Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ložisko zadního kola E39 opět hučí

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Andre

#1 Příspěvek od Andre »

Před cca 10.000 km jsem vyměnil ložisko zadního kola a teď se mi zdá, že začíná znovu hučet. Už přesně nevím co to bylo za značku, ale zajímalo by mě s jakou značkou máte dobré zkušenosti a co můžete doporučit. Předem moc díky.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

mam jedno navic od FAG (coz by melo byt kvalitativne jako SKF)... klidne muze byt KO, me takhle umrelo jedno predni od Meyle po max 12tis km... za litr je tvoje, odber Praha nebo Lipa, jde na vsechny motorizace, je vct matky na poloosu a sroubu...
“Ability is what you're capable of doing.”
Ji-rka

#3 Příspěvek od Ji-rka »

SKF,FAG,SNR -nic jiného nemá cenu.
Mechosh

#4 Příspěvek od Mechosh »

Nebylo to ložisko od Starline? Od nich nesvítí ani žárovky.. :lol:
Birkoff

#5 Příspěvek od Birkoff »

Taky jsem dával FAG. Kvalita prý stejná jako SKF.
PolarBear

#6 Příspěvek od PolarBear »

Mechosh píše:Nebylo to ložisko od Starline? Od nich nesvítí ani žárovky.. :lol:

a to máš vlastní zkušenost nebo jen flame na firmu, jen protože je levná?
Já od nich mám už skoro 2 roky baterku v autě a nemůžu si ji vynachválit. Stojí pusu v porovnání s těma předraženýma mrdkama od Varty a spol.

Záruka je na to 3 a i kdyby měla kleknout hned po záruce, tak za cenu jedné varty mám 3 od starlinu.
Takže asi tak.
Mechosh

#7 Příspěvek od Mechosh »

PolarBear píše:
Mechosh píše:Nebylo to ložisko od Starline? Od nich nesvítí ani žárovky.. :lol:

a to máš vlastní zkušenost nebo jen flame na firmu, jen protože je levná?
Já od nich mám už skoro 2 roky baterku v autě a nemůžu si ji vynachválit. Stojí pusu v porovnání s těma předraženýma mrdkama od Varty a spol.

Záruka je na to 3 a i kdyby měla kleknout hned po záruce, tak za cenu jedné varty mám 3 od starlinu.
Takže asi tak.

Píšu jen své zkušenosti. Taky netvrdím, že co je drahé, je dobré. Ale v případě značky Starline se mi neosvědčilo vůbec nic. Lidé sice chtějí nechat opravit auta s co možná nejmenšími náklady, ale šetřit za každou cenu se nevyplácí.
Moje zkušenost je ta, že od značky Starline mechanické a pohyblivé díly vydrží o mnoho méně, než jiný díl, i když dražší. Ať jsou to spojkové sady, ložiska, čepy, ramena, kosti stabilizátoru, tak i elektro. Ty žárovky jsem dal jen jako příklad, protože zákazník chtěl mermomocí xenon výbojky nejlevnější od Starline a taky tak dopadl. Vrátil se hned druhý den, že to vůbec nesvítí. Ve dne ano, ale v noci neviděl ani na 5 metrů. Výbojky se reklamovaly, reklamace v pohodě uznána a vyměnily se za další. Ještě ten den večer mi volal, že mu jedna už vůbec nesvítí. Opět reklamace, tak jsem objednal dražší, ale opět u Starline a pán odjel na Slovensko. Vrátil se po 4 dnech celej vzteklej, že musel jet v noci ze Slovenska jen na mlhovky, protože mu výbojky začaly dělat discotéku.. :lol: Nikdy jsem to ještě neviděl, ale normálně mu dělaly discoblikrs, jak stroboskop. Tak potom dal na mě, sice vykák 3x tolik za výbojky HELLA, ale naprostá spokojenost..
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Starline je jen pro silne povahy :lol: az nekomu baterka od nich vydrzi 10+ let jak ta predrazena Varta, at mi napise...
“Ability is what you're capable of doing.”
Mechosh

#9 Příspěvek od Mechosh »

Hanz píše:Starline je jen pro silne povahy :lol: az nekomu baterka od nich vydrzi 10+ let jak ta predrazena Varta, at mi napise...

