Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

reproduktory

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Georgis
Klubové ID: 162
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Georgis »

Mám v autě (zatím)origo reproduktory. Z ničeho nic přestalý hrát. Rádio je OK. V jiném autě hraje, takže výstup z radia je v poho.
Kde najdu chybu??? Nehraje vůbec nic ani není slyšet šum, nebo něco podobného, prostě mrtvé repráky.
:?: :?: :?:
Miki_JI
Klubové ID: 106
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Miki_JI »

Jako vsechny 4-6 repraku ? 8O nebo jen nejaky ???
pepa83

#3 Příspěvek od pepa83 »

no to je hodně divný, hledal bych chybu v euro konektoru, v tý velký patici. nebo si jeden zapoj přímo na rádio a musí hrát..
Georgis
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Georgis »

Miki_JI píše:Jako vsechny 4-6 repraku ? 8O nebo jen nejaky ???

6 repráků.
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Miki_JI »

Georgis píše:
Miki_JI píše:Jako vsechny 4-6 repraku ? 8O nebo jen nejaky ???
6 repráků.
8O ty brdo... Tak to nefim. Když radio jinde hraje ... Pak opravdu zkusit kazdy reprak zvlast a pak jit po dratech ... nejaky rozpojeny konektor ci co ? kazdopadne zajimavy ... podle ETK nic sloziteho.
Přílohy
audio.jpg
audio.jpg (30.67 KiB) Zobrazeno 2425 x
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Zave »

to se mi nechce verit ze by odeslo najednou 6 repraku... a navic nechapu proc by odchazely :) spis bych hledal krpu v radiu...
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matal Moderátor »

To bude nějaká blbost, ale jen přijít na to co.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Miki_JI »

matal píše:To bude nějaká blbost, ale jen přijít na to co.. :wink:
Ted me napadlo MUTE resp. uzemneni tohohle dratku ... ale to by Ti na radiu svitilo PHONE ... takze to ne.
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mkalous »

No, nevím, ale podobný problém jsme měl u e34. Rádiu jsem dával zesilovaž na anténu a přestalo hrát. Absolutně hluché. Tak jsme zkoumal snad absolutně všechno, a nic. Vzal jsem to do práce elektrikářovy, dal to na kabel a málem mě zfackoval, že ho zdržuju. Nádherně hrálo. Dal zpět do auta a nic. TAkže jsme porádně pročistil ten kouzelnej konektor (kabely x radio), pořádně jsem ho natlačil na dráty a hrálo to v pohodě. Posléze jsme zjistil, že je trochu křuplej, takže asi nedrží tak, jak má.

Stejná situace se opakovala asi měsíc posléze, ale znalecky jsem natlačil konektor do rádia a běží to v pohodě...

Tak zkus třeba spojení radio kabely...... :-)
Georgis
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Georgis »

Tak jsem to částečně vyřešil po svém, protože si s tím nevěděli rady ani elektrikáři.
Natáhl jsem nové kabely a vyměnil repráky a vše jsem zapojil přes zesilovač. I na subwofer zbylo.
Mám ale jiný problém. Z reproduktorů jde slyšet rušení v podobě pískání. Asi bych měl někde vrazit odrušovač, ale jaký a kde??? Nesetkal se někdo s tím???
Slyšel jsem, že je to bolest baworáků, hlavně těch starších. Do novějších už prý montují filtry(odrušovače) v seriovce.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#11 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

taky záleží na tom, kudy jsi ty dráty táhnul a zda-li ten nf kabel k zesiku od radia je dostatečně odstíněnej.
andyXXL
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od andyXXL »

Sakra tak si zober multimeter a prepiskni to medzi pinami na tych blbych bavorackych dutinkach.Chces vediet ktore???Malo by tam byt radove Ohmy a potom vies kde mas zacat.
Inak ja som riesil prave hudbu v aute,cize aj vymenil som repro.Tie stare papierove nejak drncali.Viete aka znacka repro tam bola? Nokia hehe...inak pozor ked budete kupovat do E36 neorigo repro,vpredu su klasicke 13 cm roztece,nenarvete tam koaxialy,musite vyrezat plast a dat mriezku a potom sa blbo osadzaju plasty :twisted: Vzadu nejake blbe 11.5 cm...cize improvizovat a kupit 10 cm repro a nasroubovat to na distancne pliesky.Ale je to touring.Inak take male repro nestihaju,ked vypalim basy tak to skresluje..ale holt treba subwofer :D
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MartyH »

Georgis píše:Tak jsem to částečně vyřešil po svém, protože si s tím nevěděli rady ani elektrikáři.
Natáhl jsem nové kabely a vyměnil repráky a vše jsem zapojil přes zesilovač. I na subwofer zbylo.
Mám ale jiný problém. Z reproduktorů jde slyšet rušení v podobě pískání. Asi bych měl někde vrazit odrušovač, ale jaký a kde??? Nesetkal se někdo s tím???
Slyšel jsem, že je to bolest baworáků, hlavně těch starších. Do novějších už prý montují filtry(odrušovače) v seriovce.
To tiche radio bylo způsobeno porušenou izolací na kabeláži k repru....někde se ti to kostřilo a radio pak odpojí výstupní signál...stává se to.....špatně se to hledá, nejlepší je proto vyměnit kabeláž.
Co se odrušení týká, tak tvuj problem vyřeší odrušovače investice cca 140-500.- dej je na signálovou cestu těsně před zesilovač!
samozřejmě předpoklad je použití kvalitní kabeláže...min. dvakrát stíněné signálové kabely...atd... a tahnout je co nejvíc mimo el.vedení auta........takových drobností co maji vliv na kvalitu a čistotu projevu je mooooc....
každopádně odrušovače by to měly vyřešit, ubýtek na výkonu bude minimální....
Odpovědět