Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupe e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Meda

#1 Příspěvek od Meda »

Chlapi nevedeli byste nahodou o nejaky slusny e36ce? Nejsem narocnej, tak mi staci 320i saloon, nejlip s VANOSem a v dobrym stavu. Uplne supr by byla tmave modra :D . Na vybave moc nesejde, ale holatko zase nemusim, zalezi na cene :P . Mel jsem zalusk na jedno bavko, ale zda se mi moc levny a vubec je to takovy divny.. Nebo co si myslite? 320i, '93, cerny saloon, najeto "200k km", elektrika vepredu+zrcatka, mlhovky a naky blbiny. Prej "kosmeticke" vady laku, tzn. poskrabany z levy strany + pomuchlany levy pr. blatnik a v haji zadni lozisko. Folie, kridylko a naka roura.. 70k kc.. Nejradsi bych se vesel do 100k kc i s vymenama naplni apod. Poradte, diky.
kenedy

#2 Příspěvek od kenedy »

Tak na to se radši vykašly, protože kupovat 320i do 100.000 ,- je sebevražda a za vydinou ušetřit nějaké peníze do toho musíš narvat pěknou sumu, aby ses v tom nemusel bát jezdit.
Ti borci co napíšou do inzerátu velmi zachovalá najeto 130 tis, spolehlivé auto, tak pěkně kecají a sami dobře vědí proč dávají takovou cenu.
Sám jsem měl tento problém, když jsem kupoval svý auto.
Měl jsem vyhlídlý jedno v Praze-ten borec mi poslal spoustu fotek na mail a zdálo se to podle vzhledu docela super, ale jak jsem tam dojel, tak jsem myslel, že mu ukopnu hlavu :twisted:
Chladič klimy jenom tak vysel na nějakých drátech a tak....
Na otázku jestli si dělá prdel, mi odpověděd : Co by si chtěl za ty prachy!
Takže si radši přišetři, to ti radím z vlastní zkušennosti.
goro3

#3 Příspěvek od goro3 »

NO ja ti nebudu kecat do toho zda je nebo neni to dobra koupe- to auto je treba videt,sjet si s tim, sjet si s tim samym typem,ale jinym autem a hlavne neuspechat!

Nejaky nabidky jsou tady na foru se koukni zda by se ti neco nezdalo a jinak nejlevnejsi neni vetsinou to nejlepsi! Tj. ty to koupis,rikas si jak si usetril,ale pak zjistis,ze musis to koupit,to opravit a vysplhas se mozna i na cenu vyssi,nez kdyby jsi rovnou vybral slusnejsi auto - a to nebereme praci,starosti apod..

Je to loterie,precijen des uz do auta reknu 12let staryho

====
A,ze foto a prodejci klamou je jasne! Nesmis dat moc znat,ze o to mas zajem a hlavne oni taky pocitaj,kdyz uz trebas jedes nejakch XX kilometru,tak ozelis nejaky ten skrabanec apod. a vemes to.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Halvně si vem někoho, kdo zná E36 i po technické stránce. Zjistil jsem, že obyč. mechoš na všechny auta většinou u BMW neví, co kde mmá být a tak. Hlavně nespěchat s nenechat se ukecávat, že třeba tohle je za málo a tohle se opraví atak. Já měl třeba ulemané plasty u masky a rozlamané packy na světlech, na kterýcj drží a vyprd jsem se na to, že si to opravím. Ale byl to ojeb na 2víkendy. Přeju dobrý kup.
Meda

#5 Příspěvek od Meda »

Mam se na to jet podivat, tak uvidime.. Beru sebou kamose co uz bavko mel a doufam, ze s tim ma dost zkusenosti :P .Sem na foru koukal, ale bud jsou to 318, nebo jsou moc drahy.. Nebo spis na me moc drahy.. Jako student se snazim, ale nejde to najednou a ja sem hrozne nedockavej :D . Kdybyste nahodou tedy vedeli o nejaky 320i, tak sup sem s tim :o .Diky..
berkelay

#6 Příspěvek od berkelay »

jo jo, taky se shanim po BMW, ale nastesti uz ze me spadla nedockava nalada, radeji sleduju co kde maji, sem chodim cist nejake zkusenosti jinych lidi ale hlavne uvazuji o necem z Nemecka. Nic neuspechej, jsou to tve prachy, pozdeji bys mozna litoval. Hodne stesti nam vsem.
Meda

#7 Příspěvek od Meda »

No me se to zatim drzi, ptze me facko uz nebavi :P . Koukal sem na cenu v nemecku, ale dost si to tam ceni :cry: . Tak sme na tom podobne :wink: . Az neco sezenes, tak dej vedet..
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Meda píše:No me se to zatim drzi, ptze me facko uz nebavi :P . Koukal sem na cenu v nemecku, ale dost si to tam ceni :cry: . Tak sme na tom podobne :wink: . Az neco sezenes, tak dej vedet..

No ono se to drží i u nás pokud to auto má smysl :D levné jsou na 99% mrdky :D až na vyjímky....
Meda

#9 Příspěvek od Meda »

To me stve, clovek si chce koupit dospeli auto a porad se neco kazi :cry: Ale zase nejsme tak bohati abychom si mohli kupovat levne veci, ze :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Meda píše:To me stve, clovek si chce koupit dospeli auto a porad se neco kazi :cry: Ale zase nejsme tak bohati abychom si mohli kupovat levne veci, ze :D

No toto přísloví k tobě moc nejde pokud se jedeš dívat na e36ku za 70k :D
Filozof

#11 Příspěvek od Filozof »

kenedy

#12 Příspěvek od kenedy »

berkelay píše:jo jo, taky se shanim po BMW, ale nastesti uz ze me spadla nedockava nalada, radeji sleduju co kde maji, sem chodim cist nejake zkusenosti jinych lidi ale hlavne uvazuji o necem z Nemecka. Nic neuspechej, jsou to tve prachy, pozdeji bys mozna litoval. Hodne stesti nam vsem.

