Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dvě poruchy - klima a el. saaaakra

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomyslaw

#1 Příspěvek od Tomyslaw »

A je to tu, dva roky to jede a všechno maká tak jak má. Najednou dvě poruchy najednou (určitě ještě někde číhá třetí :) )

1) klimatizace - najednou nic - zvuky z toho jedou jako by něco, ale ono nic - nedáte mi typ kam s tím, abych nevykrvácel a dětem mohl tento měsíc ještě koupit něco k snědku?

2) elektrika - jedná se o sthování předních obou oken + střešního. Vždycky mi svítěj čudlíky ovládání stahování jako že vše maká. Teď sice svítěj, ale jakmile jakýkoliv z nich zmáčknu - zhasnou a neděje se nic. (projel jsem pojistky a ty se tvářej jako OK...)

V tomhletom vedru je mojí záchranou jen to, že zadní okna mám na kličky - jindak bych toto volání o pomoc asi už nepsal :D

Přátelé - prosím poraďte mi, jinak zhebnu vedrem... :ucta: :ucta: :ucta:

Díky, Díky, Díky, Díky, Dííííííííky,
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 1

#2 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

hmm .. asi bych se vobratil na nejakyho vodbornika .. eletrika je svinstvo
Tomyslaw

#3 Příspěvek od Tomyslaw »

No jo, to je potiz. Kdybys byl na mem miste - sel bys do servisu (pr.: AutoBase Strasnice), nebo bys to soupnul nejakymu sice ne ofiko BMW, ale spravnymu klukovi?
Jedna se mi o to, necpat prachy do ofiko servisu, kdyz jeden muze spis dat videlat nejakymu slusnymu soukromnikovi,kterymu taky uz leze krkem ze to jde udelat kvalitne a za min penez... Ale muslel by to byt opravdu kluk co si to zaslouzi a ne ze si preberu starsi auto, nez jsem ho tam daval :-) - jestli rozumis :-)))

kdyztak zkus vyhledavani nebo napsat Darmonovi, je z Phy a o klime toho vi nejspis hafo :-)
Klakson
Klubové ID: 66
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Klakson »

klimu jednoduše nech znovu naplnit, on prostě po čase ten plyn uteče, chce to pouštět i v zimě, aby nezatuhly těsnění atd. pak utíká a netěsní to.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

je tam napln ? spousti se kompresor ? ? rek bych ze problem oken a klimy souvisi, ale to bych musel videt
Tomyslaw

#6 Příspěvek od Tomyslaw »

Aj chlapi, sorry - byl jsem prave u Shreka pro ETK - cimz mu jeste jednou dekuji a sklanim se i pred vami - paradne se to tu rozjizdi :-)
A tak mluvme rovnou k veci:

To Klakson - dikes za info - provedu a budu si pamatovat (avsak ted jeste nevim jak to provedu - zapnout klimu v zime, zni to humorne a zaroven i zajimave. Nu coz horsi nez ted to bejt nemuze )

To Darmon - 1) klido privezu ukazat a klido dnes vecer :-)
2) napln jsem nekontroloval. Nemam k tomu dokumentaci a v motoru jsem nic podobne napisu klima... ci aircondition... nenasel :-(
3) Kompresor - myslim ze vse je jinak ok, jelikoz pri zapnuti klimy to vyluzuje identicke huceni jako kdyz to behalo - jeeeeezis to byla parada, ten sniiiizek :-)))

Asi to chce videt, jelikoz ja na tom nic nevycumim...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

vecer jedu domu, stav se odpoledne u mne v kodansky.
Georgis
Klubové ID: 162
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Georgis »

