Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Prasklá vana

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od George_D »

Cau kluci mam jen dotaz. Shanim rychle vanu na M42 (M40/M43) trošku jsem tuknul, nemáte někdo?? Nebo info na nějakej rozumnej vrakál v Praze a okolí?? No a hlavně se chci zeptat jestli musí motor ven nebo jde ta vana sundat bez vyndání?? Koukal jsem na to včera na jámě a podle oka mi to přijde že by to šlo ale radši bych se ujistil od někoho kdo to už dělal. :roll:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Marty_ »

Co to je, hlinik? Ja mam taky hlinik, prorazil jsem ji pred rokem, dira obrovska - tak 10*5 cm, normalne kus vylit, tak jsem ho sebral a nechal jsem si to zavarit a zatim to drzi vyborne, olej se mi neztraci, pohoda 8)
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Marty_ »

Jo jinak kamos na oktavce to tuknul jen trosicku ze je tam dira 1cmx1cm a zalepil to nejakym special lepidlem nebo co, nikdy driv jsem o tom neslysel, ale pry to drzi tak nevim...
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od George_D »

Ja vim že to pujde bez problemu zavařit mam tam jen malou prasklinku ale radši bych do zásoby ještě jednu když bude rozumná cenovka :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

vypustit olej, odmastit, pripadne na koncich malinke dirky na omezeni sireni a zalepit, drzi to vyborne... (varianta bez sundavani vany-nejsem si jistej, jestli pujde dolu)
“Ability is what you're capable of doing.”
kutil

#6 Příspěvek od kutil »

A jaké lepidlo používáte já jsem párkrát s úspěchem použil tekutý kov od loctite(či jak se to píše) taková dvojitá stříkačka asi 230 Kč většinou to drželo ale vždy jsem radši tu vanu demontoval protože to odmaštění by mohlo být nedostatečné a ten olej se má snahu shora stále tlačit i po vypuštění dával jsem to oboustranně.
michal

#7 Příspěvek od michal »

kutil píše:A jaké lepidlo používáte já jsem párkrát s úspěchem použil tekutý kov od loctite(či jak se to píše) taková dvojitá stříkačka asi 230 Kč většinou to drželo ale vždy jsem radši tu vanu demontoval protože to odmaštění by mohlo být nedostatečné a ten olej se má snahu shora stále tlačit i po vypuštění dával jsem to oboustranně.

tak timhle lepidlem jsem lepil vanu taky drzi to vyborne
se sundanim vany souhlasim,pak je to na 100%
HansCZ
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od HansCZ »

me se zas dnes prozmenu povedlo neco jineho :roll: pri dotahovani vypustniho sroubu jsem utahoval asi az moc a po chvili jsem zjistil ze mi trosku kape olej,po ohledani jsem s hruzou objevil prasklinu viz obrazek, sroub nejde uplne dotahnout a protaci se. Mozna tomu pomohlo ze vana ocividne drive byla skrtla o vozovku. Myslite ze tohle pujde nejak zavarit? ja myslim ze ne protoze je to dost komplikovany misto. Jeste me napadlo to zapatlat nejakym lepidlem a pak dej se vule bozi...
diky za rady

foto:
http://klasika.ukazto.com/img/2197586,sroub.jpg
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Spajky »

mně bohužel praskla...ne skrz,ale byla tam prasklinka, normálně zavařili a je fakt že festově 8) M52 2.0
all
Klubové ID: 1018

#10 Příspěvek od all »

