Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Prosim o radu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zero
Klubové ID: 1128

#1 Příspěvek od zero »

Pri rychlosti kolem 170 a vejs zacne jit smrad neco jako spalena guma od motoru nebo cosi...s ubyvajici rychlosti smrad slabne az ze zase ztati,jeste nemam vychytany jestli je to zavysli na otackach nebo rychlosti ale spis bych rekl tu rychlost.Nema nekdo napad cim by to mohlo bejt, popripade jak to odstanit?Diky mooc!
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

nechcije ti servo ?
zero

#3 Příspěvek od zero »

darmon píše:nechcije ti servo ?
Tohle bude asi hodne debilni otazka...ale kde je servo? :oops: Kazdopadne zadnyho velkyho uniku kapalin sem si nevsiml ani pod autem nejsou fleky..myslis ze chcije servo kape na zahratej motor a proto ten smrad? Ale to by smrdelo porad ne?nejen pri vyssi rychlosti...napadl me treba altik....ale to je asi blblost, je to debilni clovek se s tim pak boji jet sviznejc :(
Dande
Klubové ID: 54

#4 Příspěvek od Dande »

nadobku na servo bys mel mit na levy strane motoru dole to najdes.
doxa
Klubové ID: 2291

#5 Příspěvek od doxa »

Nemohly by to bejt pridreny desky? Zkus sahnout na kola...
zero

#6 Příspěvek od zero »

doxa píše:Nemohly by to bejt pridreny desky? Zkus sahnout na kola...
No to me taky pripadalo pravdepodobny protoze to bylo v servisu a menily jak desky tak kotouce a kdyz se jede pomalu je to slyset ze to nekde skrta (piska to) ale pri vyssi rychlosti se piskani ztrati..ale to jsou zadni kola ten zatracenej smrad jde od predu...neivim co s tim :(
zero

#7 Příspěvek od zero »

dnes sme po dlouhe ceste na chvili zastavili(chaci pauza:o)) a kdyz se pak rozjizdeli zacal z niceho nic stasne rvat klinak(pred tim ani nevrznul a vlhko nebylo...) a jak zacal delat ten stasnej zvuk zase bylo cejit ten smrad gumy... a jak to skripani zmizelo tak i smrad...takze to me privedlo na domnenku ze to vse je neco kolem remene... je to mozny? Naka napinaci kladka?? Nebo je to blbost? Diky moc za kazdej postreh!!
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matal Moderátor »

No pokud Ti píská klíňák, tak asi bude volnější než by měl být.. Stačí ho jen dopnout a bude po problému..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
cabadaj
Klubové ID: 68

#9 Příspěvek od cabadaj »

No při rychlosti nad 170 je možné , že se ti posral spolujezdec . :lol:
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jo, to neívm, jak chceš dopínat klíňák, když je tam samodopínací klatak. Spíš vyměnit za novej. Ale jestli to dělá při rozjezdu a hodně to řve, tak bych se spíš bál nějaký zaseknutý klatky a to by chtělo opravit co nejdříve, než se Ti něco na motoru posere vlivem nedopnutýho řemene. Nehldě na to, že se Ti může přetrhnout a to je pak mazec.
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pyron »

Samonapínací kladka? Já mám za to že se to musí dotahnout růčo... (?)
Mám 1,8 iS a žádnou samonapínačku jsem tam nenašel, kladka která to napíná, je upevněná mimo svou osu, a tak když napínám řemen, tak ji jen utáhnu v horní poloze, kdy dává řemenu nejmenší vůli. 8)
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od George_D »

Pyron píše:Samonapínací kladka? Já mám za to že se to musí dotahnout růčo... (?)
Mám 1,8 iS a žádnou samonapínačku jsem tam nenašel, kladka která to napíná, je upevněná mimo svou osu, a tak když napínám řemen, tak ji jen utáhnu v horní poloze, kdy dává řemenu nejmenší vůli. 8)
No ja mam 318TI---is a samonapínací kladku tam mám na 100% ale nevim jestli se ještě někde nastavůjí vůle jak hodně bude napínat, ta kladka ja cca pod altíkem :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od George_D »

jo a nemam klimu, ta má snad klínáky 2
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
zero

#14 Příspěvek od zero »

Speedy píše:Jo, to neívm, jak chceš dopínat klíňák, když je tam samodopínací klatak. Spíš vyměnit za novej. Ale jestli to dělá při rozjezdu a hodně to řve, tak bych se spíš bál nějaký zaseknutý klatky a to by chtělo opravit co nejdříve, než se Ti něco na motoru posere vlivem nedopnutýho řemene. Nehldě na to, že se Ti může přetrhnout a to je pak mazec.
Taky si myslim ze to je samodopinaci, ale nedela to pravidelne popravde tohle bylo poprvy co sem ten zvuk slysel a kdyz zkusim ten remen nejak rukou prohnout tak je napnutej jak prase ze s nim ani nehnu...takze nevim jestli je chyba v tomhle...fakt netusim...kazdpadne kdyz to piskalo tak od toho sel smrad spalnene gumy...mimochodem nechci delat chytryho ale co zavaznyho se muze poskodit kdyz praskne klinak?...ja mel za to ze nic..u rozvodaku samozrejmne chapu tam je to mazec ale u 325 je nastesti retez :wink:
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pyron »

Joo, sry, spletl jsem to s klimou... máte recht 8)
540Touring

#16 Příspěvek od 540Touring »

cabadaj píše:No při rychlosti nad 170 je možné , že se ti posral spolujezdec . :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#17 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

zero píše:
Speedy píše:Jo, to neívm, jak chceš dopínat klíňák, když je tam samodopínací klatak. Spíš vyměnit za novej. Ale jestli to dělá při rozjezdu a hodně to řve, tak bych se spíš bál nějaký zaseknutý klatky a to by chtělo opravit co nejdříve, než se Ti něco na motoru posere vlivem nedopnutýho řemene. Nehldě na to, že se Ti může přetrhnout a to je pak mazec.
Taky si myslim ze to je samodopinaci, ale nedela to pravidelne popravde tohle bylo poprvy co sem ten zvuk slysel a kdyz zkusim ten remen nejak rukou prohnout tak je napnutej jak prase ze s nim ani nehnu...takze nevim jestli je chyba v tomhle...fakt netusim...kazdpadne kdyz to piskalo tak od toho sel smrad spalnene gumy...mimochodem nechci delat chytryho ale co zavaznyho se muze poskodit kdyz praskne klinak?...ja mel za to ze nic..u rozvodaku samozrejmne chapu tam je to mazec ale u 325 je nastesti retez :wink:
Nevím jak u 4-vála, ale u6-ti vála se Ti zastaví vodní pumpa to je pro motor konec, když hned nazastavíš. U 4-vála Ti přestane posilovat servo, přestane se nabíjet baterka a buhví, co ten řemen při tom udělá. Samo u 6hrnka to samý + teda to vodní čerpadlo.
Odpovědět