Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

530d e39 problem - praskle(exploze) sani

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cabatomas

#1 Příspěvek od cabatomas »

Dneska jsem se zahratym motorem trochu protahl dvojku a ozvala se rana,skubnuti,auto prestalo tahnout a prdet,jak kdyby praskl vyfuk.Po otevreni haupny vylitla krytka na hornim krytu a stopy striknuti oleje.Co mohlo bouchnout?Turbo,svody,nejaka hadice od turba? :(
cabatomas

#2 Příspěvek od cabatomas »

Tak po blizsim zkoumani,jsem zjistil ze je praskly sani,cely ten cerny horni dekl je z boku rozevreny a praskly,setkal uz se stim nekdo?
cabatomas

#3 Příspěvek od cabatomas »

Muze to byt uvolneni ci rozlomeni vyrive klapky v sani? :cry:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 55
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DC Výkonná rada »

obávám se že to bude ono - je to klasika :evil:
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
cabatomas

#5 Příspěvek od cabatomas »

Ted mi na to koukal znamej a mysli si,ze je to pretlakovym ventilem od turba,odesel a mrdlo to tam vsechen tlak a bouchlo to sani,odskocilo to z boku uplne.Uz predtim se mi stalo,ze to dusledkem toho ventilu ztratil vykon.ale nevim,zejtra mu to tahnu na dilnu,tak uvidime az to otevrem.Kazdopadne parada :?
DaweTDS
Klubové ID: 3272

#6 Příspěvek od DaweTDS »

cabatomas píše:Ted mi na to koukal znamej a mysli si,ze je to pretlakovym ventilem od turba,odesel a mrdlo to tam vsechen tlak a bouchlo to sani,odskocilo to z boku uplne.Uz predtim se mi stalo,ze to dusledkem toho ventilu ztratil vykon.ale nevim,zejtra mu to tahnu na dilnu,tak uvidime az to otevrem.Kazdopadne parada :?
Já to řešil půl roku zpět.Taky na 2q a plnej :lol: sehnal jsem starší sání a hotovo.Už jsi ho musel mít napsasklé,jinak dobé zvládá i větší tlaky než je Tvoje turbo vůbec schopné natlačit a tak chyba nebude v baňce ,ale ve starém tipu sání.Novější typ to už nedělá.
cabatomas

#7 Příspěvek od cabatomas »

DaweTDS píše:
cabatomas píše:Ted mi na to koukal znamej a mysli si,ze je to pretlakovym ventilem od turba,odesel a mrdlo to tam vsechen tlak a bouchlo to sani,odskocilo to z boku uplne.Uz predtim se mi stalo,ze to dusledkem toho ventilu ztratil vykon.ale nevim,zejtra mu to tahnu na dilnu,tak uvidime az to otevrem.Kazdopadne parada :?
Já to řešil půl roku zpět.Taky na 2q a plnej :lol: sehnal jsem starší sání a hotovo.Už jsi ho musel mít napsasklé,jinak dobé zvládá i větší tlaky než je Tvoje turbo vůbec schopné natlačit a tak chyba nebude v baňce ,ale ve starém tipu sání.Novější typ to už nedělá.
Jak poznaš starší typ saní?A co vše Ti tam při tom výbuchu odešlo?Bylo tím předtlakovým ventilem?
DaweTDS

#8 Příspěvek od DaweTDS »

cabatomas píše:
DaweTDS píše:
Jak poznaš starší typ saní?A co vše Ti tam při tom výbuchu odešlo?Bylo tím předtlakovým ventilem?
Jak už jsem psal..ja při koupi BMW zahídl kolem jednoho místa jakoby tama prznil olej..tak jsem to utřel a neřešil. Po výměně turba za větší a tím pádem větší tlak jsem jednou od benzinky dal na 2q plnej a přesně v tom místě,kde jsem tenkrát utřel tu skvrnu od oleje se do rozletělo a odneslo to celé sání...
Staší model (ten co jsem měl já) ještě neměl výřivé klapky v sání a to sání jsem nemohl nikde sehnat.Sehnal jsem teda z novějšího modelu (142kw) a klapky hodil pryč a dal jsem tam záslepky a hotovo.
cabatomas

#9 Příspěvek od cabatomas »

DaweTDS píše:
cabatomas píše:
DaweTDS píše: Já to řešil půl roku zpět.Taky na 2q a plnej :lol: sehnal jsem starší sání a hotovo.Už jsi ho musel mít napsasklé,jinak dobé zvládá i větší tlaky než je Tvoje turbo vůbec schopné natlačit a tak chyba nebude v baňce ,ale ve starém tipu sání.Novější typ to už nedělá.
Jak už jsem psal..ja při koupi BMW zahídl kolem jednoho místa jakoby tama prznil olej..tak jsem to utřel a neřešil. Po výměně turba za větší a tím pádem větší tlak jsem jednou od benzinky dal na 2q plnej a přesně v tom místě,kde jsem tenkrát utřel tu skvrnu od oleje se do rozletělo a odneslo to celé sání...
Staší model (ten co jsem měl já) ještě neměl výřivé klapky v sání a to sání jsem nemohl nikde sehnat.Sehnal jsem teda z novějšího modelu (142kw) a klapky hodil pryč a dal jsem tam záslepky a hotovo.
Ja mysle,že obě verze jak 135kw,tak 142kw mají klapky,když jsou ty sání udajně stejné.Takže Ti to sání bouchlo pouze tím,že bylo slabší?Já už měl předtím problemi s výpadkem výkonu,bylo mi řečeno,že je to tím předtlakovým ventilem.Takže koupim novej ventil,sání a jedu.Nebo Ti tam odešlo ještě něco?
DaweTDS

#10 Příspěvek od DaweTDS »

cabatomas píše:
DaweTDS píše:
cabatomas píše: Jak poznaš starší typ saní?A co vše Ti tam při tom výbuchu odešlo?Bylo tím předtlakovým ventilem?
Ja mysle,že obě verze jak 135kw,tak 142kw mají klapky,když jsou ty sání udajně stejné.Takže Ti to sání bouchlo pouze tím,že bylo slabší?Já už měl předtím problemi s výpadkem výkonu,bylo mi řečeno,že je to tím předtlakovým ventilem.Takže koupim novej ventil,sání a jedu.Nebo Ti tam odešlo ještě něco?
135kw klapky nemá a 142kw má.Jestli se mýlím,tak mě někdo určitě opraví.
Ještě jsem akorát vymazal paměť závad a vše bylo OK.
Ještě co myslíš pod pojmem "přetlakový ventil"?
beny-maser

#11 Příspěvek od beny-maser »

přetláčí ti turbo,proto to ruplo,kup nové sání a zajistí správnou funkci regulace turba
cabatomas

#12 Příspěvek od cabatomas »

No bylo mi receno,ze odesel predtlakovy ventil turba,cena 4000kc,plus dodani stareho.Sani uz mam vymeneny a hotovo,uz to jede.
Andre

#13 Příspěvek od Andre »

Pak napiš jaký máš dojem z toho BGčka a zda se snížila ta kouřivost.
cabatomas

#14 Příspěvek od cabatomas »

Andre píše:Pak napiš jaký máš dojem z toho BGčka a zda se snížila ta kouřivost.
Jasnacka,zitra si pro nej jedu,zatim jsem nato najel par kilometru,tak pak dam vedet;-)
Odpovědět