Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kontrolka mazání e39
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ve spolek. Hledal jsem, ale nenašel. Jedná se o 525d 11/2002 , budíky s "autíčkem".
Po vypnutí klíčku mi zůstane svítit žlutě kontrolka mazání. Stalo se mi to už cca pětkrát a uplně sporadicky, bez ohledu na počasí, teploty a jízdní styl. Když zapnu znovu klíček a vypnu, zhasne. Když ji nechám svitit, svítí.
Na diagnostiku se chystám po svátkách.
Nesetkali jste se s tím někdo?
Po vypnutí klíčku mi zůstane svítit žlutě kontrolka mazání. Stalo se mi to už cca pětkrát a uplně sporadicky, bez ohledu na počasí, teploty a jízdní styl. Když zapnu znovu klíček a vypnu, zhasne. Když ji nechám svitit, svítí.
Na diagnostiku se chystám po svátkách.
Nesetkali jste se s tím někdo?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak páni, problém asi vyřešen. Bohužel opravdu byla nizká hladina oleje
.
Na svoji obhajobu mohu pouze říct, že jsem jej kontroloval před měsícem a bylo vše ok. Teď mi zbývaly do výměny cca 2000 km tak mě nenapadlo se na to mrknout, když to svítilo až po vypnutí klíče. Dle mého by to mělo paštěkovat při zaplých kontrolkách
Každopádně olej dnes vyměněn, jen netuším co vedlo k takovému poklesu hladiny. Byl tam jakýsi orlen či co to bylo a včíl tam šel castrol edge tak to budu bedlivě sledovat.
Díky za radu

Na svoji obhajobu mohu pouze říct, že jsem jej kontroloval před měsícem a bylo vše ok. Teď mi zbývaly do výměny cca 2000 km tak mě nenapadlo se na to mrknout, když to svítilo až po vypnutí klíče. Dle mého by to mělo paštěkovat při zaplých kontrolkách

Díky za radu
-
- Kontaktovat uživatele:
Blackie píše:Na 39tce co mame v rodine sviti zluta kontrolka az po vypnuti klicku a po chvilce sama zhasne. No a mate pravdu ze je to malo oleje,ale to je celkem jasny
Tož celkem jasný to je pro někoho, kdo se s tím už setkal. Já bohužel ne a manuál k vozidlu, pokud se tam o tom něco píše, nemám. Logicky bych předpokládal že zapnu klíček , nastartuju, červaná olejnička zhasne (ještě teda mám čím mazat), ale zůstane svítit žlutě (je toho málo, tak to blbče dolij!!!). Takto jsem to přisuzoval nějaké chybě v elektrice nebo špatnému čidlu, když to svítilo jen občas a navíc i po vytažení klíče a zamčení auta.