Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

palivové potrubí E39 530D

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
krestak

#1 Příspěvek od krestak »

Zdar :lol: schánim potrubí co vede na podběhu od zadního kola k čerpadlu pod řidičem :D
Přílohy
prorezlé
prorezlé
webasto 002.jpg (87.48 KiB) Zobrazeno 235 x
MichalE39

#2 Příspěvek od MichalE39 »

Ahoj, přesně to samé jsem řešil minulý týden. Nejřív jsem si říkal přoč mám pořád tak hnusný zadní okno..? Podívat pod auto mě napadlo až nějak později :)
Když sundáš ten nerezový držák, je potrubí uložené v plastu a gumě. Snadno se tam uchytí bordel a bláto a následně trubka regulérně prorezne. Taky jsem přemýšlel o výměně trubky za novou, ale nakonec jsem ji jen opravil. Jde docela snadno cela demontovat z auta, pak jsem ji důkladně očistil a pocínoval poškozenou část. Z malého kousku měděného plechu jsem si vyrobil opláštění po celém obvodu trubičky v místě poškození a celé jsem to proletoval cínem. Doufám že takto to vydrží dlouho. Škoda že jsem už všechno namontoval z5 a zakrytoval, hodil bych sem nějaké fotky..
krestak

#3 Příspěvek od krestak »

Mam opraveno :D nátáhnul jsem ho v plastu :D tak snad přežije auto :lol:
MichalE39

#4 Příspěvek od MichalE39 »

Taky mě to napadlo, jen sem si říkal jestli se ten plast časem neprohne - třeba v létě když bude asfalt rozpálený a nebude trubka pak vyvěšená pod autem? Nebo jestli ji neprorazi nějaký kamínek.. Každopádně co se týče prorezavění, máš vystaráno :)
krestak

#5 Příspěvek od krestak »

neboj neprohne :D ani neprorazí a kámen :D dneska se běžne dává potrubí v plastu hlavně u nákladáků :D a tam musí něco vydržet :D
Odpovědět