Na výhodný kup z Reichu si dej pořádnýho majzla. :!: Není to nic příjemnýho, když takový auto koupíš, dovezeš ho domů a potom na cestě do zahraničí zjistíš, že musíš odcházet pěšky z hranic, protože to auto je nahlášeno v německu jako kradené.
Už jsem slyšel i takový případy a není to rozhodně nic příjemnýho.
Já jsem si koupil 318i a dal jsem za ni 130.000,- a jsem s ní nadmíru spokojen, protože za tu dobu jsem nemělani jeden problém, ale tím rozhodně nechci říct, že levný auto se musí zákonitě pořád kazit, jenom se do toho vyplatí investovat trochu víc, aby člověk měl jistotu. Při výběru jsem objel 7 kousků a najel asi 2500 km. Takže se vyplatí i objet pár majitelů.
Přeji š?astnou ruku při výběru :wink: :) :lol: :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#13 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Pokud to má vanos, tak to vypada na dobrou koupi.Ale chce to videt a projet. Ale nevanos s cipem, to bude chlastat jak tank.
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Speedy píše:Pokud to má vanos, tak to vypada na dobrou koupi. Ale nevanos s cipem, to bude chlastat jak tank.

VaNoS ta 325ka určitě nemá, já měl 07 a 08/1992 a žádná ho neměla.
S kvalitním čipem to žere o litr míň, ale žádná sláva... Pozor na přetáčení přes 6500 u/min!!! Já uměl jezdit za 14 město, 10-11 dálnice a to jsem to nijak nešetřil, Autobahnraser růlzz :twisted:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jawak píše:
Speedy píše:Pokud to má vanos, tak to vypada na dobrou koupi. Ale nevanos s cipem, to bude chlastat jak tank.

VaNoS ta 325ka určitě nemá, já měl 07 a 08/1992 a žádná ho neměla.
S kvalitním čipem to žere o litr míň, ale žádná sláva... Pozor na přetáčení přes 6500 u/min!!! Já uměl jezdit za 14 město, 10-11 dálnice a to jsem to nijak nešetřil, Autobahnraser růlzz :twisted:

To by mne zajimalo, kdo vymyslel tenhle haluz, že s chipem, který zvyšuje výkon, motor chlastá míň. Kua, chlapi, zamyslete se, když chci ten výkon u nepřeplňovanýho benzína zvýšit, tak to musím něčím naplnit. A nejde to jinak, než vstřikem většího množství benálu(nic jiného jednotka udělat neumí). Navíc, proč by výrobce auta dělal úmyslně čipy, které maj vyšší spotřebu???? Je jasný, že výrobce hledá kompromis mezi spotřebou, výkonem a exhalacemi a asi neudělá čip, který splní emisní normy, bude mít menší výkon a větší spotřebu. Spíš to bude tak, že bude mít nižší spotřebu, nižší výkon a splní emise.
Spotřeba může klesnou jedině tak, že zlepšíš účinost motoru(např. zlepšením průchodu směsi v kanálech hlavy, zvýšením komprese, zlepšením výplachu válců, lepším časováním vaček atd) a to rozhodně nebude tak, že zhoršíš stechiometrický poměr směsi!!! Dneska se motory nevyrábí jako za času Š120, kde museli hledět na cenu, tak nějaké větší piplání s nastavením motoru nebylo možné.
George_D
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od George_D »

Speedy: Trošku bych s tebou nesouhlasi, že jednotka umí jen nalejvat benzín. Čip neupravuje jen množství benzinu.
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
skautik Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od skautik Čestný člen »

George_D píše:Speedy: Trošku bych s tebou nesouhlasi, že jednotka umí jen nalejvat benzín. Čip neupravuje jen množství benzinu.

delku a pocatek vstriku, to asi vse pokud nemas variabilni casovani ventilu
George_D
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od George_D »

No ja nevim jak u BMW u myho bejvaliho Renault 19 byl čip ověřenej na brzdě (zvýšení asi 5kw) a spotreba se opravdu nezvedla
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Filozof

#19 Příspěvek od Filozof »

No podle mě čip trochu pomůže k výkonu ale spotřeba se zvýší jen při ždímání motoru na max.
Pokud pojedu 50km město 90km silnice a 130km dálnice tak buď spotřeba malinko klesne nebo se nezmění.
Jak to budu ale ždímat někde na okruhu, tak si to veme víc určitě.
To? jen mé teorie co jsem se o tom bavil s ostatníma.

Nemusí to být u každého auta stejné, pokud někdo dělal kompletní úpravu motoru se vším všudy pro získání maximálního výkonu, tak bude určitě žrát víc....
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Samo, že jednotka umí i další věci, ale myslel jsem především regulaci časování vstřikování a zapalování.

Jinak doporučuju si na opravdu dlouhé Vánoční večery přečíst tyhle články, myslím, že to pro nás všechny je dost informativní, jak a co v autě funguje. Nejsou to však kecy, jako v některých knihách. Jsou tam sice dost informace o škodovkách, ale to si myslím v tomto případě vůbec nevadí, alespoň je to jednoduché pochopit. :-)
http://skoda.panda.cz/clankyautora.php3?id=87
Odpovědět