Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Problém s manual převodovkou...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lion
Klubové ID: 865
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Lion »

Chlapi, nevíte co by to mohlo být nebo čím by to mohlo být? U mý E36 1,8i r.v.92 se ted objevil problém...Po každý když přijdu k autu a motor je studenej tak než ujedu cca 2 km tak jde špatně řadit z 1 na 2 a pak 3 ale ta kombinace z 1 na 2 je asi nejhorší...:(..Jak se motor zahřeje tak je vše ok...Napadlo mě tak, že to může být olejem v převodovce, že už je tam toho málo, a po ujetí cca 2km se olej rozstříká a je to ok...Ale je to jen myšlenka čím by to mohlo být, nikdy jsem tam nic nedolejval ani nekontroloval tak fakt nevím :roll: ...Nerad bych tímhle něco zanedbal...A nebo ta horší varianta a ta je, že převodovka třeba odchází, těžko říct...Poraďte, předem dík :wink:

P.S.: Kolik se leje vlastně do převodovky E36 1,8i převodovkovýho oleje nevíte?...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

No pokud vím, tak náplň v převodovce má celoživotní výdrž (nemění se)... Co se mě ale stávalo, že někdy vyskakovala 3ka bez plynu, při brždění, jak to bylo v záběru, tak pohoda. Je přece normální že za studena je vše ztuhlé, ne?
Chtělo by ji zkotrolovat zespodu, jestli někde neuchcává...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lion »

Jojo, zítra s tím vjedu na rampu a mrknu na to...To máš Jawaku pravdu, že za studena je vše ztuhlé a jde to chvilku hůř, ale todle bys musel ošáhnout sám, todle neni normální, to mě nikdy nedělalo až ted posledních 14 dnů...Napřed sem tomu nevěnoval pozornost ale ted jsem se po tom začal pídit...

Počkej a to s tím dolejváním toho oleje to víš na 100%?Jsem myslel, že se dolejvá i todlenc to... :)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

No já vyměňoval olej jen v motoru a diferáku.
Když jsem byl u BMW, v převodovce jsme nikdy olej nedolívali ani nevyměňovali... Někdo mi říkal, že v převodovce je "lebenslänglich", takže na doživotí, podle toho usuzuji, že jsem si jistý :)
Jednou tam byla e32ka 735iA, co jí škubalo v převodovce a ta šla na výměnu (převodovka)...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lion »

Aha, no to by tak ještě bylo :) abych jí měl v pr...No kouknu na ní jestli tam někde neni náká výpus? a náká měrka, nebo něco takovýho...Je možný že třeba ten německej mechoš mluvil v tom smyslu, že neni obvyklý něco dolejvat, že to většinou vydrží hodně dlouho...Právě že převodovka mě příjde v autě hodně důležitá a mázání potřebuje (na to museli u BMW náko myslet)...A pokud mě někde ten olej vytekl tak ho tam musím aj náko naládovat zpátky(pokud se to teda dá), přece to nevyhodím... :lol:
Anonymous

#6 Příspěvek od Anonymous »

U M50 s manuálem je v převodovce 1l oleje do automatických převodovek. To že je náplň celoživotní je sice pravda, ale zjiš?oval už někdo, jaká je životnost převodovky? Takže kontrolovat a ev. dolévat je samozřejmost, výměna celé náplně je spíše vyjímečná.

Jinak mě kdysi z toho 1l chybělo 3/4l (uchcává přes gufero na kardan) a převodovka šla normálně. Teď to nechávám při každé výměně oleje v motoru zkontrolovat a dolévalo se za poslední dva roky cca 1/4l (nějak se mi to gufero nechce nechat vyměnit :D )
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MartyH »

Zdar a silu Lion!
že se neozveš! Hele s celoživotní náplní oleje do převodovky rozhodně nesouhlasím. I v převodovce se olej mění jak v manualu tak v automatu. V aotomatu podstatně častěji a to i s filtrem.
Kolik má byýt náplně si můžeš v poho zjistit, bud ve WIN decoderu, nebo kdekoli v prodejně autodílů ti to najdou v tabulkách.
Rozhodně mrkni jestli je ze spodu vše OK, zkontroluj táhlo (jestli je dobře zaskočený (blbej přístup, je přímo nad skříní). já měl na jiném voze podobný problém, problém byl za studena šlo 1,2 špatně řadit, po pár km OK. Byl to hustej olej, trvalo než se zahřál a zřídl!
mrkni kolik tam máš oleje (oddělej napouš?ák, zalom tam prst a uvidíš).
Když to budeš mít na rampě tak to zkontroluj.
kam s tím jedeš? Za JIM BEAMem?
Lion
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lion »

