Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

!URGENT! E34 - 525i po dotankování plné nestartuje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od aDAm_2 »

Tak při cestě na dovolenou se mě bawko pomstilo :( V nádrži jsem měl tak cca 20l, chtěl jsem před odjezdem nabrat do plna, tak sem tam narval dalších cca 55l, pak už pisto vypinala. Po nastartování a rozjetí to po metru chciplo a nešlo už nastartovat. Takže sem to odtlačil na bok a nechal trochu vychladnout (měl jsem za sebou cca 200km vkuse) Pak znova pokus o nastartovani, chytlo to ale jak by jen na dva valce a po přidani plynu to chciplo, takhle několikrat.

Takže na laně před barák a kontrola svíček, ty byly hezky čistě opálené. Pak kontrola palivového obvodu, po vytažemí hadice ze vstřikovací lišty z konce co je u vrtule nešla ani kapka při startování. Takže bych tipoval že prostě nejede čerpadlo.

Tak pokusy s elektrikou u plovaku. Na dvou pinech co je zapojeny konektor na plovaku bylo naměřeno 12V, takže el. tam asi jde. Po vyšroubování te velké plastové objímky a pokusu o vytažení plováku a čerpadla se podařilo udělat bazén z benzínu :( zjištění že to je jen plovák a čerpadlo je asi někde jinde bylo supr. Pak sme našli čerpadlo na podvozku u nadrže. Po přivedení + a - natvrdo z baterie v něm cvakne ale nevrčí. Po zapojení konektoru a pokusu o startovani necvaka nic.

Takže má někdo tip na co se ještě podívat? Za pár hodin smě měli odjet na dovolenou takže parada :(((
Ramzzes

#2 Příspěvek od Ramzzes »

mej jsem podobny problem v nadrzi cca 30 l rano jsem prisel k autu ze pojedu do prace a nic nenastartoval jsem... odpoledne kdyz jsem se k tomu dostal tak jsem zjistil ze cerpadlo nejde rele cvaka 12V v pinu je tak to bylo jasne ze odeslo cerpadlo ale po vymene cerpadla za funkcni z e32(pasuje) ja mam teda ceradlo v nadrzi primo s plovakem. tak jsem stejne nenastartoval po dlouhem hledani a spusty hodin obihani kolem auta jsem prisel na to ze mi sice jde 12V do konektoru ale jak jsou dratky u plovaku tak tam jsem nic nenameril....tak jsem natvrdo napajel + a - za konektorem provrtal dirku do vrsku plovaku a protahnul az k cerpadlu jinak palivomer me fungoval normal...u tebe to bude problem asi ze ti odeslo cerpadlo preji jen ma uhliky a jeste kolik ma to auto najeto...
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aDAm_2 »

No najeto ma necelych 300 ale uz se v tom kdysi asi nekdo vrtal. Odpustil sem tak 10-15l z nadrze. Budik zacal ukazovat ze je prazdna nadrz, tak se asi podarilo odjebat jeste neco dalsiho :(

kde je pojistka pro cerpadlo? Jinak relatko sem nasel tady na foru ze je v pravo u okna jak sou jednotky. To vypadá ze je ok, neni opalene a cvaka. Jen me udivuje ze na ten konektor ta stava jde, ale k cerpadlu to asi nedojde. A co je teda divne, ze po vytazeni plovaku jdou dal hadice do nadrze i s kabelama a pak je cerpadlo zase venku
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aDAm_2 »

Takže zkoumání v Bentlyho manualu....

Podle toho co sem se tam dočet musí být čerpadlo v nádrži. Ja pod tim autem teď neležel jen borec co mě pomahal a ten našel něco pod nadrži vedle filtru. Ale manual tvrdi že čerpadlo je v nadrži aby se mazalo a chladilo benzínem. Akorat teda kde? To tam jen tak leží? Nebo se dá k němu dostat jen s prázdnou nádrží?

No ale co sem se dočetl tak přívod el. k čerpadlu je na pinu 5 (plus) a 4(minus) a na tom pinu 5 jsem napětí naměřil, takže teoreticky by do něj štáva jít měla. Takže mrtvé čerpadlo?
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od paveld »

V kufru vpravo od rezervy pod kobercem je dekl, pod ním to najdeš. Benzin kvuli tomu určitě vypouštět nemusíš.
Tady máš i obrázky jak to tam je:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... cement-DIY
darklord
Klubové ID: 2970

#6 Příspěvek od darklord »

Ked si povolil tu velku objimku na nadrzi tak vidis plavak a dve hadice co vedu ku dnu kde je v takej klietke zacvaknute cerpadlo.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od aDAm_2 »

jop to co popisujete sem našel, odpojil a vyšrouboval po pokusu o vytažení následoval benzínový bazén v kufru :(

No už jsem to vzdal a odtáhl do servisu tak sem zvědav na verdikt :(
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aDAm_2 »

Takže verdikt ze servisu. Kousle čerpadlo, opalilo to kontakty na spinacim rele, takže napětí na konektor sice šlo ale strašně malý proud. Čerpadlo rozchozené a funguje ale dle slov mechanika hodně divně vrčí což se mě nechce riskovat cca 2,5tis km tak výměna za nové :( navíc aby toho nebylo málo tak borec co chtěl včera pomoct zřejmě odpalil plovak :(
darklord
Klubové ID: 2970

#9 Příspěvek od darklord »

Tak pokial funguje tachometer, zober si so sebou kanister a nemas problem :) (aj ked si neviem uplne predstavit ako sa da plavak pokazit pokial ho fyzicky nezlames.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od aDAm_2 »

Tak hladové oko zdá se že funguje, resp při zapnutí klíčků blikne, ale pak nesvítí protože je plna. Tak by se dalo řídit i podle něj. Co se může takto na plováku posrat netuším, každopádně než do něj začal borec pouštět 12V natvrdo tak fungoval, max že to nějak přepálilo odpor. Jak bude venku i s čerpadlem tak na to mechoš koukne.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od aDAm_2 »

hmm když se daří tak se prostě daří, dneska dorazilo nové čerpadlo a samozřejmě že jiný typ než tam je, takže dovolenka v p...
Odpovědět