Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

318 Compact

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#21 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

George_D píše:Tak koukam, že tento klub je rozdělenej na zarputilý Coupatka a potom na BMWaře co už okusili a chtěj si pořídit pořádnou palbu. Já patřim do skupiny, že jsem v BMW ještě nikdy nejel a nechci furt něco opravovat s velkou károu a ještě jste tady někde na foru psali že na coupe jsou díly o dost dražší a jelikož nejsem na tak velký auto zvyklej tak asi půjdu do toho kompakta. Je to taky BMW akorát trochu kratší. No a o tom jestli je nejhorší. No Mini Cooper je taky BMW a je ještě menší a ošklivější.

Mini je proti Compactu krasavec... :)
N54 PWR
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#22 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Kámo klídek,kupátka se opravují stejně často jako sedany či KOMPAKTY,tak často jak s tím někde majzneš nebo se něco prostě vysere.A jestli máš problém s parkováním tak musíš vybrat model s PDC :D no a jinak MINI je COOL auto woe ! a? staré nebo nové !!! si puč Italian Job ! :D
Pavel

#23 Příspěvek od Pavel »

George_D píše:Tak koukam, že tento klub je rozdělenej na zarputilý Coupatka a potom na BMWaře co už okusili a chtěj si pořídit pořádnou palbu. Já patřim do skupiny, že jsem v BMW ještě nikdy nejel a nechci furt něco opravovat s velkou károu a ještě jste tady někde na foru psali že na coupe jsou díly o dost dražší a jelikož nejsem na tak velký auto zvyklej tak asi půjdu do toho kompakta. Je to taky BMW akorát trochu kratší. No a o tom jestli je nejhorší. No Mini Cooper je taky BMW a je ještě menší a ošklivější.
K těm rozměrům (Paras mě možná opravý) Kompakt oproti kupé nebo sedanu je kratší zhruba o 25 cm.Takže to tak velký auto není jak tady píšeš.Ale je to tvoje věc.kup si co se ti líbý a hlavně a? ti dobře slouží... :wink:
Lopatta
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Lopatta »

K těm cenám náhradních dílů na coupé. Pokud s tím autem nehodláš bourat tak ti to může bejt šumák jestli coupé, sedan, touring, cabrio... . Technicky je to +- to samý ze stejnejch dílů. A ani ty plechy nejsou nějak zvláš? dražší, akorát je musíš trošku dýl shánět. Já měl např. přední blatník za 1500. Novej.
Jo a z tý palubky bych se tak akorát poblil. Plus starobylej podvozek z E30... .

PS: Jestli jsi nikdy nejel v bramboře tak si dávej bacha na zadní náhon. Trochu jiný než fávo atd. Jedině že už máš trénik z žigulíka. Nedoporučuju jezdit kládu po městě. Už se mi to vymstilo. Radši si pak jdi vyzkoušet co tvoje kárka dovede někam na letiště.
adam

#25 Příspěvek od adam »

tak nahodou! MINI je cool karka... je to sice male, ale hodne stylove :)
adam

#26 Příspěvek od adam »

Lopatta píše:PS: Jestli jsi nikdy nejel v bramboře tak si dávej bacha na zadní náhon. Trochu jiný než fávo atd. Jedině že už máš trénik z žigulíka. Nedoporučuju jezdit kládu po městě. Už se mi to vymstilo. Radši si pak jdi vyzkoušet co tvoje kárka dovede někam na letiště.

Proc nejezdit kladu po meste?? :P (ja jeste s bavem nejel :roll: )
Lopatta
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Lopatta »

adam píše:
Lopatta píše:PS: Jestli jsi nikdy nejel v bramboře tak si dávej bacha na zadní náhon. Trochu jiný než fávo atd. Jedině že už máš trénik z žigulíka. Nedoporučuju jezdit kládu po městě. Už se mi to vymstilo. Radši si pak jdi vyzkoušet co tvoje kárka dovede někam na letiště.

