Prosim o radu, pri jizde prestalo tahnout, na neutral jde vytocit jen do 4tis otacek, zvuk ma normalni, nekouri ani neskube, zadna kontrolka se nerosvitila, nesetkal se stim nekdo uz?
Přesně tohle mi udělal totálně ucpanej DPF. Motor v nouzáku. Na volnoběh max. asi 4 tis. a při jízdě naprosto bez výkonu. V kopci mě předjel autobus s vlekem.
Vyčištění mi vydrželo jen pár tis. km. Když to zanesení přesáhne určitou mez, tak už to nejde vyčistit.
Hlavně (jestli je to opravdu on) si zjisti proč se zanesl. U mě to byly prasklý svody a nefunkční oba termostaty. Taky se podívej, kdy jsi naposledy dával odlučovač oleje.
dpf nech z toho auta vyndat prehrat sw a uvidis jak teprve 535d jede, bude ti pripadat ze mas jiny auto a i to min spapa.. beztak je to tam jen a jen z duvodu EU a ekopakousu..
Vyčistit tu velkou klapku od regulaci turba a preventivně vyměnit podtlakové hadičky
Mám za to že každá automatová e9x a e6x nejde na volnoběh vytočit přes 4tis.
No, čekají tě myslím krušný chvíle. Držím palce, abys neprotekl gatě.
Jinak 535d má kolega tady z Brna - Horys. Je to mechoš (má servis na pacienty od BMW a sám vlastní E61 535) a možná by věděl. Napiš mu.
Můj tip je také filtr pevných částic.. určitě bych nechal na diagnostice změřit propustnost.. a jinak žádný bavorácký common rail diesel na místě nevytočíte přes 4000 rpm!!!
Demontáž DPF má i svoje mínus.Jel jsem za 535d bez DPF a musím říct že parní lokomotiva kouří míň než tohle. Jednou mi to dělala i špatná nafta.Natankoval jsem jinde a všechno začalo šlapat.Prostě blbý spalování nafty.