Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

propaleny pist e36 325i 95´

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Kot3l »

zdar, v patek se mi podarilo propalit pist 8O. nejaky rady, jak to dat do kupy? samozrejme bych uvital levny reseni :). v prdeli by mel byt jen ten pist, jinak je mi jasny, co vsechno menit, ale nechce se mi kupovat novej motor ci blok anebo prevrtani. a ani nevim zda je dobry napad vymenit jen ten jeden pist, kdyz uz je to nejakym zpusobem "vybehany". dik za vsechny info. zatim zdarec
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Kot3l píše:zdar, v patek se mi podarilo propalit pist 8O. nejaky rady, jak to dat do kupy? samozrejme bych uvital levny reseni :). v prdeli by mel byt jen ten pist, jinak je mi jasny, co vsechno menit, ale nechce se mi kupovat novej motor ci blok anebo prevrtani. a ani nevim zda je dobry napad vymenit jen ten jeden pist, kdyz uz je to nejakym zpusobem "vybehany". dik za vsechny info. zatim zdarec

Hele, jak se takova vec podari?
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Když jsem loni v březnu odepsal ten svůj dvojlitr, spočítal si jen náklady na materiál - těsnění pod víko ventilů, těsnění pod hlavu, spojovací materiál, šrouby vačkových hřídelí, + to co bylo v háji tak jsem se dostal jen s materiálem přibližně na 400€ (práci jsem nepočítal, zásadně operuju já a nikoho k tomu nepustím) to bylo trochu moc...
Takže jsem sedl a hledal vhodného dárce orgánů.
Tvůj "vadný" motor můžeš pak rozebrat a prodat po částech nebo ho prodat se závadou. Rozhodně je (aspoň pro mně) rychlejší vyměnit motor, než se srát s tím vrškem, otázkou je kolik to má najeto?
Motor se vším všudy se dá koupit za 12k - mně bylo řečeno a víc mně nikdo nechtěl dát, tak jsem ho sušil od srpna-dubna a člověk co dokáže ohodnotit kvalitu a ne nejnižší cenu se našel :)
Přílohy
DSC02541.jpg
DSC02541.jpg (72.12 KiB) Zobrazeno 2252 x
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Co znamená levná oprava? To jako že vyměníš jenom něco a pak to možná najede 10-15kkm a musiš měnit všechno? Jako jeslti chceš jít touhloe cestou, tak to máš sadu všech pístů + všechny kroužky + pístní čepy. A pak vše jako když meníš těsnění pod hlavou. A cenově tě to vyjde jako když koupíš funkční motor v dobrém stavu.
kutil

#5 Příspěvek od kutil »

Dá i v nouzi vyměnit jenom ten poškozený píst(nutno dodržet váhu pistu na naftě jsem nechal rozdíl i 5 gr váha se v nouzi dá i upravit snížením spodní hrany pistu)koupit sadu kroužku (na všechny pisty protože jinak by to mělo jiné tření a tlaky)těsnění pod hlavu(šrouby bych pro sebe na hlavu použil staré ty náhražky stejně za moc nestojí a origo jsou znatelně dražší) zjistit proč se propálil ten píst (předpokládám vadný vstřik) už jsem pár krat dělal a to už i na naftě a vždy to běhalo dobře(samozřejmě nesmí být poškozený válec) ale jak dlouho to běhalo :?: vše je o ceně seči sečíst náklady na opravu potom zjistit za co koupím druhý a jak se to dá sehnat pokud si to ale musíš u někoho nechat udělat tak rozhodně bych sháněl jiný ale i na tom se můžeš spálit z tou kvalitou.A pokud by jsi to chtěl pořádně tak jedině komplet protože pokud už to jednou rozděláš tak brousit kliku šalky nové pisty vybrus,osováni bloku a kliky,pistní čepy,těsnění pod hlavu přijednom komplet rozvody u nafty 70 t benzin odhaduji na 40 t oba 6V
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bpytlik »

levny reseni, jakoze to dat levne dokupy a pak to rychle stretil, dokud to jezdi a pokud mozno s vetou v inzeratu po GO motoru? :twisted:
kutil

#7 Příspěvek od kutil »

Teoreticky by to mohlo něco vydržet potkaný je něco jiného tam bych ti dal 100% za pravdu že těch 5-10 t to jisti a uváděl jsem to jako jedno z možných řešení které opravdu fungují a možná i dodnes
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kot3l »

asi blby vstrikovani. tedka mam moznost sehnat za 25 komplet e36, ale shnilou, jenze jak na tom bude motor...? a kam pak frknout zbytek auta...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RuDoSh »

Kot3l píše:asi blby vstrikovani. tedka mam moznost sehnat za 25 komplet e36, ale shnilou, jenze jak na tom bude motor...? a kam pak frknout zbytek auta...

si raci sezen nejakou M52jku (2,5-2,8)... :)
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kot3l »

nemate nekdo typ na nejakej motor, hmm? chci jezdit kvalitne, seru na opravu.
prase

#11 Příspěvek od prase »

Ja osobně bych to také neopravoval, důvod je jediný, musel bych to dělat já a to bys mě brutálně zadřel, radši ho vyměníme celý, přivez tu druhou 325 okouknem ji a uvidíme. Chodím tady kolem toho tvého auta (motoru) a chce se mi brečet. V pátek se stav a domluvíme se. BMW zdar, závodníku.
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kot3l »

prase píše:Ja osobně bych to také neopravoval, důvod je jediný, musel bych to dělat já a to bys mě brutálně zadřel, radši ho vyměníme celý, přivez tu druhou 325 okouknem ji a uvidíme. Chodím tady kolem toho tvého auta (motoru) a chce se mi brečet. V pátek se stav a domluvíme se. BMW zdar, závodníku.

voe, jak muzes chodit okolo myho auta? kdo vlastne ses :?:

8O
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od coupe328 »

ze by mechanik :roll: :lol: ?
Kot3l
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kot3l »

ze by? :lol:
Odpovědět