Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E61 nová baterie

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hurvajs77

#41 Příspěvek od hurvajs77 »

NYJO píše:Tak jsem dnes koupil tohle:
http://www.cekl-eshop.cz/blue/autobater ... c-80ah-f17

Tak snad tam půjde bez problému zaregistrovat.....
Chtěl jsem 90ku, ale tu neměli skladem...doufám, že tahle manší 80ka bude na to auto stačit :roll:
Z osobních zkušeností mohu říci, že Varta je totální shit. Klidně mi tu argumentujte, že se dělají v jedné fabrice apod. kecy... Teď mám Bosch a jsem v pohodě. On prostě Bavorák ví, proč dává originál Bosch ;-)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
sedyvlk6

#42 Příspěvek od sedyvlk6 »

hurvajs77 píše:
NYJO píše:Tak jsem dnes koupil tohle:
http://www.cekl-eshop.cz/blue/autobater ... c-80ah-f17

Tak snad tam půjde bez problému zaregistrovat.....
Chtěl jsem 90ku, ale tu neměli skladem...doufám, že tahle manší 80ka bude na to auto stačit :roll:
Z osobních zkušeností mohu říci, že Varta je totální shit. Klidně mi tu argumentujte, že se dělají v jedné fabrice apod. kecy... Teď mám Bosch a jsem v pohodě. On prostě Bavorák ví, proč dává originál Bosch ;-)

Moje řeč Vartu nebrat a Bosch v autě byla už z výroby tak není co řešit.
Filozof

#43 Příspěvek od Filozof »

Varta Silver Dynamic 12V 85Ah je v mém autě přes 4roky určitě a loni minulou zimu 5er startovala po 7 dnech v mrazu na horách (bylo až - 25C) v pohodě chytlo na drc.

Já jsem spokojenej.

Možná někdo vzal špatnou serii či špatnou baterku a pak nadává na celou Vartu ale já jsem velice spokojenej.

Ano mám benzín takže baterce nedávám tak napr.del jako nafta ale jezdím z 90procent autem celoročně furt a výbava je taky nadstandart u E34 takže si něco i vezme :-)

Do e61 (podle výbavy )bych asi vzal 85-100Ah klidně vartu silver dynamic.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od atimen »

Já bych doporučil pouze Banner , měl jsem Vartu Silver D ...a šla doprdele v E38 po 2letech ....shit....

Banner máme ve všech autech v rodině a leckde slouží 3 a více let a není problém ....v E66 mám Banner AGM 90Ah po 3/4 roce naprostá spokojenost
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od HuNTeR »

"Když dělají dva lidé totéž,není to totéž"
To že se to dělá v jedné továrně neznamená že to má stejnou kvalitu. Proč by potom lidi nekupovali radši Vartu.

Mě taky čeká teď výměna ale uvažuju u Banner Running Bull.
Názory ?
Filozof

#46 Příspěvek od Filozof »

Baterie v prvovýroby do nového auta a vydrží klidně 8let denního ježdění.
Takovou koupit někde to by bylo asi nejlepší.
Zajímalo by mě jakej je rozdíl v baterii co dávají do nových aut a v baterii co je v prodejnách.

Existují baterie co mají takovou výdrž a drží kvalitu ? Stačilo by 6let.

Proč jednomu vydrží baterie stejné značky dlouhé roky a jinému rok dva a šmitec ? To mi nedává smysl. Jedině by tu baterku permanentně ždímal po krátkých cestách starty co pár km třeba 20x denně po městě starty a popojíždění ... případně v naftě a hodně využívání výhřevu sedaček , světla svítí při vypnutém motoru, pouští se hudba třeba při čekání na ženu než nakoupí.... napadá mě toho hodně a možná to bude vypovýdající hodnota.

