Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Changer či přehrávač na MP3?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#21 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Mám Panasonic changer jenom na CD a trvrdý podvozek a nizkoprofily a přeskočilo mi to jen jednou a má to preread na 10sec. Dnešní MP3 changery mají taky preread (buffer, cache nebo bůhvícoještě), takže překočení bych se neobával.
Kup si chnager na MP3, od prodejce si nech poradit, jestli to půjde s Tvým autoradiem a budeš vysmátej.
Jinak dnes bych už changer jenom na CD nekoupil, z těch CD už mi jde hlava kolem a pořád to menit mě taky nebaví, natož to někde skladovat....
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Pivson »

co tohle:

NEO35 III 120GB - automobilový mp3 přehrávač

NEO35 III je mp3 přehrávač, který na svůj 120GB pevný disk pojme 2.400 CD komprimovaných do formátu mp3. Hlavní částí tohoto zařízení je jukebox obsahující HDD a který lze jednoduše přenášet a následně přehrávat v automobile, počítači nebo v hifi věži obývacího pokoje.

V automobilu

NEO35 III má ovládací displej, který je spojen komunikačním kabelem (5m) se samotným Jukeboxem, většinou instalovaným do zavazadlového prostoru nebo odkládací schránky a je kryt efektním hliníkovým chladičem. Toto umístění a nenápadný vzhled displeje, zajiš?uje i ochranu před zloději. Ovládací displej může být instalován samostatně nebo pomocí 1DIN plastové redukce ( je součástí sady ) do prostoru velikosti klasického autorádia.

NEO35 III využívá současný audio systém vozidla a lze jej tedy instalovat do jakéhokoli automobilu a to několika způsoby:

- CDC ADAPTER - speciální adaptér pro připojení k autorádiu, kterým se následně ovládá celý NEO35, jako by to byl klasický CD měnič.

- připojením na AUX (linkový vstup) autorádia, pokud ho má.

- připojením na dodělávaný AUX (linkový vstup) autorádia. Např. u originálních autorádií většinou AUX vstup není a proto se musí provést drobná úprava pro jeho vytvoření.

- připojením na 2kanálový zesilovač. To pro případ, že není potřeba klasické autorádio s tunerem.

- připojení přes FM modulátor, kdy se tento vřadí mezi anténu a autorádio a následným naladěním zvolené frekvence hraje NEO35 III jako rozhlasová stanice. U tohoto způsobu musíme počítat se sníženou kvalitou zvuku.

V počítači

Součástí NEO35 III je instalační plastová USB šachta, která je napájena vlastním AC tráfkem ( je součástí dodávka ). Tuto šachtu proto není nutné nikam instalovat ( oproti NEO35 II ) a využívá se pro zasunutí Jukeboxu, který se následně chová jako samostatný výměnný disk. Poté už stačí jen vytvářet dle libosti různé adresáře (doporučujeme vytvořit základní adresáře dle hudebních stylů, pro lepší orintaci) a do těchto jednoduše nahrát jednotlivé skladby a alba interpretů vaší hudební audiotéky.

V Hifi věži

Samotný Jukebox NEO35 III lze pomocí komponentu NEO45 (není součástí dodávky) připojit k jakékoli hifi věži obsahující linkový vstup. Samotné přehrávání se uskutečňuje pomocí tlačítek na Jukeboxu nebo IR dálkovým ovládáním, které je součástí NEO45.

Poznámka: Místo komponentu NEO45 lze použít instalační platovou USB šachtu ( je součástí sady ), která má vlastní napájení a proto je k tomuto použití vhodná.

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

- Možnost použití pevných disků 3.5" EIDE/Ultra DMA jakýchkoli kapacit.

- Pro napájení instalační šachty ve vozidle se používá 12V.

- Pro napájení instalační USB šachty se používá přiložené napájecí trafo.

- Připojovací rozhraní PC: USB port.

- Připojovací rozhraní v autě: 2 výstupy RCA nebo 3,5mm jack pro sluchátka.

- Ovladače: Up (další), Down (předchozí), FF (převíjení vpřed), REW (převíjení zpět), Play (pustit), Pause (pauza), Select (zvolit), a equalizér.

Zvukové vlastnosti

- Jmenovité účinné výstupní napětí: 1V

- Impedance na výstupu: 1kOhm

- Frekvenční charakteristika: 20Hz-20kHz

- Poměr signálu k šumu: >90dB

- THD+N: 0.1%

- IMD: 0.06%

Rozměry

mStation: 122mm x 43mm x 215mm

Instalační USB šachta: 144mm x 43mm x 230mm

LCD displej

- Rozměry: optická plocha 56mm x 32mm se zadním prosvětlením, tmavý podklad a zelené znaky.

