Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jaké kotouče + desky na M3 E36?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MikeT »

Tohle je otázka spešl pro M3maniaka, ale uvítám každý názor :wink:

Jaké kotouče a destičky doporučujete na M3 E36? Zvažuju OZ Zimmermann + Ferodo DS 2000. Co vy na to? Díky za rady!

P.S.: Jak se ti včera jelo, René? Já to docela prohnal, myslím, že těch pavouků už tam moc nezbylo :banana:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#2 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Originaly namontovane v Bmw budou asi ta nej volba... :)
N54 PWR
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od darmon »

MikeT píše:Tohle je otázka spešl pro M3maniaka, ale uvítám každý názor :wink:

Jaké kotouče a destičky doporučujete na M3 E36? Zvažuju OZ Zimmermann + Ferodo DS 2000. Co vy na to? Díky za rady!

P.S.: Jak se ti včera jelo, René? Já to docela prohnal, myslím, že těch pavouků už tam moc nezbylo :banana:
dobra volba.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jo jelo se pěkně na půl plynu za 6 ,ale stejně jsem byl jaksi nejrychlejší.... :D no a k těm brzdám,není to v tvém případě ještě brzo? ten homosexuál na tom zkuvil v těchto km kotouče? Z mé zkušenosti s zimmermanama nee,taky jsem si myslel,že good volba...koupil jsem celej komplet předek,zadek plus nový desky a po 2500km začly přední kotouče kopat a to jsen je poctivě zajížděl,do 500km jsem brzdil jen očima,pad do 1000 lehce jo a navíc byl komplet podvozek po GO,to znamená že já už nikdy.... buď origo BMW a pokud něco jinýho tak něco v racingovém stylu ap,brembo ...ale to je o jiných penězích.... můžu jen dodat,že M3 3,2 měla v testu Autobildu v roce 98 lepší brzdy než Porsche 911 :mrgreen: a to mluví za vše myslím....
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

M3maniac píše:jo jelo se pěkně na půl plynu za 6 ,ale stejně jsem byl jaksi nejrychlejší.... :D no a k těm brzdám,není to v tvém případě ještě brzo? ten homosexuál na tom zkuvil v těchto km kotouče? Z mé zkušenosti s zimmermanama nee,taky jsem si myslel,že good volba...koupil jsem celej komplet předek,zadek plus nový desky a po 2500km začly přední kotouče kopat a to jsen je poctivě zajížděl,do 500km jsem brzdil jen očima,pad do 1000 lehce jo a navíc byl komplet podvozek po GO,to znamená že já už nikdy.... buď origo BMW a pokud něco jinýho tak něco v racingovém stylu ap,brembo ...ale to je o jiných penězích.... můžu jen dodat,že M3 3,2 měla v testu Autobildu v roce 98 lepší brzdy než Porsche 911 :mrgreen: a to mluví za vše myslím....
rene ja si myslim ze ti to domrdali kdyz ti tam ty zimermany davali, zimmermanovsky kotouce maj fia homologaci a nemuzou si dovolit delat sracky, a z vlastni zkusenosti vim co nadela trocha nechanyho bordelu na naboji.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

darmon píše:
M3maniac píše:jo jelo se pěkně na půl plynu za 6 ,ale stejně jsem byl jaksi nejrychlejší.... :D no a k těm brzdám,není to v tvém případě ještě brzo? ten homosexuál na tom zkuvil v těchto km kotouče? Z mé zkušenosti s zimmermanama nee,taky jsem si myslel,že good volba...koupil jsem celej komplet předek,zadek plus nový desky a po 2500km začly přední kotouče kopat a to jsen je poctivě zajížděl,do 500km jsem brzdil jen očima,pad do 1000 lehce jo a navíc byl komplet podvozek po GO,to znamená že já už nikdy.... buď origo BMW a pokud něco jinýho tak něco v racingovém stylu ap,brembo ...ale to je o jiných penězích.... můžu jen dodat,že M3 3,2 měla v testu Autobildu v roce 98 lepší brzdy než Porsche 911 :mrgreen: a to mluví za vše myslím....
rene ja si myslim ze ti to domrdali kdyz ti tam ty zimermany davali, zimmermanovsky kotouce maj fia homologaci a nemuzou si dovolit delat sracky, a z vlastni zkusenosti vim co nadela trocha nechanyho bordelu na naboji.
Neboj taky vím co udělá neošmirglovanej náboj.... a taky vím,že to bylo pořádně vyčištěný... navíc pokud by tam zůstal nějakej bordel,muselo by to kopat hned a né po 2500km... ale to je celkem jedno,dneska stojí sada zimmermanů na emko přední kolem 100-120 euro,takže v tom bych to viděl.... je to stejná cena jako na jiný obyč bávo,ale čert ví.... můžu hodnotit po pár kilometrech,mám na emku ted komplet nové brzdy-kotouče-desky i třmeny s faktůrou 2200,- eur a je to jedovatý tak uvidíme....
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MikeT »

Jo, dle všeho používal víc pedál brzdy než plynu, jsou dost ojetý. Navíc to děsně kope do volantu, hlavně kvůli tomu je chci vyměnit. Někde jsem zahlédl, možná na tomto fóru, že Zimmermann dělal pro M3 kotouče do prvovýroby. Nabízí mě je můj expert na brzdy, že jsou za dobrý peníze (oproti origo nebo AP + Brembo).
K těm tvým problémům: nemohlo se stát, že si ty kotouče "nerozuměli" s destičkama?