Já startuji 2-6x denně více ne. z toho vždy ujedu alespon 3-60km v zátahu. sem tam po městě cukačky. A víkendy klidně 50 - 300km sem tam 20km na chalupu.

http://autobaterie.heureka.cz/varta-sil ... 0/recenze/

tady je o tom zajimavá diskuze vidím samé pozitiva i lidi co mají BMW si pochvalují.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od atimen »

HuNTeR píše:"Když dělají dva lidé totéž,není to totéž"
To že se to dělá v jedné továrně neznamená že to má stejnou kvalitu. Proč by potom lidi nekupovali radši Vartu.

Mě taky čeká teď výměna ale uvažuju u Banner Running Bull.
Názory ?

Raději bych volil Banner POWER BULL 100Ah , měl jsem ji v E38 cca rok a naprostá spokojenost ,cena je taky v pohodě o proti třeba stejné kapacitě ale AGM ...
hurvajs77

#48 Příspěvek od hurvajs77 »

Osobně bych prostě viděl problém v tom, že dnes se dělají věci prostě víc shitozní... Prostě ikdyž jsme technicky na vyšší úrovni, tak kvalita výrobků šla doháje. Takže nové batrie jsou prostě v prdeli po 2 letech atd.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
sedyvlk6

#49 Příspěvek od sedyvlk6 »

To je to samé třeba i s kotoučema a deskama. Nikdy nové desky i když jsou přímo od BMW nevydrží to co bylo na auto namontováno v továrně. Je to tak že prostě přímo do automobilky se fakt dodáva 1 jakost a to co jde do servisů a k dealerovi je už o stupeň níže. Baterie,kotouče,desky atd.Je to o tom že nikdo z výrobců si netroufne do automobilky dodat něco co nevydrží po dobu záruky na nové auto. V případě dílů co jdou pak na servis je to už o ničem jiném tam je o hodně větší prostor na něco se vymluvit. :roll:
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od HuNTeR »

atimen píše:Raději bych volil Banner POWER BULL 100Ah , měl jsem ji v E38 cca rok a naprostá spokojenost ,cena je taky v pohodě o proti třeba stejné kapacitě ale AGM ...

Ale power bull není AGM ne ?
NYJO

#51 Příspěvek od NYJO »

JaraX píše:aha, s vysokou řadou varty jsi nebyl spokojeny tak sis koupil nižší? :)

2:0 vede poruchovost Varty......tak ted zkouším zvrátit skore malou fintou.... :lol:
a jestli se taky posere jako ty 110Ah silver, tak mi nebude zas tak líto tuhle modrou 80 vyhodit.
hlavně aby šla v autě zaregistrovat... :lol:
Filozof

#52 Příspěvek od Filozof »

NYJO: vždyt to jde reklamovat přeci ne ? Baterka musí 2-3roky jistě vydržet.

Reklamuji a pak koupím jinou.
atimen
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od atimen »

HuNTeR píše:
atimen píše:Raději bych volil Banner POWER BULL 100Ah , měl jsem ji v E38 cca rok a naprostá spokojenost ,cena je taky v pohodě o proti třeba stejné kapacitě ale AGM ...

Ale power bull není AGM ne ?

ne , není :)
sedyvlk6

#54 Příspěvek od sedyvlk6 »

Filozof píše:NYJO: vždyt to jde reklamovat přeci ne ? Baterka musí 2-3roky jistě vydržet.

Reklamuji a pak koupím jinou.

Tohle je řešení pro lidi co jezdí s autem kolem baráku ale pokud se člověk potřebuje na auto spolehnout tak volí kvalitu a to fakt varta ze zkušenosti od kamaráda co má dílnu vím. Bosch se sice dělá ve stejné fabrice ale ten level je opravdu jinde.
hurvajs77

#55 Příspěvek od hurvajs77 »

sedyvlk6 píše:...Bosch se sice dělá ve stejné fabrice ale ten level je opravdu jinde...
Ale najde se plno lidí, kteří tvrdí, že Varta je dobrá. Ano, ona BYLA dobrá, ale to je čas minulý. Dnes je to prostě trochu lepší shit než čína. Toď vše a bavorák ví, proč dává Bosch...
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hurvajs77

#56 Příspěvek od hurvajs77 »

