Chtěl jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti se zapečenými šrouby ?? Přezul jsem skoro celý auto na zimáky ale u PZ kola mam zapečený 3 šrouby. Zkoušel jsem je povolit tak dlouho, až mi na nich začal přeskakovat oříšek od goly!! Porad?e co s tím. Díky za nápady.Ani v pneuservisu mi neporadili a nepomohli.
ted me napadlo, zes mohl na tu hlavicku sroubu nasadit orech z goly a vyvarit to zevnitr... resp. strcit do toho elektrodu a privarit ut hlavu dovnitr toho orëchu... no a pak jen nasadit racnu nebo paku a je to dole... ale vidim ze uz je pozde..
taky podobny problem, zrucny strejda pomohl, mrknul na to, zasel do dilny vybrousil na normalnim sroubu hlavicku, ktera presne zapadla do bezp. sroubu, nasrouboval matky pres dylku celyho sroubu, pak to svaril, prisel nandal, sundal
trvalo mu to asi 15min, mozna 17, tak si rikam, na co ze ty srouby vlasne sou...
Kot3l píše:taky podobny problem, zrucny strejda pomohl, mrknul na to, zasel do dilny vybrousil na normalnim sroubu hlavicku, ktera presne zapadla do bezp. sroubu, nasrouboval matky pres dylku celyho sroubu, pak to svaril, prisel nandal, sundal
trvalo mu to asi 15min, mozna 17, tak si rikam, na co ze ty srouby vlasne sou...
tak koukám, že máš šikovného strejdu.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
Kot3l píše:taky podobny problem, zrucny strejda pomohl, mrknul na to, zasel do dilny vybrousil na normalnim sroubu hlavicku, ktera presne zapadla do bezp. sroubu, nasrouboval matky pres dylku celyho sroubu, pak to svaril, prisel nandal, sundal
Hanz píše:mno, jestli neni lepsi pri sundavani kola ty srouby trochu maznout pozavitu a dosedaci plose... odpadaji pak podobny radovanky...
No to sice jde, ale pak ty šrouby zas moc nedrží
Já používám Molykote G-Rapid a když tím pomažu závit, tak mi to dovolí utáhnout kolo stejným momentem víc než bez molyky a jde to kolo povolit krásně, šroub drží a při povolování v něm hnusně nevrže. Mazal jsem tím i šrouby u vejfalu a je to super. Kdyby někdo chtěl trochu, tak mu do kelímku uberu, mam zadaro celou kilovku.
Pneuservisy co používají na kola pneumatický nářadí by to podle mě měli něčím mazat. Jsou na to i nějaký kluzný laky. U passáta mi to utáhli na sucho tak, že jsme trhali šrouby válečkovým vořechem a lešenářskou trubkou.
No to je pravda ja byl minulej tejden v pneuservisu a predni kolo utahli tak ze jsme se na tom houpali 3 lidi a byl to docela mazec povolit. Ale nakonec jsme ho dostali