Čau Marty, jojo tak to je přesně ten případ jak píšeš, varianta z 1 na 2 je za studena horror, po ujetí pár km vše normální...Bude to určitě jak píšeš, stuhlej olej a pak se to rozstřiká a jede to...Mě to taky přišlo divný že by se tam ten olej nedal dolejt :) (však su strojař :) )...No za Jimem Beamem :) bych rád jel ale on tam má křovák jeden tolik aut že by se tam to moje nikam už nevešlo a za další tam ted nemá ještě rampu...Pojedu si na svou co mám kousek od baráku...Napíšu dneska co jsem zjistil...Snad si tam nezalomím někde prst až tam budu pátrat po tom oleji...:)...
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MartyH »

najdeš ho v pohodě! Ten šroub je tuším na straně spolujezdce(nepovol vypouš?ák! :o ), pokud tam zalomíš prst tak olej by měl být asi tak 1článek prstu pod závitem. Mrkni taky jak olej vypadá atd......jsi strojař tak víš jak pracují ložiska atd...........
Kdyby něco, tak podle toho co :lol:
To co jsem popisoval se mi stalo dokonce s novým olejem! Prostě byl tak hustej, že než se trochu zahřál tak to byl horor. šel ven, dal jsem kvakvakvalitnější a bylo vše v richtigu.(pro tebe OK) :)

tak JIM má tolik hokny? Já mu psal včera SMS, v neděli říkal, že bude v Brně tak uvidím. Je dobře, že je tak zavalenej, jen at se mu to dobře rozjede!!

tak at se daří, doufám, že to nebude nic tragickýho, prvně seš nemocnej ty a pak CAR! Zkus antibiotika :D

Dej vědět co jsi zjistil........
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MartyH »

2lion: ted jsem si všiml té změny bydliště!! Tak na tom makej....pak už jen JIM BEAM a jsem v brně komplet, tak se tam přestantě flákat, sbalte fidlátka a at už jste tady :lol: :lol: :lol:
Brno čeká, jen nezapomeň na zápisný :lol: :lol:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lion »

No u Jima jsem byl předevčírem a ani se pořádně nezastavil, sem se bavil opravdu dobře, když mu nešly otevřít zadní dveře tak je vzal majzlíkem :) a pak je vyklepával a rana jak svina a sklo lítalo vzduchem, sem si chvílema myslel že to mám mezi zubama...Ten den se mu moc nevedlo...Jináč tam má pěknýho Peugota 306, pěkně ho vyzpravil, líbilo se mě to..

No s tím Brnem doufám že to vyjde, jestli né tak to bude špatný..:(..Napřed tam musím sehnat nákou práci a byt...Ted tak hledám tak snad najdu... :wink:.. Bylo by to fine, kdy by to vyšlo...:) Brno je Brno... :twisted:
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MartyH »

co? to snad neděla na svých "kamnech" ? nebo jo?
O peugetu vím, ale ještě jsem ho neviděl. Jestli to byl kufr a vokno na jeho car tak asi nedojede co :o

tak tak brno :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
už tě tu čekáme
Lion
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Lion »

Nene, stalo se to na jednom starým pažoutovi po ráně...Jináč na Jimových kamnech upadla jedna ledvinka tak to ted lepí :)..Do brna určitě přijede..O tom CDu sem mu říkal, takže o tom ví.. 8)
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MartyH »

ledvinku už nemá asi měsíc :lol:
cd bude zítra nachystaný, bude tam zatím jen ta akce, na kterou jsi marodil. Zítra mě ji mí kamoš vypálit a hodit do "G"
Lion
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Lion »

Tak jsem ted přijel z rampy a s výsledkem jsem byl spokojen, nikde nic nechcalo nebo aspon nebylo vidět.Našel jsem tam jak výpus?ovej šroub převodovky tak aj kontrolní (dolejvací)...U toho kontrolního si nejsem jistej jestli se tím i dolejvá...Nic jsem radči dneska nepovoloval, tu špinavější práci udělám až o weekendu, jistý asi už je že je to olejem, je hustší a proto todlenc to...Dnes jsem udělal spíš takovej předvoj události...:)..Udělal jsem pár fotek, tady jsou...
Přílohy
prijezd.jpg
prijezd.jpg (134.56 KiB) Zobrazeno 1257 x
Lion
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Lion »

Vyfoceno od řidiče ke spolujezdci...
Přílohy
prevodovka1.jpg
prevodovka1.jpg (98.48 KiB) Zobrazeno 1270 x
Lion
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lion »

detail...
Přílohy
prevodovka2.jpg
prevodovka2.jpg (81.32 KiB) Zobrazeno 1266 x
Lion
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lion »

A pohled od spolujzdce k řidičovi, nahoře je možno vidět ten kontrolní (dolejvací) šroub...
Přílohy
prevodovka3.jpg
prevodovka3.jpg (51.18 KiB) Zobrazeno 1266 x
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#19 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No ty wo.e, to čumím, jak tu skříň máš suchou 8O Tohodle stavu se snažím docílit a pořád to někde teče... :-( Jinak taky můžu potvrdit, že to bude nejspíš hustým olejem. nicméně pokud výměna nepomůže, tak to může bejt synchron.
mengi

#20 Příspěvek od mengi »

Synchron by asi blbnul pořád, nejenom za studena, a navíc každá rychlost má svůj synchrokroužek. Já se taky přikláním k oleji.
Odpovědět