Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

engine oil pressure ??? E61 2004 530dA

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
norg

#21 Příspěvek od norg »

a kde dělaj expertýzu? Jsem z Prahy, heldal jsem na netu a nic neobjevil :(
Mechosh

#22 Příspěvek od Mechosh »

To si vygoogluj. Na Slovensku to dělá třeba Slovnaft. U nás to bude nějaká naše rafinérka. Analýza oleje (rozbor) stojí cca kolem 500,- Kč.
Ale je pravdou, že po výměně oleje v naftě je olej fakt o dost tmavší, skoro černý (to jsou ty saze), než v benzínu. Tak to zvaž..
Nafta patří do kamen.. :twisted:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#23 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
matiz
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od matiz »

Hladina oleje s tlakem nema nic spolecneho.
beny-maser

#25 Příspěvek od beny-maser »

matiz píše:Hladina oleje s tlakem nema nic spolecneho.

ale má když tam olej není ,tak tam není ani tlak oleje :D to je přece jasný :wink:
dělám si prdel :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od matiz »

Dostal jsi mne -))) Ale predpokladam ze tam samozrejme je DOSTATECNE mnozstvi... :mrgreen:
kornout

#27 Příspěvek od kornout »

Mechosh píše:Nejmenší zlo. Mrkni, kolik tam toho oleje vůbec máš. Pokud ho nemáš na minimu nebo pod minimem, tak zajeď na diagnostiku. Pokud bude čidlo špatné, tak to vypíše chybu. Pokud je dobré, tak bych pro jistotu vyměnil olej sám, ať zase dále nespekuluješ. Pokud máš čas a kačku navíc, tak dej olej na expertízu. Pak by teprve bylo jasno pro obě strany.

JJ, přesně, zajeď na diag.
Tvl prosímtě, nikam s tím nejezdi, normálně napojte budík a podívejte kolik to tlačí, nic víc s tím radši nedělej, než budeš vědět, že tlak je OK. Prď na čidla a věř jen realitě, nebo může být po motoru a nebo min bude chycený turbo !!!!
Když bude tlak ok, tak pak řeš ty ptákoviny okolo.
Jo a nazapomeň to změřit i př teplým oleji, může to být studený ok a teplý už naprd, jak zřídne olej.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Jendix »

nevim jak vám, ale mě motor vůbec olej nebere, upřímě jsem o tom u naftáku N57 ještě neslyšel..

jinak samo to že se mu to rozvítilo na křížovatce je divný.. na volnoběh steče veškerý olej do vany.. bude v podstatně na nejvyšším možným provozním stavu..

když už tak vadný čidlo tlaku nebo někde nějaká extrémní netěsnost.. která by se právě spíš projevila na volnoběh..
tesil

#29 Příspěvek od tesil »

sorry, ja reagoval na prispevek a nevsiml jsem si, ze je tady jeste jedna strana :D Jsem debil :roll:
Mechosh

#30 Příspěvek od Mechosh »

Pak sem pls napiš, jak jsi dopadl. Docela by mě to zajímalo.. :)
norg

#31 Příspěvek od norg »

No včera jsem s tím zajel do BMW, oni, že olej byl měněný, že to, že je černýj je v poho.... JAK PÍŠETE ZDE, STAČÍ PROJET "ULICI" A JE TO.

Jinak se mi to nerozsvítilo, prostě pohoda, takže asi mi zbývá jedině nějaká diagnostika...

Nevíte kdo mi to kdyžtak změří? Nebo co doporučujete, jsem z Prahy, taky tu někdo něco píše o TURBU :roll: tak ať vím co a jak..

díkes
Mechosh

#32 Příspěvek od Mechosh »

Já ti diagnostiku můžu udělat. Tím vyloučíme nebo potvrdíme, že je to čidlo. Pokud by bylo turbo KO, tak by ti bralo olej, ale to by se ti ztrácel. Pokud jsi koukal na měrku a je v poho, tak nevím, proč by to mělo být turbo.
Potom můžem změřit tlak oleje.
Kdyžtak SZ a domluvíme se.
kornout

#33 Příspěvek od kornout »

Tady plácáte pátý přes devátý.
Když je nedostatečný tlak mazání, tak se mohou přidírat některé věci na motoru, zpravidla to začíná nahoře do vrchu a právě zmíněné turbo dostává na frak. Je to na tom turbu potom vidět, když se rozhodí Nemusíš to ani poznat, jen je prostě nižší tlak a za jízdy to ani kontrolku nerozsvítí, jsou tam určité tolerance a časové prodlevy, než to aktivuje výstrahu.
No a právě jak tu někdo píš, že je divné, že se to stalo právě na křižovatce, tak to právě vůbec divný není, jelikož právě při teplém motoru a volnoběžných otáčkách je tlak nejnižší, jelikož olej je řídkej a malé otáčky má čerpadlo. Nechápu co je na tom divného.
Hladina oleje pokud je OK, tak s tím nemá nic společného, to samé jak dlouho tam je olej (jak tu psaly, ten je u nafty černej hned).
Jediné jak tomu přijít na kloub a bezstarostně dál jezdit, je právě změření tlaku oleje.
Nicméně je to každého boj, já si tohle tenkrát radši změřil, když byly pochybnosti.
Mechosh

#34 Příspěvek od Mechosh »

Jaký pátý přes devátý? 8O
Snažíme se vyřešit, čím to může nejspíš být a vycházíme z prvotního poznatku, že to bylo po výměně motorového oleje a natankování super extra kvalitního paliva u Shellu.
Toť vše.
Jinak v podstatě shrnuješ vše, co již bylo zmíněno.
Takže ti asi poděkuje za další, výrazně odlišný názor. :roll:
norg

#35 Příspěvek od norg »

No já mám z toho hlavu jak balooon,,

při poslední jízdě cca 10km klidné tempo ( město) se to vůbec nerozsvítilo.

Takže to nechám nějak zkontrolovat a uvidíme.

Pak dám vědět jak to dopadlo :) Ale z toho turba mám teda bobky....
matiz
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od matiz »

kornout: Ma to cenu ??? Nema.
norg

#37 Příspěvek od norg »

Proč to nemá cenu? ..
kornout

#38 Příspěvek od kornout »

matiz píše:kornout: Ma to cenu ??? Nema.

:idea:
asi ne :wink:
beny-maser

#39 Příspěvek od beny-maser »

nevím o co se snažíte :? tohle fakt nemá cenu, až se to kousne tak se pozná, že to opravdu nemazalo, a když ne, tak to bylo jenom čidlo :wink:
kornout

#40 Příspěvek od kornout »

beny-maser píše:nevím o co se snažíte :? tohle fakt nemá cenu, až se to kousne tak se pozná, že to opravdu nemazalo, a když ne, tak to bylo jenom čidlo :wink:

Ano, toto je taky řešení.
Odpovědět