Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
M30 problem
Ahoj ma problem s motorem nejdriv mi zacal kolem 4tis skubat trosku vzdycky jen tak cuknul jednou za cas najel sem tak 1000km zhorsilo se to a pak uz to delalo i ve 2tis az nakonec uplne chcipnul za studena pak naskoci a jak se ohreje tak zacne znova.neresil jste to uz nekdo? Bc nehlasi zadnou chybu
-
- Klubové ID: 1823
Měl jsem kdysi se stejným motorem podobný problém, škubání, za tepla špatně startoval. Vyměnil jsem tedy vše co má na starost přípravu paliva a zapalování, takže váhu vzduchu, zapalovací cívku, svíčky a vyčistil jsem kontakty rozdělovače. Konkorem jsem pročistil kontakty zapalovacích kabelů. Po této výměně to byl úplně jiný motor, startoval na první protočení startérem, na přidání plynu reagoval nádherné v celém spektru otáček, zátah jak lokomotiva (byl to M30B35). Vyměnil jsem bohužel vše naráz, takže nemůžu říci, co přesně z toho bylo příčinnou problémů, ale každopádně něco z toho to bylo určitě
. Rozhodně doporučují vyměnit a pročistit preventivně vše co jsem napsal. Ten rozdíl je opravdu znát a nejen na výkonu ale i spotřebě.