Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ventilace v E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lada Zuzjak
Klubové ID: 2915

#1 Příspěvek od Lada Zuzjak »

No mam akovej problemek, v e36, r.92, 1,8 m40, ventilace si dela co chce-teda konkretne vetrak kterej honi vzduch do kabiny, obcas slape normalne jak ma na vsechny stupne ale nekdy se to nejak vyse.e a roztoci se az kdyz ho vohulim na plno a pri tom me neba moc jezdit, dost je hlucnej :D
nesetkal ste se nekdo s tim?
d.aemon
Klubové ID: 1028

#2 Příspěvek od d.aemon »

Jo, setkal. Odchází kontakt v ovládání. Není to nic nákladnýho na opravu, mě to v Brně udělali za 3oo,- včetně opravy ovládání šíbru.
Lada Zuzjak

#3 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Originál zaslal d.aemon
Jo, setkal. Odchází kontakt v ovládání. Není to nic nákladnýho na opravu, mě to v Brně udělali za 3oo,- včetně opravy ovládání šíbru.

a nemohl bych si to udelat sam?Pac ja to mam do Brna ze Severu cech 500km a nechce se mi tam zrovna trajdat.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Lada Zuzjak
No mam akovej problemek, v e36, r.92, 1,8 m40, ventilace si dela co chce-teda konkretne vetrak kterej honi vzduch do kabiny, obcas slape normalne jak ma na vsechny stupne ale nekdy se to nejak vyse.e a roztoci se az kdyz ho vohulim na plno a pri tom me neba moc jezdit, dost je hlucnej :D
nesetkal ste se nekdo s tim?

mno to taky muzou bejt v prdeli ty vykonovy tranzistory na ovladani, ktery se nedaj vymenit pac jsou zality v takovym sraci, to se pak chova uplne stejne dle popisu (vetrak jde jen naplno) a u tohodle roku vyroby to neni nic neobvyklyho
Lada Zuzjak

#5 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Originál zaslal darmon
mno to taky muzou bejt v prdeli ty vykonovy tranzistory na ovladani, ktery se nedaj vymenit pac jsou zality v takovym sraci, to se pak chova uplne stejne dle popisu (vetrak jde jen naplno) a u tohodle roku vyroby to neni nic neobvyklyho

No co ja vim tak kdyz tranzistor jednou chcipne tak je v hajzlu a neexistuje ze by zase zacal chodit, to jedine studenak.
Ale zase to je blbos kdyz se to drive neprojevovalo a v BMW studenak?? tomu nejak neverim.
Pokud by ty tranzistory odesly tak by to neco furt, ale ono to totiz vetsinou funguje normalne akorat nekdy kdyz to nejmene potrebujes tak se to vyse.e:mad:
d.aemon
Klubové ID: 1028

#6 Příspěvek od d.aemon »

No právě, je to jen vyběhanej kontakt. A úplně stejně se mi choval šíbr: jednou v poho, podruhý se ani nehnul. Nejvíc mě nas*al, když se nechtěl zavřít v dešti. To jsem pak kurvoval s imbusákem v ruce a pracně to zavíral ručně.
Do Brna kvůli opravě zrovna nemusíš, jen jsem tím chtěl říct, že to bude levná blbost a kdyby tě chtěli někde natáhnout, taxe nenech.
Lada Zuzjak

#7 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Originál zaslal d.aemon
No právě, je to jen vyběhanej kontakt. A úplně stejně se mi choval šíbr: jednou v poho, podruhý se ani nehnul. Nejvíc mě nas*al, když se nechtěl zavřít v dešti. To jsem pak kurvoval s imbusákem v ruce a pracně to zavíral ručně.
Do Brna kvůli opravě zrovna nemusíš, jen jsem tím chtěl říct, že to bude levná blbost a kdyby tě chtěli někde natáhnout, taxe nenech.

Jo dik moc, podivam se na to radci sam, takze se maximalne natahnu u sebe v garazi :D
S tim sibrem to musel bejt pech:allright: jeste ze ho nemam...
Lada Zuzjak

#8 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Lada Zuzjak píše:
Originál zaslal d.aemon

Jo dik moc, podivam se na to radci sam, takze se maximalne natahnu u sebe v garazi :D

Tak nastala zima a resim ten problem znova...
vyzkoumal sem ze bude asi problem v tom odporovem delici co je tady pourit
protoze tam asi bude nejaka ochrana bimetalem proti prehrati a ta bude v
hajzlu.
nevite nekdo kde ten delic muze bejt? nechce ese mi v ty zime lezt po
kabelech :lol:
http://www.onlysoft.cz/zuzjak/bmw/ventilace.GIF
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#9 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Lada Zuzjak píše:
Lada Zuzjak píše:
Originál zaslal d.aemon

hajzlu.

