Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

tachometr ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pítr

#1 Příspěvek od Pítr »

mám problém ,někdy mi vynechává tachometr ,a jde jen otáčkoměr ,po chvilce se zase chytí ,ale opravdu jak kdy někdy jen spadne rafika a někdy to chvilku trvá ,kontakty na převodovce jsem kontroloval - ok. ,ale odtamtud to vede řekl bych k motoru do jakéhosi deklu -vadle bloku v pravo.
každopádně díky za každou radu :ucta: :ucta:
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

kontakt na diferaku, palubni pocitac cte spravnou rychlost ?
Pítr

#3 Příspěvek od Pítr »

palubní počítač nemám ,řekl bych že rychlost je správná ale hlavu za to nedám ,čidlo je na diferákua ne na převodovce ?
T.o.m.
Klubové ID: 202

#4 Příspěvek od T.o.m. »

TO PÍTR:
Jo, jo. Tohle jsou přesně takové závady, že než na problém příjdeš, tak zestárneš. Nevím jak ti pomoci. Já mám také podobný problém s otáčkoměrem. Od 1000 do 3000 se seká, nebo nejde vůbec a na 3000 se už rozjede. Jestli náhodou víš jak na to, tak poraď.
Díík
CITOVANY TEXT [/QUOTE]:-?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Pítr
palubní počítač nemám ,řekl bych že rychlost je správná ale hlavu za to nedám ,čidlo je na diferákua ne na převodovce ?

na obojim, ale cidlo na tachometr je na diferaku
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od bpytlik »

Originál zaslal T.o.m.
TO PÍTR:
Jo, jo. Tohle jsou přesně takové závady, že než na problém příjdeš, tak zestárneš. Nevím jak ti pomoci. Já mám také podobný problém s otáčkoměrem. Od 1000 do 3000 se seká, nebo nejde vůbec a na 3000 se už rozjede. Jestli náhodou víš jak na to, tak poraď.
Díík
CITOVANY TEXT
:-? [/quote]

A nemuze to byt mechanicka zavada,ze by rucicka zadrhavala o nejakou necistotu nebo tak neco??? Co zkusit rozebrat pristrojovku a mrknout?? Ale fakt nevim,mozna to je uplna picovina:)
Pítr

#7 Příspěvek od Pítr »

to T.O.M
no drodnost taky k naštvání ,otáčkoměr asi taky bude přes čidlo /elektro/ ,zkusil bych kontakty ,nebo to čidlo ale netuším kde ho najdeš
beemwex
Klubové ID: 771
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od beemwex »

ja bejt vama.tak zkusim nejdřiv jestli to není v budikach.vymente s nekym ciferniky a bude se videt.-----mužu eventuelně pujčit.mam nahradní.(ale bez otačkoměru.)
Pítr

#9 Příspěvek od Pítr »

jak je to složitý ? ciferník se dá vyndat zepředu,nebose musí vyndat celá palubovka ?
beemwex
Klubové ID: 771
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od beemwex »

Originál zaslal Pítr
jak je to složitý ? ciferník se dá vyndat zepředu,nebose musí vyndat celá palubovka ?
u budiků nad plexi jsou dva šrouby.pak už jen vysuneš ven k volantu.ja mam čtyřramenej volant a ani jsem ho sundavat nemusel.šlo to.ale je určitě lepší ten volant sundat.pak už jen odpojit zezadu budíků el.přívody-3ks,-jsou tam takovy jistici čufliky,ty zamačkneš a přetahneš pres ně takovy tahlo ve tvaru -u-:gobeer:
Pítr

#11 Příspěvek od Pítr »

díky BEEMWEXi ,nejdřív ještě mrknu na kontakty u diferáku a kdyžtak potom bych tě požádal o zaslání a cenu .šlo by to ?
.......když vyměním ciferníky zůstane mi stav najetých -km-???:gopivo:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

zustane
Odpovědět