Ahoj kluci. Mám půl roku 318 is, a potřetí , ale ne za sebou, se mi krátce po rozjezdu hlasitě ozve zvuk gongu. Je to nejaká výstraha ? Přitom nikde nic nebliká a snad vše funguje. Jsem z toho dost nervní. Prosím poraďdte.Ahoj Zdeněk.:ucta:
Kdysi sem měl něco podobnýho v e30. Jakmile klesla teplota venku pod 3,5 stupně tak se ozval gong. Mělo by to bejt údajně upozornění, že klesá teplota a je možnosti námrazy na silnici. Ale jestli to je pravda nevim.
Sakra píšeze že námraza.Tak mě napadá, já jsem měl jen auta s předním pohonem.Co teď se zadním v zimě, když to ustřelí?Asi nestačí jen přidat plyn , že ?
Originál zaslal zdenekzem [B]Sakra píšeze že námraza.Tak mě napadá, já jsem měl jen auta s předním pohonem.Co teď se zadním v zimě, když to ustřelí?Asi nestačí jen přidat plyn , že ?
Neboj, zvykneš si. Musíš cvičit a pak si se zadohrabem budeš jen pohrávat. Takový věci ti předokolka nenabídne.
Originál zaslal zdenekzem [B]No jezdím 20 let bez neh. ale výraz za dohrab neznám.Jen abych se nerozflákal dřív, než se to naučím.Vůbec nevím, co to se mno udělá.
nahon na zadni kola
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Originál zaslal zdenekzem [B]No jezdím 20 let bez neh. ale výraz za dohrab neznám.Jen abych se nerozflákal dřív, než se to naučím.Vůbec nevím, co to se mno udělá.
Proto musíš cvičit, abys hned nelítal v pangejtu. Jak napadne první sníh tak najdi vhodný místo a piluj ovládání pohonu zadních kol. Takhle sem se taky kdysi učil. Za 7 let co jezdim s BMW se mi ještě nic nestalo. Kolikrát bych řek, že se dá korigovat líp jak předokolka. A ty efekty.
Originál zaslal zdenekzem [B]Sakra píšeze že námraza.Tak mě napadá, já jsem měl jen auta s předním pohonem.Co teď se zadním v zimě, když to ustřelí?Asi nestačí jen přidat plyn , že ?
no pokusim se ti zdelit moje zkusenosti
kdyz se ti to rozhodi tak dej nohu z plynu a ani nebrzdi, jen to nech a centruj to volantem, srovna se to pak, pokud pridas plyn tak zacnou zadni kola hrabat a rozhodi te to uplne....a kdyz chces blbnout tak rucni brzdu nepotrebujes....kazdopadne to udelaj jako ja...prvni snih a okamzite pomalu na volne parkoviste....budes se divit....ja sem vletel na parkoviste a okamzite 360° otocka chce to zkusit jak se to chova....
Originál zaslal RuDoSh [B]chce to zkusit jak se to chova....
Jo, jo, nejdřiv si musíš zkusit co to dělá. Taky nejsem žádnej závodník, ale chci vědět co mi kára pod prdelí udělá když přestřelim. Nikdy nevíš co se na vyskytne za zatáčkou a co potom s neovladatelnym autem. Některý věci, na který si byl zvyklej s přednim náhonem budeš hold muset zapomenout. Ručku na smyk na sněhu nepotřebuješ, přidáš plyn a uvidíš jak hezky zadek ulítává. A efekt projetí zatáčky lehkym smykem s korigovánim pedálem plynu je kouzelnej.
A když už bude nejhůř, všude hromady uježděnýho neposypanýho sněhu, tak si pamatuj, že stačí vyšlápnout spojku, a pokud neposvitíš z kopce kilem, tak to auto pojede tam, kam budeš chtít.