Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Divnej zvuk z kol

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fbee
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Fbee »

Muze mi nekdo poradit, co to muze být, popr. jak resit a kolik by to stálo?
Zvuk vyskytuje kdyz kolo se tocí, od 20km/h, samotný zvuk je nepatrný, ale jakoby ložisko nebylo mazaný. Má nekdo skusenosti?
Mirek
Klubové ID: 1213

#2 Příspěvek od Mirek »

Fbee píše:Muze mi nekdo poradit, co to muze být, popr. jak resit a kolik by to stálo?
Zvuk vyskytuje kdyz kolo se tocí, od 20km/h, samotný zvuk je nepatrný, ale jakoby ložisko nebylo mazaný. Má nekdo skusenosti?
Mohly by to být třeba pneumatiky. Nepřezouval jsi náhodou teď někdy na zimu? :wink:
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zave »

MikeTDS píše:
Fbee píše:Muze mi nekdo poradit, co to muze být, popr. jak resit a kolik by to stálo?
Mohly by to být třeba pneumatiky. Nepřezouval jsi náhodou teď někdy na zimu? :wink:
To znam... Na zimakach to je hukot... :roll: :D :( :o
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od psena »

Asi lozisko...ale to by sililo(nebo naopak tichlo) pi projizdeni zatackou.
Fbee
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fbee »

Mno, asi tak ložisko. Vlevo točim zvuk zmizí, vpravo zesilnuje. Nakolik je to urgentný vyměnit? Co se muze posrat, kdyz najedu tak 2tis km?
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fatal Design »

Fbee píše:Mno, asi tak ložisko. Vlevo točim zvuk zmizí, vpravo zesilnuje. Nakolik je to urgentný vyměnit? Co se muze posrat, kdyz najedu tak 2tis km?
Myslím, že to zase tak urgentní není. Já jsem s hučícímy ložisky najezdil 3000km a potom je měnil (jaxi jsem nevěděl co to je) :) Nejhorší co se může stát je, že je zadřeš, ale to by byla velká náhoda. Ložiska větčinou hučí proto, že jsou již opotřebená a ne suchá. Kdyby byla suchá, tak by se Ti hřály kola ...
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#7 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Už jsem s nima najzedil 5kkm a zatím je měnit nebudu, nechám to asi na jaro...Kdyby začali hučet i při jízdě rovně, tak bych měnil ale asi hned. jedno stojí asi 5000,-
voko21
Klubové ID: 151
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od voko21 »

psena píše:
Asi lozisko...ale to by sililo(nebo naopak tichlo) pi projizdeni zatackou.
To dělalo mě a když jsem to rozjel tak na 50km/h, dal plnej rejd a do toho brzdil, tak vnější přední kolo pískalo. (Pro š?ouraly pískalo ložisko a né guma o asfalt nebo brzdové destičky!)
Odpovědět