Proc nejezdit kladu po meste?? :P (ja jeste s bavem nejel :roll: )

Protože je docela šance že se nevejdeš do zatáčky jako já a sejmeš zaparkovaný auto (jako já). Ale to platí pro všechny auta obecně.
gelty
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od gelty »

Taky bych kompakta nechtěl. Všude o něm psali, že je technicky zastaralý ze vsšech BMW a nejvíc se kazí, proto i ta cena je tak nízká!
Já bych od toho utekl!
Je to auto max. pro svou drahou polovičku, a to by si musela kupovat ještě za své love! :twisted:
Jinak osmička je perverzní masakr, v německu sem ji viděl co dokáže...
George_D
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od George_D »

Tak jsem koupil toho Compacta. Motor cistej jak detská prdelka a šlape jako hodinky jel jsem s tim 230 po hradecký dálnici. Nevim co s podvozkem ale podle mě super sedí to perfektně. WV 1,9 TDI se nečapala a VR6 2,8 taky ne ale měl tam plyn. Moje první dojmy jsou že je to skvělý auto. V servise v Klecanech u prahy řikali že jsem udělal dobře. Auto je v prfektnim stavu. :wink:
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od patras Čestný člen »

George_D píše:Tak jsem koupil toho Compacta. Motor cistej jak detská prdelka a šlape jako hodinky jel jsem s tim 230 po hradecký dálnici. Nevim co s podvozkem ale podle mě super sedí to perfektně. WV 1,9 TDI se nečapala a VR6 2,8 taky ne ale měl tam plyn. Moje první dojmy jsou že je to skvělý auto. V servise v Klecanech u prahy řikali že jsem udělal dobře. Auto je v prfektnim stavu. :wink:

kazdopadne gratuluju k novy kare !!! ja ho mam taky :) aspon nejsem jedinej aktivni clen na foru s compactem :) :lol:
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
George_D
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od George_D »

kazdopadne gratuluju k novy kare !!! ja ho mam taky :) aspon nejsem jedinej aktivni clen na foru s compactem :) :lol:[/quote]

Mě osobně se Compact opravdu líbí a neboj nenechame se tu uražet :evil: :twisted:
Pavel

#32 Příspěvek od Pavel »

Tak ti gratuluji.Přeji š?astné km bez poruch a nehod... :wink: Hlavní je, že jsi spokojenej.. :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#33 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

cože? 318ka ti jede 230?????? :D tak to máš asi super zajetej motor.. :D
vita
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od vita »

proč by nemohla 318ka jet 230km ? na omezovač je to 230km {tacho} ,to je tak 220 real.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#35 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Videl bych to na 215 max z kopce ... ( vlastni zkusenost :-) ) Ostatne, neni nic jednodusihu, nez to natocit, ne?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#36 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

vita píše:proč by nemohla 318ka jet 230km ? na omezovač je to 230km {tacho} ,to je tak 220 real.

No jednoduše proto,že 236 jede 328i ! a 318ka má V-max nějakých 200+- :D
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od HEERY »

No on ten compact neni prej az tak nebezpecnej z hlediska zadniho nahonu , protoze proste nehrabe....
Jinak gratulace k 1. BMW a casem uvidis no :lol:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#38 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

HEERY píše:No on ten compact neni prej az tak nebezpecnej z hlediska zadniho nahonu , protoze proste nehrabe....
Jinak gratulace k 1. BMW a casem uvidis no :lol:

Heery proč kompakt nehrabe? no v 318 mi to je jasné ale 323ka by mohla né???? :D
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od HEERY »

Ja v tom nejel,ale bracha to mel pucene a prej slabe.V te dobe mel E30 325i tak asi mel s cim srovnavat...
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#40 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

HEERY píše:Ja v tom nejel,ale bracha to mel pucene a prej slabe.V te dobe mel E30 325i tak asi mel s cim srovnavat...

Zapomel vypnout ASC a divil se ze nehrabe co .. takovy zname :-)
Odpovědět