Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 geometrie

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
radikator

#1 Příspěvek od radikator »

Ahoj. Měl bych dotaz ohledně geometrie předku. Po výměně řízení mi dělali geometrii a údajně na přadku to má větší odklon než je nějaká norma a už s tim nejde hnout. A prý to má být kvůli unaveným pružinám. Je to možný?? Mě to přijde jako nesmysl. Neví někdo??
radikator

#2 Příspěvek od radikator »

Nikdo neví? Nechce se mi kupovat ty péra zbytečně.
horan
Klubové ID: 4040

#3 Příspěvek od horan »

Ahoj. Řeším to teď u sebe. U mě je problém, že mám špatnou jen jednu stranu. A to dost. Štelovat to nejde. Tedy jde, ale musí se hýbat celou nápravnicí a zase by se rozhodilo to ruhý kolo, který je u mě v pořáku. A vzhledem k tomu, že jsem měl pokopaný všechny kola, tak původní majitel zřejmě zkoušel přeskočit chodník nebo nějakej bordel na dálnici. Nevím. Tak mám tušení, že bude něco ohnutý. Zrovna to mám rozdělaný a budu porovnávat obě strany. Co vím jistě, tak hrnce jsou OK, takže to bude tlumič, nebo těhlice....?
Tak jestli něco podobnýho nebude u tebe.
radikator

#4 Příspěvek od radikator »

No prej je to těma pérama. Že jsou už unavený.Přijde mi to divný, protože přeci když auto jede, tak pruží a výška se mění. Tak snad se ta geometrie nemůže pořád za jízdy měnit. Já fakt nevim. Koupim nový péra o řeknou mi že to tim nebylo atd... a pět tisíc v prdeli.
horan

#5 Příspěvek od horan »

Zkus si prvně odměřit výšku auta proti jinýmu. Předpokládám že máš podle fotky M-packet, tak podle M-packetovýho. A pak budeš vědět.
Já právě teď zjistil, že ač to vypadá nereálně, tak mám ohnutou těhlici. A druhá věc co jsem zjistil je ta, že se dá "dohnat" odklon otáčením tlumiče v těhlici. Logicky se tedy musí změnit záklon, ale jako nouzové řešení jsem to nastavil podle druhého kola a než vyměním těhlici, tak uvidím co se změnilo.
A nebo je ohlej i tlumič a proto ta změna odklonu při otáčení. :?
No budu vědět víc, až jak to budu postupně měnit.
radikator

#6 Příspěvek od radikator »

horan píše:Zkus si prvně odměřit výšku auta proti jinýmu. Předpokládám že máš podle fotky M-packet, tak podle M-packetovýho. A pak budeš vědět.
Já právě teď zjistil, že ač to vypadá nereálně, tak mám ohnutou těhlici. A druhá věc co jsem zjistil je ta, že se dá "dohnat" odklon otáčením tlumiče v těhlici. Logicky se tedy musí změnit záklon, ale jako nouzové řešení jsem to nastavil podle druhého kola a než vyměním těhlici, tak uvidím co se změnilo.
A nebo je ohlej i tlumič a proto ta změna odklonu při otáčení. :?
No budu vědět víc, až jak to budu postupně měnit.
A jak to máš od země do prostřed blatníku vysoký ty? Jestli máš tedy 530D mpaket. Díky
horan

#7 Příspěvek od horan »

Mám to teď rozdělaný, ale zkusím to změřit jak to dám do kupy. Spíš to změřit od středu kola po lem blatníku. Každej má jiný gumy.......
Mám 525d M-p
jaradaf

#8 Příspěvek od jaradaf »

radikator

#9 Příspěvek od radikator »

Díky všem za reakci. Neví ale někdo odpověď na můj původní dotaz? Jestli unavený péra můžou mít vliv na to, že už nejde seřídit pořádně odklon kola? Díky
horan

#10 Příspěvek od horan »

Sice už není potřeba, ale když už jsem se k tomu donutil, tak od středu kola k lemu 35,5 cm :lol:
A to druhý.
Teorie je taková, že když auto odlehčíš, tak budou kola do "V", v normálním zatížení by měly být v normě (nevím kolik je u e39 to rozmezí) a pak čím víc auto zatěžuješ (a klesá k zemi) tak se kola staví do "A"
U tebe jsou obě kola do "A" nebo každý jinak......
Odpovědět