HansCZ píše:me se zas dnes prozmenu povedlo neco jineho :roll: pri dotahovani vypustniho sroubu jsem utahoval asi az moc a po chvili jsem zjistil ze mi trosku kape olej,po ohledani jsem s hruzou objevil prasklinu viz obrazek, sroub nejde uplne dotahnout a protaci se. Mozna tomu pomohlo ze vana ocividne drive byla skrtla o vozovku. Myslite ze tohle pujde nejak zavarit? ja myslim ze ne protoze je to dost komplikovany misto. Jeste me napadlo to zapatlat nejakym lepidlem a pak dej se vule bozi...
diky za rady

foto:
a jé, nekonečnej závit, taky se mi to stalo...
to půjde s klidem zavařit a udělat,respektive protáhnout závit...
HansCZ
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od HansCZ »

all píše:
HansCZ píše:me se zas dnes prozmenu povedlo neco jineho :roll: pri dotahovani vypustniho sroubu jsem utahoval asi az moc a po chvili jsem zjistil ze mi trosku kape olej,po ohledani jsem s hruzou objevil prasklinu viz obrazek, sroub nejde uplne dotahnout a protaci se. Mozna tomu pomohlo ze vana ocividne drive byla skrtla o vozovku. Myslite ze tohle pujde nejak zavarit? ja myslim ze ne protoze je to dost komplikovany misto. Jeste me napadlo to zapatlat nejakym lepidlem a pak dej se vule bozi...
diky za rady

foto:
ale co ta prasklina, zavarit+ potom protahnout zavit? ja si prave myslim ze presne na misto kde se udelala prasklina je tlak diky tomu sroubu (dotahnuti) takovy ze by to po zavareni mohlo povolit zas v tom svaru... :cry:
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

ja na e30 urazil tak ze sem utrhl motor ze silentbloku 8)
Na prirube pro vanu zustal jeden zalomenej sroub, ostatni se vytrhali a ani stripek hliniku tam nezustal :D
Jinak vana tehda sla sundat primo zespod ale nevim jak je to na e36 :(
Killca
Klubové ID: 1648

#13 Příspěvek od Killca »

kdyz se tu o tom bavite taky by me zajimalo jestli jde vana dolu bez demontaze dalsich veci, musim vymenit tesneni :)
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
all
Klubové ID: 1018

#14 Příspěvek od all »

HansCZ píše:
all píše:
diky za rady

foto:
ale co ta prasklina, zavarit+ potom protahnout zavit? ja si prave myslim ze presne na misto kde se udelala prasklina je tlak diky tomu sroubu (dotahnuti) takovy ze by to po zavareni mohlo povolit zas v tom svaru... :cry:

Když to bude dobře zavařený tak to nepraskne, ale musíš to utahovat s rozumem a citem.
HanzE3
Klubové ID: 1381
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od HanzE3 »

Tak se zavařením už mám taky zkušenost e30 1.6i položená o 8 - 6 k zemi, tam to jde samo. :wink: Vana si myslím že určo dolu + nové těsnění. Kdyžtak vanu na M43 mám a je mi k ničemu, kdyby byl zájem SZ nebo sms. :wink:
Marosh

#16 Příspěvek od Marosh »

Trochu oživím staré vlákno - čím vanu těsníte? Koupil jsem nové těsnění a je na něm (stejně jako v TISu) napsáno, že se má navíc ještě do rohů přidat vrstva jakéhosi těsnidla (tmelu, silikonu?) Drei Bond 1209 (alternativně 3M, Loctite). Dáváte to tam? Když něco dělám, dělám to pořádně, ale na druhou stranu nejsem velkým příznivcem podobných tmelolepidel...
koki
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od koki »

nemám s tím praktickou zkušenost; dle manuálu je třeba zvednout motor pro lepší přístup
honzibmw
Klubové ID: 1257
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od honzibmw »

koki píše:nemám s tím praktickou zkušenost; dle manuálu je třeba zvednout motor pro lepší přístup
jj povolis na silenblokach a prizvednes pak ji vymotas
Marosh

#19 Příspěvek od Marosh »

To mám zmáklý... pokud má člověk dlouhý prsty, tak ani nemusí motor zvedat, ale prostě povolí tu "olejovou násosku" a vana se dá vysoukat. :)

Jde mi ale o to tesnění "magickým přípravkem". Jestli je to nutné..?

Nikdo neví?
Odpovědět