Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Prasklá vana
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
Cau kluci mam jen dotaz. Shanim rychle vanu na M42 (M40/M43) trošku jsem tuknul, nemáte někdo?? Nebo info na nějakej rozumnej vrakál v Praze a okolí?? No a hlavně se chci zeptat jestli musí motor ven nebo jde ta vana sundat bez vyndání?? Koukal jsem na to včera na jámě a podle oka mi to přijde že by to šlo ale radši bych se ujistil od někoho kdo to už dělal. 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
Ja vim že to pujde bez problemu zavařit mam tam jen malou prasklinku ale radši bych do zásoby ještě jednu když bude rozumná cenovka 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
A jaké lepidlo používáte já jsem párkrát s úspěchem použil tekutý kov od loctite(či jak se to píše) taková dvojitá stříkačka asi 230 Kč většinou to drželo ale vždy jsem radši tu vanu demontoval protože to odmaštění by mohlo být nedostatečné a ten olej se má snahu shora stále tlačit i po vypuštění dával jsem to oboustranně.
kutil píše:A jaké lepidlo používáte já jsem párkrát s úspěchem použil tekutý kov od loctite(či jak se to píše) taková dvojitá stříkačka asi 230 Kč většinou to drželo ale vždy jsem radši tu vanu demontoval protože to odmaštění by mohlo být nedostatečné a ten olej se má snahu shora stále tlačit i po vypuštění dával jsem to oboustranně.
tak timhle lepidlem jsem lepil vanu taky drzi to vyborne
se sundanim vany souhlasim,pak je to na 100%
-
HansCZ
- Kontaktovat uživatele:
me se zas dnes prozmenu povedlo neco jineho
pri dotahovani vypustniho sroubu jsem utahoval asi az moc a po chvili jsem zjistil ze mi trosku kape olej,po ohledani jsem s hruzou objevil prasklinu viz obrazek, sroub nejde uplne dotahnout a protaci se. Mozna tomu pomohlo ze vana ocividne drive byla skrtla o vozovku. Myslite ze tohle pujde nejak zavarit? ja myslim ze ne protoze je to dost komplikovany misto. Jeste me napadlo to zapatlat nejakym lepidlem a pak dej se vule bozi...
diky za rady
foto:
http://klasika.ukazto.com/img/2197586,sroub.jpg
diky za rady
foto:
-
all
- Klubové ID: 1018
a jé, nekonečnej závit, taky se mi to stalo...HansCZ píše:me se zas dnes prozmenu povedlo neco jinehopri dotahovani vypustniho sroubu jsem utahoval asi az moc a po chvili jsem zjistil ze mi trosku kape olej,po ohledani jsem s hruzou objevil prasklinu viz obrazek, sroub nejde uplne dotahnout a protaci se. Mozna tomu pomohlo ze vana ocividne drive byla skrtla o vozovku. Myslite ze tohle pujde nejak zavarit? ja myslim ze ne protoze je to dost komplikovany misto. Jeste me napadlo to zapatlat nejakym lepidlem a pak dej se vule bozi...
diky za rady
foto:
to půjde s klidem zavařit a udělat,respektive protáhnout závit...
-
HansCZ
- Kontaktovat uživatele:
ale co ta prasklina, zavarit+ potom protahnout zavit? ja si prave myslim ze presne na misto kde se udelala prasklina je tlak diky tomu sroubu (dotahnuti) takovy ze by to po zavareni mohlo povolit zas v tom svaru...all píše:a jé, nekonečnej závit, taky se mi to stalo...HansCZ píše:me se zas dnes prozmenu povedlo neco jinehopri dotahovani vypustniho sroubu jsem utahoval asi az moc a po chvili jsem zjistil ze mi trosku kape olej,po ohledani jsem s hruzou objevil prasklinu viz obrazek, sroub nejde uplne dotahnout a protaci se. Mozna tomu pomohlo ze vana ocividne drive byla skrtla o vozovku. Myslite ze tohle pujde nejak zavarit? ja myslim ze ne protoze je to dost komplikovany misto. Jeste me napadlo to zapatlat nejakym lepidlem a pak dej se vule bozi...
diky za rady
foto:
-
all
- Klubové ID: 1018
HansCZ píše:ale co ta prasklina, zavarit+ potom protahnout zavit? ja si prave myslim ze presne na misto kde se udelala prasklina je tlak diky tomu sroubu (dotahnuti) takovy ze by to po zavareni mohlo povolit zas v tom svaru...all píše:a jé, nekonečnej závit, taky se mi to stalo...HansCZ píše:me se zas dnes prozmenu povedlo neco jinehopri dotahovani vypustniho sroubu jsem utahoval asi az moc a po chvili jsem zjistil ze mi trosku kape olej,po ohledani jsem s hruzou objevil prasklinu viz obrazek, sroub nejde uplne dotahnout a protaci se. Mozna tomu pomohlo ze vana ocividne drive byla skrtla o vozovku. Myslite ze tohle pujde nejak zavarit? ja myslim ze ne protoze je to dost komplikovany misto. Jeste me napadlo to zapatlat nejakym lepidlem a pak dej se vule bozi...
diky za rady
foto:
Když to bude dobře zavařený tak to nepraskne, ale musíš to utahovat s rozumem a citem.
Trochu oživím staré vlákno - čím vanu těsníte? Koupil jsem nové těsnění a je na něm (stejně jako v TISu) napsáno, že se má navíc ještě do rohů přidat vrstva jakéhosi těsnidla (tmelu, silikonu?) Drei Bond 1209 (alternativně 3M, Loctite). Dáváte to tam? Když něco dělám, dělám to pořádně, ale na druhou stranu nejsem velkým příznivcem podobných tmelolepidel...

a vpravo Killca