Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
M30 problem
Ahoj ma problem s motorem nejdriv mi zacal kolem 4tis skubat trosku vzdycky jen tak cuknul jednou za cas najel sem tak 1000km zhorsilo se to a pak uz to delalo i ve 2tis az nakonec uplne chcipnul za studena pak naskoci a jak se ohreje tak zacne znova.neresil jste to uz nekdo? Bc nehlasi zadnou chybu
Měl jsem kdysi se stejným motorem podobný problém, škubání, za tepla špatně startoval. Vyměnil jsem tedy vše co má na starost přípravu paliva a zapalování, takže váhu vzduchu, zapalovací cívku, svíčky a vyčistil jsem kontakty rozdělovače. Konkorem jsem pročistil kontakty zapalovacích kabelů. Po této výměně to byl úplně jiný motor, startoval na první protočení startérem, na přidání plynu reagoval nádherné v celém spektru otáček, zátah jak lokomotiva (byl to M30B35). Vyměnil jsem bohužel vše naráz, takže nemůžu říci, co přesně z toho bylo příčinnou problémů, ale každopádně něco z toho to bylo určitě
. Rozhodně doporučují vyměnit a pročistit preventivně vše co jsem napsal. Ten rozdíl je opravdu znát a nejen na výkonu ale i spotřebě.