- Displej: rastr 20 x 4 znaky.

- Equalizér: Rock, Pop, Jazz, User (vlastní nastavení), Normální.

- Údaje o skladbě a jejím adresáři (názvy souborů nebo jmenovky ID3).

- Délka skladby a odehraný čas. 2000/XP a Macintosh Computer Mac O/S 9 a vyšším.

Součásti

- Co vše je součástí základní sestavy?

- vlastní jednotka s HDD - Jukebox NEO35 III

- MusicMatch software - pro jednoduchou konverzi audio CD do MP3 formátu, pro tvorbu Playlistů

- ovládací displej s 5m komunikačním kabelem a s 1DIN plastovou redukcí

- instalační USB šachta se samostatným napájení (trafo je součástí)

- instalační šachta do automobilu s hliníkových chadičem

- IR dálkový ovladač

- FM modulátor

- pouzdro pro bezpečné přenášení Jukeboxu

- český a anglický návod

- dva bezpečnostní klíče pro zajištění Jukeboxu

- veškeré kabely, svorky a instalační materiál

- Údaj o režimu přehrávání (opakování, atd.).

Operační systém

- Komunikuje s operačními systémy Windows 98/Me/W2K/XP a Macintosh Computer Mac O/S 9 a vyšším.

CENA: 15290,- Kč
http://www.autohifi.cz
Přílohy
neo.jpg
neo.jpg (57.85 KiB) Zobrazeno 1074 x
skautik Čestný člen
Čestný člen

#23 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Pivson píše:co tohle:

NEO35 III 120GB - automobilový mp3 přehrávač

NEO35 III je mp3 přehrávač, který na svůj 120GB pevný disk pojme 2.400 CD komprimovaných do formátu mp3. Hlavní částí tohoto zařízení je jukebox obsahující HDD a který lze jednoduše přenášet a následně přehrávat v automobile, počítači nebo v hifi věži obývacího pokoje.

V automobilu

NEO35 III má ovládací displej, který je spojen komunikačním kabelem (5m) se samotným Jukeboxem, většinou instalovaným do zavazadlového prostoru nebo odkládací schránky a je kryt efektním hliníkovým chladičem. Toto umístění a nenápadný vzhled displeje, zajiš?uje i ochranu před zloději. Ovládací displej může být instalován samostatně nebo pomocí 1DIN plastové redukce ( je součástí sady ) do prostoru velikosti klasického autorádia.

NEO35 III využívá současný audio systém vozidla a lze jej tedy instalovat do jakéhokoli automobilu a to několika způsoby:

- CDC ADAPTER - speciální adaptér pro připojení k autorádiu, kterým se následně ovládá celý NEO35, jako by to byl klasický CD měnič.

- připojením na AUX (linkový vstup) autorádia, pokud ho má.

- připojením na dodělávaný AUX (linkový vstup) autorádia. Např. u originálních autorádií většinou AUX vstup není a proto se musí provést drobná úprava pro jeho vytvoření.

- připojením na 2kanálový zesilovač. To pro případ, že není potřeba klasické autorádio s tunerem.

- připojení přes FM modulátor, kdy se tento vřadí mezi anténu a autorádio a následným naladěním zvolené frekvence hraje NEO35 III jako rozhlasová stanice. U tohoto způsobu musíme počítat se sníženou kvalitou zvuku.

V počítači

Součástí NEO35 III je instalační plastová USB šachta, která je napájena vlastním AC tráfkem ( je součástí dodávka ). Tuto šachtu proto není nutné nikam instalovat ( oproti NEO35 II ) a využívá se pro zasunutí Jukeboxu, který se následně chová jako samostatný výměnný disk. Poté už stačí jen vytvářet dle libosti různé adresáře (doporučujeme vytvořit základní adresáře dle hudebních stylů, pro lepší orintaci) a do těchto jednoduše nahrát jednotlivé skladby a alba interpretů vaší hudební audiotéky.

V Hifi věži

Samotný Jukebox NEO35 III lze pomocí komponentu NEO45 (není součástí dodávky) připojit k jakékoli hifi věži obsahující linkový vstup. Samotné přehrávání se uskutečňuje pomocí tlačítek na Jukeboxu nebo IR dálkovým ovládáním, které je součástí NEO45.

Poznámka: Místo komponentu NEO45 lze použít instalační platovou USB šachtu ( je součástí sady ), která má vlastní napájení a proto je k tomuto použití vhodná.

TECHNICKÁ SPECIFIKACE

- Možnost použití pevných disků 3.5" EIDE/Ultra DMA jakýchkoli kapacit.

