propaleny pist e36 325i 95´
-
Kot3l
zdar, v patek se mi podarilo propalit pist
. nejaky rady, jak to dat do kupy? samozrejme bych uvital levny reseni
. v prdeli by mel byt jen ten pist, jinak je mi jasny, co vsechno menit, ale nechce se mi kupovat novej motor ci blok anebo prevrtani. a ani nevim zda je dobry napad vymenit jen ten jeden pist, kdyz uz je to nejakym zpusobem "vybehany". dik za vsechny info. zatim zdarec
-
LOPOLO
- Čestný člen
- Klubové ID: 1
Hele, jak se takova vec podari?Kot3l píše:zdar, v patek se mi podarilo propalit pist. nejaky rady, jak to dat do kupy? samozrejme bych uvital levny reseni
. v prdeli by mel byt jen ten pist, jinak je mi jasny, co vsechno menit, ale nechce se mi kupovat novej motor ci blok anebo prevrtani. a ani nevim zda je dobry napad vymenit jen ten jeden pist, kdyz uz je to nejakym zpusobem "vybehany". dik za vsechny info. zatim zdarec
-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
Když jsem loni v březnu odepsal ten svůj dvojlitr, spočítal si jen náklady na materiál - těsnění pod víko ventilů, těsnění pod hlavu, spojovací materiál, šrouby vačkových hřídelí, + to co bylo v háji tak jsem se dostal jen s materiálem přibližně na 400€ (práci jsem nepočítal, zásadně operuju já a nikoho k tomu nepustím) to bylo trochu moc...
Takže jsem sedl a hledal vhodného dárce orgánů.
Tvůj "vadný" motor můžeš pak rozebrat a prodat po částech nebo ho prodat se závadou. Rozhodně je (aspoň pro mně) rychlejší vyměnit motor, než se srát s tím vrškem, otázkou je kolik to má najeto?
Motor se vším všudy se dá koupit za 12k - mně bylo řečeno a víc mně nikdo nechtěl dát, tak jsem ho sušil od srpna-dubna a člověk co dokáže ohodnotit kvalitu a ne nejnižší cenu se našel
Takže jsem sedl a hledal vhodného dárce orgánů.
Tvůj "vadný" motor můžeš pak rozebrat a prodat po částech nebo ho prodat se závadou. Rozhodně je (aspoň pro mně) rychlejší vyměnit motor, než se srát s tím vrškem, otázkou je kolik to má najeto?
Motor se vším všudy se dá koupit za 12k - mně bylo řečeno a víc mně nikdo nechtěl dát, tak jsem ho sušil od srpna-dubna a člověk co dokáže ohodnotit kvalitu a ne nejnižší cenu se našel
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
Speedy
- Čestný člen
- Klubové ID: 51
Co znamená levná oprava? To jako že vyměníš jenom něco a pak to možná najede 10-15kkm a musiš měnit všechno? Jako jeslti chceš jít touhloe cestou, tak to máš sadu všech pístů + všechny kroužky + pístní čepy. A pak vše jako když meníš těsnění pod hlavou. A cenově tě to vyjde jako když koupíš funkční motor v dobrém stavu.
-
kutil
Dá i v nouzi vyměnit jenom ten poškozený píst(nutno dodržet váhu pistu na naftě jsem nechal rozdíl i 5 gr váha se v nouzi dá i upravit snížením spodní hrany pistu)koupit sadu kroužku (na všechny pisty protože jinak by to mělo jiné tření a tlaky)těsnění pod hlavu(šrouby bych pro sebe na hlavu použil staré ty náhražky stejně za moc nestojí a origo jsou znatelně dražší) zjistit proč se propálil ten píst (předpokládám vadný vstřik) už jsem pár krat dělal a to už i na naftě a vždy to běhalo dobře(samozřejmě nesmí být poškozený válec) ale jak dlouho to běhalo
vše je o ceně seči sečíst náklady na opravu potom zjistit za co koupím druhý a jak se to dá sehnat pokud si to ale musíš u někoho nechat udělat tak rozhodně bych sháněl jiný ale i na tom se můžeš spálit z tou kvalitou.A pokud by jsi to chtěl pořádně tak jedině komplet protože pokud už to jednou rozděláš tak brousit kliku šalky nové pisty vybrus,osováni bloku a kliky,pistní čepy,těsnění pod hlavu přijednom komplet rozvody u nafty 70 t benzin odhaduji na 40 t oba 6V
-
bpytlik
-
kutil
-
Kot3l
-
RuDoSh
- Klubové ID: 5
-
Kot3l
-
prase
-
Kot3l
voe, jak muzes chodit okolo myho auta? kdo vlastne sesprase píše:Ja osobně bych to také neopravoval, důvod je jediný, musel bych to dělat já a to bys mě brutálně zadřel, radši ho vyměníme celý, přivez tu druhou 325 okouknem ji a uvidíme. Chodím tady kolem toho tvého auta (motoru) a chce se mi brečet. V pátek se stav a domluvíme se. BMW zdar, závodníku.
-
coupe328
- Klubové ID: 94