BTW: Za kolik jsou originály + destičky?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

MikeT píše:
Jo, dle všeho používal víc pedál brzdy než plynu, jsou dost ojetý. Navíc to děsně kope do volantu, hlavně kvůli tomu je chci vyměnit. Někde jsem zahlédl, možná na tomto fóru, že Zimmermann dělal pro M3 kotouče do prvovýroby. Nabízí mě je můj expert na brzdy, že jsou za dobrý peníze (oproti origo nebo AP + Brembo).
K těm tvým problémům: nemohlo se stát, že si ty kotouče "nerozuměli" s destičkama?

BTW: Za kolik jsou originály + destičky?
těžko říct,taky jsem je dal na doporučení člověka co jezdí s emkama závody a desky textar jak mi poradil... nejsem jedinej komu ty zimmermany kopaly.... já bych volil na emko jedině origo.Nevím přesně kolik stojej,počítej přední kotouč kolem 4k,ale chce se poptat a domluvit to se slevou....
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

no to je mozna dalsi vec, ja proste z praxe vim ze spina tloustky papiru (cili nula nula hovno) se projevi asi po petiset kilacich. nadruhou stranu kopcar ti poradi ultimatni brzdici kombinaci s tim ze z jeho pohledu je normalni menit vsechno po petistech kilacich a necha kotouce roztect deskama....seriovejma brzdama se rozhodne nic nezkazi, brzdit to bude porad dost dobre a kdyz chce clovek vic tak to je uz asi v penezech. (ale porad to bude emko :( )
Bombarder
Klubové ID: 59
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bombarder »

ja bych zkusil ty bremba (brembo max). jsou drazkovane a vypadaji na aute super. myslim, ze na m3 nebudou nejak zvlast drahe. mam je na 325 a zatim v poho a to jsem s nema delal docela psi kusy.
Přílohy
bmax_disc.gif
bmax_disc.gif (25.15 KiB) Zobrazeno 2148 x
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

darmon píše:no to je mozna dalsi vec, ja proste z praxe vim ze spina tloustky papiru (cili nula nula hovno) se projevi asi po petiset kilacich. nadruhou stranu kopcar ti poradi ultimatni brzdici kombinaci s tim ze z jeho pohledu je normalni menit vsechno po petistech kilacich a necha kotouce roztect deskama....seriovejma brzdama se rozhodne nic nezkazi, brzdit to bude porad dost dobre a kdyz chce clovek vic tak to je uz asi v penezech. (ale porad to bude emko :( )
no díky bohu,že to zůstane emko :D ty rejže jedna :D
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lukáš »

ja mam zimermanny najeto cca: 1500km, a v poho, a uz sem jim dal párkrát kouř........
cabadaj
Klubové ID: 68

#13 Příspěvek od cabadaj »

Tak já jsem tento týden kupoval kotouče na zadek (320) . Origo i s čelistma na ručňovku a stály mě celkem 2800,-
darmon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od darmon »

M3maniac píše:
darmon píše:no to je mozna dalsi vec, ja proste z praxe vim ze spina tloustky papiru (cili nula nula hovno) se projevi asi po petiset kilacich. nadruhou stranu kopcar ti poradi ultimatni brzdici kombinaci s tim ze z jeho pohledu je normalni menit vsechno po petistech kilacich a necha kotouce roztect deskama....seriovejma brzdama se rozhodne nic nezkazi, brzdit to bude porad dost dobre a kdyz chce clovek vic tak to je uz asi v penezech. (ale porad to bude emko :( )
tvoje baba je rejze :) (az do toho emka zacnou davat lepsi rizeni tak se o tom da diskutovat, sportak co ma z plnyho levyho rejdu do plnyho pravyho stejne otoceni volantem jako vladni limuzina je ..... )
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

darmon píše:
M3maniac píše:
tvoje baba je rejze :) (az do toho emka zacnou davat lepsi rizeni tak se o tom da diskutovat, sportak co ma z plnyho levyho rejdu do plnyho pravyho stejne otoceni volantem jako vladni limuzina je ..... )
jojojo.... mi ale vůbec nevadí jezdit v takový vládní limuzýně :D jo a do moji baby se neser,pak by to tu bylo vulgární fórum .....
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#16 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Můžu Ti sehnat u nás Brembo kotouče i s deskama, něco lepšího než Brembo Max. Cena na 323 byla kolem 15000,- tak na M3 bude asi o něco málo větší. Pokud budeš mít zájem, tak napiš, abych tu nehonil produkty pro nic za nic. Jinak mám taky Maxy a zatím spokojenost.
Odpovědět