Jestli si to dobre pamatuju tak je na konci tunelu v pravo pod kaslikem strcenej z boku v bloku topeni... Doufam ze me chapes... :)
N54 PWR
Lada Zuzjak

#10 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Lukas H. píše:

Jestli si to dobre pamatuju tak je na konci tunelu v pravo pod kaslikem strcenej z boku v bloku topeni... Doufam ze me chapes... :)
jo myslis jako pichlej od strany spolujezdceze :)
jo dikes..
paul

#11 Příspěvek od paul »

caf,
ako sa dostanem k el. motorceku ventilácie, resp. ako ho vybrat z auta?
Nevies mi poradit?
Asi mi umiera. Uhliky alebo co.
Mam E36 325 bez klímy.
dik.
Lada Zuzjak

#12 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Lukas H. píše:
Lada Zuzjak píše:
Lada Zuzjak píše:

hajzlu.

Tak sem konecne tak ptred mesicem udelal tu ventilaci...
problem byl v tom ze sen nejdrive vykopal skoro celou palubku ven nez sem to nasel sem mylel ze to bude po pravy strane jako u splolujezdce tak sem akorat nasel pil.filtr.... tedy pekne hnusnej za tech par let:D
ty predrazny odpory z odpor.dratu sem nasel u ridice v tunelu skoro u steny a jeste tak zvlaste zastrceny jakoby zepredu...sem si aspon natrenoval vykopani palubky..)

Problem byl v ty tep. pojistce jak se tady nekdo zminoval... ale nebyla tak vyhrata jako ze z vyroby je prinejtovana med. nejtky ale ten jeden byl nejakej nedomacklej a vzdycky se ohral a odpojil se...Ke konci to zacalo docela hnusne smrdet jako vy se palil pertinax.. to uz uhelnatela ta podlozka co na ni drzi odpory..

sem to vzal a nenasel sem zadnej nejtek tak sem to proklemoval dratkem... kdyz se to prehrele tak se ten cin roztece a drat upadne, taky takova pojistka..
Lada Zuzjak

#13 Příspěvek od Lada Zuzjak »

pohled po prvnim vyndani...ty nejtky sou v pravo trochu upadly..
Přílohy
topeni1.jpg
topeni1.jpg (68.33 KiB) Zobrazeno 1625 x
Lada Zuzjak

#14 Příspěvek od Lada Zuzjak »

zuhelnatela podlozka :D
Přílohy
topeni3.jpg
topeni3.jpg (30.46 KiB) Zobrazeno 1633 x
Lada Zuzjak

#15 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Vasledek prace.....nova tepelna pojistka -vypinaci teplota kolem 350°C 8)
Přílohy
topeni5.jpg
topeni5.jpg (40.41 KiB) Zobrazeno 1627 x
Georgis
Klubové ID: 162
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Georgis »

Dobrá práce.
Taky mě zlobí ventilátor na 3 stupeň se točí jako by byl na dvojce. To bude asi ono. :lol:
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#17 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

MN mě zase po zahřátí cvrliká a jenom na 2. stupeň. Když přidám nebo uberu na ofuku, tak přestane. Mohli by to být uhlíky? Nebo ložisko? Kde ten motorek je a kudy ho vyndám? PLs help.
sumachr
Klubové ID: 52
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od sumachr »

Speedy píše:MN mě zase po zahřátí cvrliká a jenom na 2. stupeň. Když přidám nebo uberu na ofuku, tak přestane. Mohli by to být uhlíky? Nebo ložisko? Kde ten motorek je a kudy ho vyndám? PLs help.
tak to nevím :shock:
Lada Zuzjak

#19 Příspěvek od Lada Zuzjak »

Speedy píše:MN mě zase po zahřátí cvrliká a jenom na 2. stupeň. Když přidám nebo uberu na ofuku, tak přestane. Mohli by to být uhlíky? Nebo ložisko? Kde ten motorek je a kudy ho vyndám? PLs help.
To netusim ale muze to bejt treba jenom bordel.. tereba listi a tak...
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#20 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

mno, nejak se s tim poperu a pak dam mozna vedet.
Odpovědět