Filozof píše:...Reklamuji a pak koupím jinou.
Tohle je poměrně hloupé, ne? Takže říkáš, že je lepší koupit shit a raději ho reklamovat, než si koupit kvalitní věc a nemuset podstupovat reklamaci? To je prostě čecháčství, hlavně kvantita, použiji vyreklamuji. Přeci nebudu platit ty bolševický svině, že to umí udělat... :cry:
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Filozof

#57 Příspěvek od Filozof »

hurvajs77 píše:
Filozof píše:...Reklamuji a pak koupím jinou.
Tohle je poměrně hloupé, ne? Takže říkáš, že je lepší koupit shit a raději ho reklamovat, než si koupit kvalitní věc a nemuset podstupovat reklamaci? To je prostě čecháčství, hlavně kvantita, použiji vyreklamuji. Přeci nebudu platit ty bolševický svině, že to umí udělat... :cry:

Hurvajsi jsi padlej na hlavu nebo co. Furt se tady navážíš do lidí nechápu tvuj postoj.
Točíš velké prachy a kdo řeší spotřebu nebo něco jiného posíláš lidi do prde.le.
Se prober trochu odstěhuj se do švajcu a tam snad budeš spokojenej, tady prostě lidi řeší prachy ...ikdyž mají barák za 10mega a auto za 2mega furt budou řešit peníze tak to pochop a nehraj si na pána světa a ostatní že jsou povl. Nevim na co si tady hraješ.

Alespon tak mi přijde tvoje chování tady na bmwklubu. :roll:

Já mám Vartu Silver 4tou zimu a auto jezdí perfektně tak nevim proč jsou najednou tak lidi nespokojení. Pokud se kvalita tak rapidně zhoršila tak je to divný přece by firma brzy skončila, když by prodávala nějakej shit kterej za měsíc letí do koše a lidi by rozhořčeně roznesli firmu na kopytech....

Dej na doporučení ostatních Bosch nebo co doporučuje Atimen bude jistě lepší volba.

Já se k tomu nebudu dál více vyjadřovat.
Teddy

#58 Příspěvek od Teddy »

2 Filozof
nerozčiluj se. :D
Ber to tak, že ten kdo peníze má, tak o tom rozhodně nemluví. Spíš se tváří, jako že jich zase tolik nemá.

Ten, kdo peníze nemá, tak se tak i chová.

Pak je tu ještě skupina lidí, kteří maji maličko víc, než průměr a dost z nich všude roztrubujou jak jou bohatí a jak nemusí počítat při utrácení. Ve skutečnosti se jen marně drápou mezi bohatší skupinu. Takže pořád řeší nedostatek peněz. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od JaraX »

víš každej to má jinak,
já třeba jdu po kvalitě. hurvajzovi nazory moc nemusím, až si koupí benzína tak se to ale změní, ale s tou baterkou má naprostou pravdu, lepší si koupit kvalitní věc a nemít s tím starosti než pak furt chodit něco reklamovat, ja to vídím na všem co koupím, novodobej trh dává strašně moc možností, bohužel dneska hrozně moc lidi přemýšlí stylem "kdyby to nebylo kvalitní, tak se to nebude prodávat".
pokud servisuju zákazníkovi auto, tak hromada servisáku to dělá tak "aby zase přijel" tzn pokud mění žhaviče, vymění jen žhavice, žhavící jednotku pokud se má měnit nechá starou, oni pak zase přijedou a je to další práca. já osobně se snažím to dělat tak že když poservisuju zakaznikovi auto tak už ho nechcu vidět pěknejch pár desítek tisíc km,
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od wEnC »

Jestli je baterie z česka, polska, číny nebo odjinud není podle mě až tak důležité.
Všimněte si, že problémy a reklamace mají obvykle pořád ti samí lidé, nebo stejné auto. To nebude náhodou.
Olověná baterie je vynález starý už 150let. Ekonomicky je to výborná věc - zákazník si časem bude muset koupit novou. Dle intenzity využití je předem daná doba životnosti, a to bylo ještě před vynálezem tzv. novodobých "kurvítek".
Odpovědět