Menil mi to kamos v garazi. Vyndal sroub a mam pocit ze ten silenblok na rozvrtal a pak rozriznul pilkou zevnitr. Jak tam dostal novej si uz nepamatuju. Jen vim ze rameno nesundaval...
Taky se mi nechce rameno sundavat, někde sem slyšel, že tam novej jde natlouct gumovou paličkou, ale jak to jde nebo nejde nevim, nerad bych na tom pohořel.
Jednoduchý a učinný způsob. Nějak ho dostat ven je asi to nejhorší. Pak vevnitř očistíš a namažeš, vemeš dlouhej šroub nebo závitovou tyč a nasadíš velké podložky, na něj silenblok a navlékneš na rameno a stahuješ a stahuješ, samozřejmě se snažit ho tam dát kolmo a né nakřivo a stahovat. Snad jasné a účinné
No, nevim, jaxi dopadl. Ale bouchani Ti nepomuze, musis to stahovat tak jak psal Georg. A davej bacha, at ho tam nenasadis na krivo a aby jsi ho neohnul.
Už je tam, velký placky a šroubovici jsem neměl, tak sem ho tam nahnal gumovou paličkou. Čekal jsem, že to půjde hůř, ale celkem to šlo a když vezmu, že jsem ho tam bouchal druhou rukou. Horší bylo vyndat ten starej, hezky pilkou a protože tam neni nic moc placu a ještě plastová nádrž, tak celkem opruz. Na to, že jsem to dělal prvně, tak sem u toho laboroval tři hoď ky. Příště to určitě pujde rychleji, protože druhá strana pude do háje určitě taky.
jj, vyndat je to nejhorší. Když jse mto dělal poprvé, honil jsem to tam paličkou 3hodky. A když mi teďka upadnul i 2., natahoval jsem to přeš stahovák (dvě podložky a šroub), tak jsem to měl za hodku hotovy. Doporučuju to udělat co nejdříve a pak zajít na geošku(aby jsi tam nechodil 2x). Na těhlech silentblokách dost závisí stabilita auta v zatáčkáck, když je blbej, tak to hrozně uskakuje do stran.
error-motohanz píše:Lidi muzu se jen zeptat o jaky silentbloku to mluvite? je to ten dole na rameni? Nebo takovej ten kulovej cep?
Je to nejvetsi silenblok na zadni naprave. Kdyz pojedes od zadniho kola po rameni smerem dopredu, tak ho najdes na konci ramene. Ma v prumeru asi 8 cm.
to je snad na napravnici ne? ty sem menil taky... rozvrtal sem ho celej vrtackou, celej rozsekal drbacka to celkem byla ale ted uz by to slo lip novej sem celej namazal tekutym mydlem, namazal sem i tu napravnicu a vahou auta tam nalisoval... slo to jak po masle
to jo udelam to komplet at mam klid, ozyva se mi tam vrzani tak, je to asi i ten kulak....sice mas 190 ale treba za 2 tisice km se ti to muze ozvat taky.... vymenim vsechny koupil jsem je v autecu....budu to mit z krku....
error-motohanz píše:to jo udelam to komplet at mam klid, ozyva se mi tam vrzani tak, je to asi i ten kulak....sice mas 190 ale treba za 2 tisice km se ti to muze ozvat taky.... vymenim vsechny koupil jsem je v autecu....budu to mit z krku....
Kolik to stalo? V budoucnu to asi taky budu muset delat, doufam ale, ze za hodne dlouho
error-motohanz píše:to jo udelam to komplet at mam klid, ozyva se mi tam vrzani tak, je to asi i ten kulak....sice mas 190 ale treba za 2 tisice km se ti to muze ozvat taky.... vymenim vsechny koupil jsem je v autecu....budu to mit z krku....
Právě to vrzání bylo tim silenblokem na rameni, po výměně klid. Jinej volnej sem tam nenašel. Zato předek je totál, musim vyměnit raděj všechny na ramenech.
no to vrzani muze bejt prave tim kulakem...ten je nejdrazsi...stal 890,-ks u me je to asi tenhle pripad...bral jsem este tenhle velkej ten stal asi 350,- kus to je ten o kterym mluvite a pak este jeden dole asi 340,- ks a pak este tycky stabilizatoru tak 180,- ks je to levnejsi nez druhovyroba co mam dodavatele.... a spousta veci druhovyroba nedela...byl jsem tam prave na schvaleni prestavby motoru a tak jsem to vzal vsechno...bude to aspon repase cely zadny napravy...