Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 vůle v levém předním kole

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Teddy

#1 Příspěvek od Teddy »

Ahoj všem,
poradíte mi někdo?

Mam na levym přednim kole vůli. Prostě když vezmu za kolo, tak se vrklá. Nebejt toho, že jsem dal nový táhlo řízení i s oběma čepy, tak bych to tipnul na ten vnitřní kloub. Mam dojem, že po výměně to bylo chvilku dobrý. Nezkoumal jsem to nijak.
Ostatní klouby jsou ale dobrý.

Napadá mě několik možností:
1. ten vnitřní kloub odešel a je na zralej reklamaci (po 5 tis. km? je to Meyle)
2. existuje možnost, že by to bylo v převodovce řízení? Pravý kolo je naprosto bez vůle. Je to v tý převodovce nějak rozdělený? Dá se v tý převodovce něco utáhnout?
3. převodovka v pr...?
4. něco co mě nenapadlo?

Dík za rady
kadli

#2 Příspěvek od kadli »

No nejspis budes mit po smrti spodni rameno.
Teddy

#3 Příspěvek od Teddy »

To jsem si myslel taky, ale zdá se bejt dobrý.
Když hejbu s kolem, tak se hejbe táklo řízení, ale volant ne. Cvaká to jakoby někde buď v převodovce, nebo v tom vnitřnim kloubu řízení (ten co je hned u převodovky). To je ale všechno nový.

Napadlo mě, že buď je ten kloub na reklamaci, nebo něco v převodovce. Jestli je to vůbec možný, protože levý kolo je naprosto bez vůle.

Asi to budu muset ještě jednou rozhodit a sundat manžetu z toho kloubu. Pak budu chytřejší.
Teddy

#4 Příspěvek od Teddy »

Záhada vyřešena.
Nedalo mi to a oddekloval jsem to. Vůle je opravdu v tom novym vnitřnim kloubu.

Meyle už opravdu neni to co bejvalo. Vydržel max., ale opravdu max. 5 tis. km. Spíš tak jen 3 tis..... :-(

Takže reklamace.
petratria

#5 Příspěvek od petratria »

Hod to na hever a zkus zahybat nahoru a dolu s kolem, když bude vůle mohlo by to být ložisko ( já to tak měl, i když jsem tomu nevěřil protože jsem ho měnil cca před 30tis km Mealy..)
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

vítej v klubu, me ložisko od Meyle dalo tak 12tis a KO :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
hamatoyoshi

#7 Příspěvek od hamatoyoshi »

Meyle jsou spíše horší náhradní díly... Ale u některých ND dělají i lepší kvalitu, za kódem to má ještě označení /HD. Kupoval jsem jsem takhle na E36 přední pevnostní čepy nebo uložení zadních tlumičů. Na předku jsou cca 3000 km, tak nevím jak to bude s životností... :-)
petratria

#8 Příspěvek od petratria »

No to jste mě mnoho nepotěšily, já měl za to že Meyle jsou dobrý, ale přez to jsem tam ted zkusil dát ložisko od FAG tak uvdíme.
- co jde tak davám od BOSCH ( brzdy, ted váha vzduchu, filtry komplet)
- ještě budu asi časem řešit tlumiče, předek mám od Meyle a zatím drží a zadek kayaba taky zatím ok. Najezdím cca 40 tis ročně..
Odpovědět