Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
závada klimatizace e39 525d
zdravím mám 525d facelift e39 a nešla mi klima, tak jsem ji dal do servisu tam mi ale řekli že klima nejde, protože po sepnutí v autě nejde kompresor, - nesepne ( nejde do něj +) když se + přivede odjinud " natvrdo", tak klima maká a je to mrazák jak blázen, nemůže být někde chybné nějaké relé nebéo něco?? nebo jsou někde nějaké jiné pojistky než za kastlíkem?? nebo nějaká jiná rada?? díky moc
co chci slyšet?? kde všude jsou poschovávaný v e39 pojistky a kde je relé na klimu.. to je jednoduchý, a kdo e39 má a dělal to nebo ví tak to napíše a ušetří mi mraky času, já také takhle lidem pomáhám, od toho to je klub, tvá rada je logická, ale hrát si se zkoušečkou pokus omyl atd to je o ničem když vím odkud kam co vede ( k relé a od relé) tak si to právě propípám a vím....
matess: jj na vysoušeči. Jsou tam dvě čidla, jedno na výsoký tlak a jedno na nízký tlak, ty konektory tam rády oxidují a lámou se kabely.
horan: hmm tak je možné že klima toto nepotřebuje ale někde sem tu četl že musí fachčit i ta druhá rychlost na ventilátoru jinak to nedovolí klime pustit kvůli přehřátí.
horan: hmm tak je možné že klima toto nepotřebuje ale někde sem tu četl že musí fachčit i ta druhá rychlost na ventilátoru jinak to nedovolí klime pustit kvůli přehřátí.
Já mám E39 530d a mám taky problém s klímou po naplnění full mi po chvilce provozu vystřelí z přetlaku. po naplnění na pul to jede ale cca po 30 min. to zase vystřelí do přetlaku
mohl by být problém v tom že chybí víčko na jednom napouštěcím ventilu a je možný že se do systému dostal nejakej prach. Údajně by melo stačit vyměnit ten napouštěcí ventil ale nezdá se mi to.
dík za radu co s tím

dík za radu co s tím

tak máš recht sahara nejede
děkuji za nasměrování a za ty pojistky

horan píše:Jak jsem tu už psal, tak nedávno jsem tenhle oříšek řešil v práci. Vrtule má ještě dvě pojistky, který nejsou nikde napsaný. Jedna je schovaná pod přístrojovou deskou nad "oficiálníma" pojistkama. Musíš vyndat kastlík, spustit dolů pojistky a někde tam nahoře budou schovaný dvě velký nožový pojistky tuším 40 a 50A. Nevím jistě která, ale jedna z nich je od ventilátoru. Myslím že ta 40A.![]()
No a pak ještě ta zákeřně schovaná druhá pojistka. Ta je v kufru , kde je nad baterkou taková plastová krabička. Bílá nebo šedá. Vede do ni tlustý červený kabel a z ní cca 8 slabších. Když tu krabičku otevřeš, tak uvidíš pojistky. Nenech se zmást že nevypadají jako ty klasické nožové. Na těchto nejde vidět, jestli je spálená nebo ne. Musíš vyzkoušet zkoušečkou/žárovkou jestli je "průchozí"
Je to cca pátá z leva. Myslím, že byla 80A.
Tak snad jsem to napsal srozumitelně. A snad to pomůže.
![]()
Mimochodem ty v kufru jsou takové:
Chvilku trvá než zapne. Třeba 15 vteřin. A jak vypadá kondenzátor (klima chladič)? Není zacpanej? Pokud by se náplň špatně chladila, tak by v systemu stoupal tlak a pak by mohlo dojít k nějakýmu "odfouknutí".
Když si to nechával plnit, tak kontrolovali i tlak se zapnutou klimou? Nebo tam narvali jen náplň a hotovo?
Když si to nechával plnit, tak kontrolovali i tlak se zapnutou klimou? Nebo tam narvali jen náplň a hotovo?
- shadou
- Kontaktovat uživatele:
oživuji tohle vlákno s dotazem na absenci napájení Kompresoru.
Panel reaguje, reguluje ventilátor a teplotu nahoru i dolu. Klima však nejde.
Domníval jsem se že je problém v náplni. Nechal jsem naplnit a stále nic. Mechoš zjistil absenci napájení kompresoru.
V autě momentálně není jednotka ABS a Webasta. Jsou v opravě.
Klima dvouzonová automatická
Auto e39 530diA 6/2000
Díky
Panel reaguje, reguluje ventilátor a teplotu nahoru i dolu. Klima však nejde.
Domníval jsem se že je problém v náplni. Nechal jsem naplnit a stále nic. Mechoš zjistil absenci napájení kompresoru.
V autě momentálně není jednotka ABS a Webasta. Jsou v opravě.
Klima dvouzonová automatická
Auto e39 530diA 6/2000
Díky
BMW je vždy srdeční záležitost -takovej velkej kardiostimulátor !