- Pro napájení instalační šachty ve vozidle se používá 12V.

- Pro napájení instalační USB šachty se používá přiložené napájecí trafo.

- Připojovací rozhraní PC: USB port.

- Připojovací rozhraní v autě: 2 výstupy RCA nebo 3,5mm jack pro sluchátka.

- Ovladače: Up (další), Down (předchozí), FF (převíjení vpřed), REW (převíjení zpět), Play (pustit), Pause (pauza), Select (zvolit), a equalizér.

Zvukové vlastnosti

- Jmenovité účinné výstupní napětí: 1V

- Impedance na výstupu: 1kOhm

- Frekvenční charakteristika: 20Hz-20kHz

- Poměr signálu k šumu: >90dB

- THD+N: 0.1%

- IMD: 0.06%

Rozměry

mStation: 122mm x 43mm x 215mm

Instalační USB šachta: 144mm x 43mm x 230mm

LCD displej

- Rozměry: optická plocha 56mm x 32mm se zadním prosvětlením, tmavý podklad a zelené znaky.

- Displej: rastr 20 x 4 znaky.

- Equalizér: Rock, Pop, Jazz, User (vlastní nastavení), Normální.

- Údaje o skladbě a jejím adresáři (názvy souborů nebo jmenovky ID3).

- Délka skladby a odehraný čas. 2000/XP a Macintosh Computer Mac O/S 9 a vyšším.

Součásti

- Co vše je součástí základní sestavy?

- vlastní jednotka s HDD - Jukebox NEO35 III

- MusicMatch software - pro jednoduchou konverzi audio CD do MP3 formátu, pro tvorbu Playlistů

- ovládací displej s 5m komunikačním kabelem a s 1DIN plastovou redukcí

- instalační USB šachta se samostatným napájení (trafo je součástí)

- instalační šachta do automobilu s hliníkových chadičem

- IR dálkový ovladač

- FM modulátor

- pouzdro pro bezpečné přenášení Jukeboxu

- český a anglický návod

- dva bezpečnostní klíče pro zajištění Jukeboxu

- veškeré kabely, svorky a instalační materiál

- Údaj o režimu přehrávání (opakování, atd.).

Operační systém

- Komunikuje s operačními systémy Windows 98/Me/W2K/XP a Macintosh Computer Mac O/S 9 a vyšším.

CENA: 15290,- Kč
http://www.autohifi.cz
hmm pekny, jen by me zajimalo jak rychle by ty disky odchazeli pri jizde stylu ala Bubi, myslim si, ze to neni zrovna nejlepsi reseni hdd do auta :)
Lopatta
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Lopatta »

530DAT píše:
RedBaron píše:
530DAT píše:Panove CD je dnes za 10,-Kč a fakt mi nevadi je vymenovat 3x casteji nez CD s MP3, prepalit de cokoliv a sehnat taky, proc nekam cpat neco za 10k...
530DAT: Mám v autě kazetu (říkám tomu ovladač) od JVC + changer na 12 MP3 CD. Je tam 100 hodin muziky, která čeká jenom na stisk toho správného tlačítka. Tolik nejsem schopen poslechnout za celou dovolenou, natož za pár dní. A to mě baví. Funguje to skvěle a přeskočení? Nu, nevím, ještě nebylo. A můj důvod byl především ten, že mě právě ten mariáš s CD rozválenýma všude po autě, podřenýma originálama a další komplikace, prostě nebavily, teď mám co jsem chtěl :D
Tento důvoda chapu, jen ty prace nez to clovek seradi...no ale pokud je to archyv tak asi zadna neni, jinam me nic nikdy nepreskocilo!!! a u Mini disku se to stavalo bezne
Co máš proti ''mini pysku''? Já ho mám ve svým autě, kámoš taky, fotřík taky a všichni max spokojenost, nepošrábeš to jako cdčko, je to malý atd. A eště sem nezažil že by md přeskočilo. A to mám podvozek patřičně tvrdej a Pražský kostky taky nejsou zrovna ideální povrch.
530DAT
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od 530DAT »

mam jeden z prvnich sice s 10sec ale neni to dobre asi sw podchyceny...jinakduvody, ktere zminujes beru...

CD je ale CD 8) [/u]
RostaO

#26 Příspěvek od RostaO »

...ja jsem tedka narazil nekde na cd-r/rw + MP3 changer od Kenwoodu, ktery take pro pripojeni na autoradio pouzival FM modulator a prislo mi to jako v pohode reseni. Jen nevim, kde jsem to videl, ale je to vec standardni, takze prodejci kenwoodu budou vedet....
Odpovědět