Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

SOS! Kolik Ah má mít správně baterie do 328i?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MK
Klubové ID: 205

#1 Příspěvek od MK »

...v Elitu spíše hádají, aspoň mám ten pocit... Díky. MK
MK
Klubové ID: 205

#2 Příspěvek od MK »

Tak jsem našel 71 Ah (Varta).
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#3 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Do E36 323/328 patří v základu 65Ah baterie. Pokud tam máš nějakou hudbu navíc, dej tam tak 85Ah. 100Ah tam mám já a bez problému.

Jinak je to v zásadě jedno, jenom doporučuju nekupovat baterii XT, kterou v ELITu máme, ale je to spíš horší kvalita.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 1

#4 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

alp píše:cim vic, tim lip a ten cenovej rozdil neni tak zasadni.
jo ...
Toydolls

#5 Příspěvek od Toydolls »

Ja bych nerekl cim vic tim lip - ridil bych se toho co udava vyrobce, nejsem si jistej jak je to vyreseny u BMW,ale obecne kdyz das moc silnou baterku do normal auta tak riskujes to,ze ti vodejde starter
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Toydolls píše:Ja bych nerekl cim vic tim lip - ridil bych se toho co udava vyrobce, nejsem si jistej jak je to vyreseny u BMW,ale obecne kdyz das moc silnou baterku do normal auta tak riskujes to,ze ti vodejde starter
No to nevím, jaxi na tohle přišel, ale vcelku je to blbost.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Imho E36 6V je dimenzovaná na 100Ah baterii.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

Speedy píše:
Toydolls píše:Ja bych nerekl cim vic tim lip - ridil bych se toho co udava vyrobce, nejsem si jistej jak je to vyreseny u BMW,ale obecne kdyz das moc silnou baterku do normal auta tak riskujes to,ze ti vodejde starter
neni to blbost, normalne se zapece civka na starteru, ale to plati kdyz se nacpe naka highpower baterka do auta kde ma bejt naka slaba a neni to nijak chraneny. Nicmene souhlasim s tim ze co nejvetsi co se tam vejde.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

alp píše:rekl bych ze v bramborech to bude asi osetreny. Vzdyt primo BMW dela pridavnou druhou baterku ....

... navic jsem mel ve vsech autech vzdycky baterky s minimalne o 50% vetsi kapacitou a nikdy zadnej problem nebyl ...
nejde vo kapacitu ale proudy
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

a pridavna baterka je pro systemy jako nezavisly topeni. protoze spojovat baterky jak paralelne tak seriove nema moc smyslu
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

darmon píše:
Speedy píše:
neni to blbost, normalne se zapece civka na starteru, ale to plati kdyz se nacpe naka highpower baterka do auta kde ma bejt naka slaba a neni to nijak chraneny. Nicmene souhlasim s tim ze co nejvetsi co se tam vejde.
Aha, no tak se omlouvám, vycházel jsem z předpokladu, že ten startér si vezme proud jenom maximální, který potřebuje, ne proud takový, který je baterka schopná dát.
doxa
Klubové ID: 2291

#12 Příspěvek od doxa »

darmon píše:
alp píše:rekl bych ze v bramborech to bude asi osetreny. Vzdyt primo BMW dela pridavnou druhou baterku ....

... navic jsem mel ve vsech autech vzdycky baterky s minimalne o 50% vetsi kapacitou a nikdy zadnej problem nebyl ...
nejde vo kapacitu ale proudy
To by me zajimalo z jaky rovnice ta tvoje teorie vychazi :) Ja znam pro tenhle pripad jen (pokud si dobre pamatuju) U:R=I tj. volty deleno odpor rovna se proud a z toho vypliva, ze proud je zavislej na odporu starteru a ne na kapacite baterky....
Odpovědět