Já mám v autě ještě origo baterii BMW, které je 12 let a ještě se ani neloučí. To bych měl už minimálně pátou Starline. Tak na kolik by mě ty baterie ve finále vyšly? :lol:
Nevíte někdo, kdo dělá autobaterie BMW?
Andre

#10 Příspěvek od Andre »

Už přesně nevím co jsem tam kupoval, ale zdá se mi že právě ten FAG. SKF by mělo být lepší?
Mechosh

#11 Příspěvek od Mechosh »

FAG i SKF by mělo vyjít na stejno. :palec: I cenově se to nijak výrazně neliší.
Vesa88

#12 Příspěvek od Vesa88 »

Kolega mel na meganu Febi a do 10 000km slo do kytek...Jak vsichni pisou FAG nebo SKF... :)
PolarBear

#13 Příspěvek od PolarBear »

Hanz píše:Starline je jen pro silne povahy :lol: az nekomu baterka od nich vydrzi 10+ let jak ta predrazena Varta, at mi napise...

No já potřeboval nutně baterku tak jsem vlítl do našich místních autodílů a chtěli po mě tuším skoro 6 litrů jestli si to pamatuji správně. Berte to s rezervou už fakt nevím přesnou cenu, ale vím že jsem pak hledal hodně dlouho na netu a na starline jsem četl pozitivní recenze. Vyšla mě na necelé 2 tisíce a to i kdyby klekla po záruce tak jsou to 3 roky. Sorry, ale pokud se tak stane tak za cenu varty v pohodě můžu koupit další (výměna kolik 5 minut?) tak to máme na 6 let a tak dlouho fakt žádné auto neplánuji vlastnit :) Kupovat Vartu, která je dražší jen proto, aby tam byla pro další 2 majitele po mě nemá pro mě žádný efekt :-)

u ostatních dílů této značky nemůžu soudit, zatím jsem zkoušel jen tu baterku a ta 2 roky bez problémů drží. Po pravdě bych klidně zkusil i jiné díly od nich :)
Mechosh

#14 Příspěvek od Mechosh »

PolarBear píše:

No já potřeboval nutně baterku tak jsem vlítl do našich místních autodílů a chtěli po mě tuším skoro 6 litrů jestli si to pamatuji správně. Berte to s rezervou už fakt nevím přesnou cenu, ale vím že jsem pak hledal hodně dlouho na netu a na starline jsem četl pozitivní recenze. Vyšla mě na necelé 2 tisíce a to i kdyby klekla po záruce tak jsou to 3 roky. Sorry, ale pokud se tak stane tak za cenu varty v pohodě můžu koupit další (výměna kolik 5 minut?) tak to máme na 6 let a tak dlouho fakt žádné auto neplánuji vlastnit :) Kupovat Vartu, která je dražší jen proto, aby tam byla pro další 2 majitele po mě nemá pro mě žádný efekt :-)

u ostatních dílů této značky nemůžu soudit, zatím jsem zkoušel jen tu baterku a ta 2 roky bez problémů drží. Po pravdě bych klidně zkusil i jiné díly od nich :)

Tak to jsi docela střelec. To tě obdivuji. Když mě sám obchodní zástupce této značky sám varoval o kvalitě, spíš nekvalitě, tak to o něčem hovoří. Nevím, zda-li tam ještě pracuje :lol: ale byl to férový člověk. Starline je pouze o ceně. O kvalitě se mluvit nedá.
Risa525

#15 Příspěvek od Risa525 »

PolarBear píše:

nejvíc vydrží origo BMW baterka...každá nám vydržela min. 5-6 let..... neznám jinou baterku která by takhle vydržela!!!

a pokud jde o ložisko tak jedině origo BMW!!! na třech mám najeto 350tis a drží!!! jedno mám nové.
PolarBear

#16 Příspěvek od PolarBear »

Risa525 píše:nejvíc vydrží origo BMW baterka...každá nám vydržela min. 5-6 let..... neznám jinou baterku která by takhle vydržela!!!

a pokud jde o ložisko tak jedině origo BMW!!! na třech mám najeto 350tis a drží!!! jedno mám nové.

o tom se určitě hádat nebudu. Já psal že ji mám 2 roky a pokud by umřela hned po záruce (3 roky) tak můžu koupit hned další za pusu... a to máš zase 3 roky...) Samosebou origo díly jsou asi nejlepší, ale zase u některých věcí je to zbytečné. U těch ložisek se to asi vyplatí připlatit a koupit něco heavy duty.

Mechosh a to se ještě chystám vyzkoušet ramena MS Germany :o)
na to jsou oboustranné názory. Někdo to haní, jiným to vydrželo už 50 tis km :lol:
Teddy

#17 Příspěvek od Teddy »

Ono taky záleží co je to za díl, jak ho kdo namontuje a jak se kdo k tomu autu chová.

Já jsem dával od Meyle axiální táhlo (vydrželo 2 tis.) a brzdy (mam je tam 4 tis., ale první vibrace se ukázaly už po 300 km). V provedení heavy duty se to buď nedělá, nebo to neměli v nabídce.

Za mě už Meyle ne.

P.S. jezdím převážně po slušných rakouských dálnicích
Odpovědět