530d e39 problem - praskle(exploze) sani
-
cabatomas
-
cabatomas
-
cabatomas
-
DC
- Výkonná rada
- Klubové ID: 55
-
cabatomas
Ted mi na to koukal znamej a mysli si,ze je to pretlakovym ventilem od turba,odesel a mrdlo to tam vsechen tlak a bouchlo to sani,odskocilo to z boku uplne.Uz predtim se mi stalo,ze to dusledkem toho ventilu ztratil vykon.ale nevim,zejtra mu to tahnu na dilnu,tak uvidime az to otevrem.Kazdopadne parada 
-
DaweTDS
- Klubové ID: 3272
Já to řešil půl roku zpět.Taky na 2q a plnejcabatomas píše:Ted mi na to koukal znamej a mysli si,ze je to pretlakovym ventilem od turba,odesel a mrdlo to tam vsechen tlak a bouchlo to sani,odskocilo to z boku uplne.Uz predtim se mi stalo,ze to dusledkem toho ventilu ztratil vykon.ale nevim,zejtra mu to tahnu na dilnu,tak uvidime az to otevrem.Kazdopadne parada
-
cabatomas
Jak poznaš starší typ saní?A co vše Ti tam při tom výbuchu odešlo?Bylo tím předtlakovým ventilem?DaweTDS píše:Já to řešil půl roku zpět.Taky na 2q a plnejcabatomas píše:Ted mi na to koukal znamej a mysli si,ze je to pretlakovym ventilem od turba,odesel a mrdlo to tam vsechen tlak a bouchlo to sani,odskocilo to z boku uplne.Uz predtim se mi stalo,ze to dusledkem toho ventilu ztratil vykon.ale nevim,zejtra mu to tahnu na dilnu,tak uvidime az to otevrem.Kazdopadne paradasehnal jsem starší sání a hotovo.Už jsi ho musel mít napsasklé,jinak dobé zvládá i větší tlaky než je Tvoje turbo vůbec schopné natlačit a tak chyba nebude v baňce ,ale ve starém tipu sání.Novější typ to už nedělá.
-
DaweTDS
Jak už jsem psal..ja při koupi BMW zahídl kolem jednoho místa jakoby tama prznil olej..tak jsem to utřel a neřešil. Po výměně turba za větší a tím pádem větší tlak jsem jednou od benzinky dal na 2q plnej a přesně v tom místě,kde jsem tenkrát utřel tu skvrnu od oleje se do rozletělo a odneslo to celé sání...cabatomas píše:Jak poznaš starší typ saní?A co vše Ti tam při tom výbuchu odešlo?Bylo tím předtlakovým ventilem?DaweTDS píše:Já to řešil půl roku zpět.Taky na 2q a plnejcabatomas píše:Ted mi na to koukal znamej a mysli si,ze je to pretlakovym ventilem od turba,odesel a mrdlo to tam vsechen tlak a bouchlo to sani,odskocilo to z boku uplne.Uz predtim se mi stalo,ze to dusledkem toho ventilu ztratil vykon.ale nevim,zejtra mu to tahnu na dilnu,tak uvidime az to otevrem.Kazdopadne paradasehnal jsem starší sání a hotovo.Už jsi ho musel mít napsasklé,jinak dobé zvládá i větší tlaky než je Tvoje turbo vůbec schopné natlačit a tak chyba nebude v baňce ,ale ve starém tipu sání.Novější typ to už nedělá.
Staší model (ten co jsem měl já) ještě neměl výřivé klapky v sání a to sání jsem nemohl nikde sehnat.Sehnal jsem teda z novějšího modelu (142kw) a klapky hodil pryč a dal jsem tam záslepky a hotovo.
-
cabatomas
Ja mysle,že obě verze jak 135kw,tak 142kw mají klapky,když jsou ty sání udajně stejné.Takže Ti to sání bouchlo pouze tím,že bylo slabší?Já už měl předtím problemi s výpadkem výkonu,bylo mi řečeno,že je to tím předtlakovým ventilem.Takže koupim novej ventil,sání a jedu.Nebo Ti tam odešlo ještě něco?DaweTDS píše:Jak už jsem psal..ja při koupi BMW zahídl kolem jednoho místa jakoby tama prznil olej..tak jsem to utřel a neřešil. Po výměně turba za větší a tím pádem větší tlak jsem jednou od benzinky dal na 2q plnej a přesně v tom místě,kde jsem tenkrát utřel tu skvrnu od oleje se do rozletělo a odneslo to celé sání...cabatomas píše:Jak poznaš starší typ saní?A co vše Ti tam při tom výbuchu odešlo?Bylo tím předtlakovým ventilem?DaweTDS píše: Já to řešil půl roku zpět.Taky na 2q a plnejsehnal jsem starší sání a hotovo.Už jsi ho musel mít napsasklé,jinak dobé zvládá i větší tlaky než je Tvoje turbo vůbec schopné natlačit a tak chyba nebude v baňce ,ale ve starém tipu sání.Novější typ to už nedělá.
Staší model (ten co jsem měl já) ještě neměl výřivé klapky v sání a to sání jsem nemohl nikde sehnat.Sehnal jsem teda z novějšího modelu (142kw) a klapky hodil pryč a dal jsem tam záslepky a hotovo.
-
DaweTDS
135kw klapky nemá a 142kw má.Jestli se mýlím,tak mě někdo určitě opraví.cabatomas píše:Ja mysle,že obě verze jak 135kw,tak 142kw mají klapky,když jsou ty sání udajně stejné.Takže Ti to sání bouchlo pouze tím,že bylo slabší?Já už měl předtím problemi s výpadkem výkonu,bylo mi řečeno,že je to tím předtlakovým ventilem.Takže koupim novej ventil,sání a jedu.Nebo Ti tam odešlo ještě něco?DaweTDS píše:Jak už jsem psal..ja při koupi BMW zahídl kolem jednoho místa jakoby tama prznil olej..tak jsem to utřel a neřešil. Po výměně turba za větší a tím pádem větší tlak jsem jednou od benzinky dal na 2q plnej a přesně v tom místě,kde jsem tenkrát utřel tu skvrnu od oleje se do rozletělo a odneslo to celé sání...cabatomas píše: Jak poznaš starší typ saní?A co vše Ti tam při tom výbuchu odešlo?Bylo tím předtlakovým ventilem?
Ještě jsem akorát vymazal paměť závad a vše bylo OK.
Ještě co myslíš pod pojmem "přetlakový ventil"?
-
beny-maser
-
cabatomas
-
Andre
-
cabatomas