Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Help Oprava sedačky u kupé

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinm3
Klubové ID: 92
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od martinm3 »

Zdravím zase problém nefunguje mě zvedání sedačky u E36 kupé. Ten plastovej drřák jde naprázdno. Neví někdo jak to opravit? Předem dík.
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

zalehni pod sedacku a najdes tam na konci tahla (bovden) takovej drzacek s prizinkou, kterej bude 100pro vypadlej a proto jen pri zmacknuti packy tahas bovden po zemi a netahas za lanko v nem (ta pruzinka ho vraci) hledej - najdes a je to jednoduchy (oprava tak na 2min)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
martinm3
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od martinm3 »

Dík koukal sem tam a mám od vršku utžený lanko. Normalně ho můžu vyndat. Jde nějak rozebrat ta sedačka?
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#4 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

MNo, jde. Já jsem to dělal taky. Prostě ji vymontuješ(drží na 4 imbusech), odpojis el.napínač pásů (POZOR, je třeba nejdříve odpojit baterku, jinak Ti to pak bude hlásit chybu Airbagu) a celou ji vyndáš. A zespodu je pak vše přístupné.
Následující postup vede k většímu, ale pro Tebe asi nepodstatnýmu rozebrání sedačky. Sedák drží na 4 plastových špuntech, takže s trochou citu ho lze v pohodě sundat. Celá ta konstrukce je pěkně připitomnělá, protože když pak chceš sundat ten boční plast s těma páčkama, musíš si sehnat hvězdičky na 3 šrouby ke kterým se blbě přistupuje, páč jsou docela hluboko a 1 šroubu brání kus tý konstrukce. Jinak já měl rozlomený plastík na konci toho jednoho bovdenu, takže to bylo takový gumový, když jsem to šteloval, ale myslím, že se to dá koupit jako ND. Taky často bývá prasklý ten plast pod sedákem a pak vrže. Takže nejlépe zalepit epoxidem a vyztužit nějakým plechem. Montáž je revers demontáže.
martinm3
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od martinm3 »

Už to mám Hotový!!!! Dneska sem to udělal. :) :D
Odpovědět