Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Ventilator motoru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bombarder
Klubové ID: 59
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Bombarder »

Potrebuji prosim poradit. Zajima me, jestli se ma tocit neustale pri chodu motoru "vrtule" pro chlazeni, nemyslim tu u chladice, ale primo u bloku. Asi je pohanena rozvodovym remenem.

Jo a nepiste vsichni, abych to stihl vse precist..
Milo

#2 Příspěvek od Milo »

Mě se stále netočí ani jedna.
Don T

#3 Příspěvek od Don T »

Ja mam iso vrtule u motoru se toci neustale.. pred chladicem se spina jen pri vysoke teplote motoru.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

vrtule u motoru by se mela "tocit" porad a ma v sobe viskospojku ktera rozhoduje kdy se "opravdu" toci
Milo

#5 Příspěvek od Milo »

Originál zaslal darmon
vrtule u motoru by se mela "tocit" porad a ma v sobe viskospojku ktera rozhoduje kdy se "opravdu" toci

přesně tak jsem to myslel, ona se sice točí ale skoro nefouká

a ta druhá se mi zapne s klimou
Bombarder
Klubové ID: 59
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Bombarder »

Diky borci. Ja myslel, ze kdyz se toci porad, tak je neco s tou visco spojkou. Cetl jsem, ze se ma zapinat az pri dosazeni urcite teploty.
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Milo
přesně tak jsem to myslel, ona se sice točí ale skoro nefouká

a ta druhá se mi zapne s klimou

teda ja nevim jak to vypada v e36cce ale jestli je normalne ta vrtule na remenu tak ma viskospojku,takze se "toci" porad ale od urcity teploty ta viskospojka sepne a roztoci vrtuli doopravdy, jednoduchej test je zkusit ji zastavit, zahrej auto na provozni teplotu a to by mela makat normalne, smotej noviny a strc je tam, kdyz tu vrtuli jednoduse zastavis a neprijdes o ruce :D tak je spatna viskospojka a mel bys s tim neco delat pac za par tejdnu to v zacpe nemusis uchladit.
vrtule pred chladicema elektricka ma spinac na chladici a roztaci se pomalu kdyz teplota v chladici je 91 a rychle kdyz je teplota 99, rad odchazi ten spinac na chladici, po osmi deseti letech je na vymenu (novej stoji v autecu asi litr) nebo odpor na vrtuli kterej zpusobuje maly otacky (pak se toci jen na tu vetsi rychlost).
+ pomalu se toci tez se zaplou klimou.
Odpovědět