Startni, zapni klimu a šáhni na trubky co vedou k výparníku. Pokud nebudeš mít na prstech zkondenzovanou vodu, tak ti kompresor netlačí plyn, nebo nemáš náplň. Utekla ti.
Pojistky ale pořádně proměř. Taky jsem se jednou vydupal, ale ono to jde poznat sluchem, jestli kompresor sepne.
Já mám jinej problém. Když dám 25 ampérovou pojistku na klimu, tak ji po zapnutí spálím. 30 ampérová vydrží, ale podle origo tam mají být 25A. Mám bobany, že tam bude nějakej kra?as a shoří mi el.instal. Budu muset k servisákovi. Nedělalo to někomu z Vás.????
skautik Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od skautik Čestný člen »

nebo je ta pojistka shit
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

hm to bylo vazne divny, jemu kompresor vubec nespina, klima se tvari jako prazdna, aspon od pohledu na kontrolni oko, a nejaky zbytky oleje pobliz, vzhledem k tomu ze se mi nechtelo na ulici demontovat auto tak sem se nedostal na dulezity konektory, nicmene mi furt nejde do hlavy ta spojitost s oknama...
Tomyslaw

#11 Příspěvek od Tomyslaw »

2Georgis - dik za typ, divali jsme se na to vcera vecer s darmonem a vysledek - klima urcite pozbyva naplne. Paklize je jeste jinej problem - ukaze se az po naplneni... Pojistky jsem si vsechny promeril a vypada to ze jsou vsechny ve stavu branne pohotovosti (dokonce jsem se dokopal i k tomu, ze jsem si je prelozil do cestiny :-)

to mi pripomnelo, nemate nekdo TIS ve 100% angline? Na softu od Shreka mi jede anglicky jen ETK, TIS lze nainstalovat jen v nemcine - me je to tim padem k ho... :-) krome obrazku - ty jsou moc hezky :-)

Jo a jeste jedna perlicka - dojel jsem vcera v 19:00 do Tempo servisu v Cestlicich a jako at mi naplnej klimu. A ten typek mi rika, no jo my mame do 20:00. A ja na to - a vo co de? Vzdyt je 19:00? Hodka je vam malo? A typek na to - jo je nam to malo, jelikoz bychom to dokoncili 15 min. po pracovni dobe (chudacci jedni a vzpomnel jsem si na sve nekolikahodinove prescasi bezne...). Reagoval jsem hlaskou jako ze preci nejsou ledajakej servis, ale TEMPO!!! Tak jako ze jsem celkem na to TEMPO zvedavej...

Ani nahodou. Stale je zakaznik az na druhym miste a pro zakaznika se da udelat tak akorat kulovy. Vstricnost bez arogance je spis namet na sci-fi film z Hollywoodu, nikoliv realita :-(

Jo a kausa elektrickeho ovladani prednich oken se stresnim - neumim proverit funkcnost jednotlivych relle a tak asi to poputuje do servisu (ale moc se mi tam nechce po zkusenostech z Tempa...)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

problem je ze tech rele tam je proste malo, nekde v aute musi bejt neco cemu se rika ZKE, nebo General Module, takovej obrovskej blok plnej rele a jiny elektroniky, kterej ovlada central, okna, automaticky okna, stmivani a tak... Tam vepredu od pohledu byly rele od abs, benzinovy pumpy svetel a mozna klimy. Jenze ja vim picu kde to v trojce je.
Tomyslaw

#13 Příspěvek od Tomyslaw »

No a nevite nekdo kde je v 320I 3C z 93 roku - nejaka jina krabka s dalsima relatkama? Nasel jsem akorat v motoru spolu s pojistkama. Pod zadnima sedackama nic neni a u baterky taky ne....

(Darmone, jak jsme se vcera bavili, kupodivu po zadani VINu to sedi, takze to je to co ma byt :-)
Georgis
Klubové ID: 162
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Georgis »

To Tomyslaw: Já jsem byl v neděli u servisáka na klimu a plnění klimy mu trvalo 25 minut. Z toho 15 minut to píchnul na vývěvu, za 1 minutu tam nalil olej a 9 minut trvalo, než se to naplnilo chladivem. Takový servis co máš ty bych poslal do p......
Tomyslaw

#15 Příspěvek od Tomyslaw »

Taky ze jsem je tam poslal - neni to muj servis, byl zkratka nejbliz po ceste... Samotnymu mi ten jejich casovej udaj prisel jako blbost...
Odpovědět