které se bavíte mít vliv na výkon.Chrastí mi,a resim ted ze pri plném plynu se mi motor jako by dusí a neakceleruje a když pomalu postupně pridávam auto jede lépe.
Tomik píše:Ahoj,chtěl jsem se zeptat,může tahle klapka o které se bavíte mít vliv na výkon.Chrastí mi,a resim ted ze pri plném plynu se mi motor jako by dusí a neakceleruje a když pomalu postupně pridávam auto jede lépe.
Má vliv na výkon, ale pouze ve smyslu, optimalizace v závislosti na otáčkách motoru. Zhruba řečeno, nad nějakými otáčkami (cca 4000 snad), otevře kratší/delší větev sání -> větší výkon... a pod těmito otáčkami zase naopak -> větší Nm. Ale nejsem si přesně jist kdy se otvírá, zavírá jo To co popisuješ by vypadalo spíše na díru v sání, případně svíčky, kabely, filtr benzínu...