Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 530D 174KW - KO turbo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
PetanE60tka

#1 Příspěvek od PetanE60tka »

Ahoj chlapi,

zjistil jsem, že mi jde do kopru turbo, tedy predpokladam, jeste jsem nerozdelal hadice, abych se mrknul, jestli v nich je olej. Proste auto nastartuju studeny a modra dymovnice, teply lepsi, ale i na volnobeh si modre pokuruje. Vzdy od vymeny oleje k vymene zadny unik, dneska po 20 000 km na displeji pulka naplne...

Ma otazka zni, pokud se mi potvrdi turbo, tak zda-li ho nechat zrepasovat, ci zda-li jde vymenit nekde kus za kus novyho, ci poradite?

Diky, Petr
DaweTDS

#2 Příspěvek od DaweTDS »

PetanE60tka píše:Ahoj chlapi,

zjistil jsem, že mi jde do kopru turbo, tedy predpokladam, jeste jsem nerozdelal hadice, abych se mrknul, jestli v nich je olej. Proste auto nastartuju studeny a modra dymovnice, teply lepsi, ale i na volnobeh si modre pokuruje. Vzdy od vymeny oleje k vymene zadny unik, dneska po 20 000 km na displeji pulka naplne...

Ma otazka zni, pokud se mi potvrdi turbo, tak zda-li ho nechat zrepasovat, ci zda-li jde vymenit nekde kus za kus novyho, ci poradite?

Diky, Petr

Repas turbo sport. Je to myslím v Jablonci nad Nisou. Budeš spokojenej.
sa-tan666
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sa-tan666 »

z repasu jsem vylecenej 5000km a ko :roll: nove v bmw cca 21500 8)
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od VRsix »

Petane, ja bych hlavne nechal stahnout ten soft, to je to, proc ti slo to turbo kukat. Musi na nem bejt pridano fakt dost na 300 koni a 720nm.
PetanE60tka

#5 Příspěvek od PetanE60tka »

VRsix píše:Petane, ja bych hlavne nechal stahnout ten soft, to je to, proc ti slo to turbo kukat. Musi na nem bejt pridano fakt dost na 300 koni a 720nm.

Jsou na nem pridany 2 desetiny...

Ale dnes mi bylo receno, ze turbo by to byt nakonec nemuselo. Je tichy, nehuci atd. Ale auto jsem si koupil ve 120 000 a ani jednou jsem nemenil odlucovac oleje, ktery jsem ani nevedel, ze tam neco takovejo je no, neznalost :( a pry to bude asi ten problem, proc to zaclo brat olej. Dneska jedu do servisu, kde mi shodi hadici od turba a mrknou na vrtulky a pozna se hned, jeslti turbo ko ci ne. Samotnemu mi bylo divne, ze turbo je tiche.

Jeste k tomu nejaky 4 gufera u turba vymeni.
DaweTDS

#6 Příspěvek od DaweTDS »

sa-tan666 píše:z repasu jsem vylecenej 5000km a ko :roll: nove v bmw cca 21500 8)

Není repas jako repas 8)
DawletE30

#7 Příspěvek od DawletE30 »

kdyby něco tak mam turbo v krasnem stavu :wink:
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

DaweTDS píše:
sa-tan666 píše:z repasu jsem vylecenej 5000km a ko :roll: nove v bmw cca 21500 8)

Není repas jako repas 8)

Presne tak. Hlavne si naivne myslieť že nové v BMW je fakt nové :lol:
d(- -)b
ST3Pi

#9 Příspěvek od ST3Pi »

Takze nove zabalene origo bmw je vlastne stare, diky za osvetleni, ted nema smysl kupovat nic jineho nez jeste teple z vyrobni linky.
Lennox

#10 Příspěvek od Lennox »

ST3Pi píše:Takze nove zabalene origo bmw je vlastne stare, diky za osvetleni, ted nema smysl kupovat nic jineho nez jeste teple z vyrobni linky.

Jo tady se člověk dozví věcí. :lol:
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

ST3Pi píše:Takze nove zabalene origo bmw je vlastne stare, diky za osvetleni, ted nema smysl kupovat nic jineho nez jeste teple z vyrobni linky.

Evidentne nepochopené :) Aj to "nové" v BMW je už repasované, nové ako také si už nekúpiš :)
d(- -)b
kornout

#12 Příspěvek od kornout »

Ale prd, nové turbo se dá normálně koupit a pokud by u BMW prodávaly repasovené turbo, tak by to rozhodně uvedly, že se nejdedná o nový díl.
Každopádně, pokud je to turbo v takovém stavu jak dotyčný líčí, tak bych ho normálně nechal repasovat. Každopádně to chce vybrat dobrou firmu, protože se na tom dá i poměrně dost prodělat a přivodit si spoustu starostí.
Turbosport je OK, doporučuju, beru od nich už několik let.
DaweTDS

#13 Příspěvek od DaweTDS »

kornout píše:Ale prd, nové turbo se dá normálně koupit a pokud by u BMW prodávaly repasovené turbo, tak by to rozhodně uvedly, že se nejdedná o nový díl.
Každopádně, pokud je to turbo v takovém stavu jak dotyčný líčí, tak bych ho normálně nechal repasovat. Každopádně to chce vybrat dobrou firmu, protože se na tom dá i poměrně dost prodělat a přivodit si spoustu starostí.
Turbosport je OK, doporučuju, beru od nich už několik let.

Tak tak.jak jsem psal,není repas jako repas.
Já bral od turbosportu 5 turbín a všechny jezdí toteť.
ppmajko

#14 Příspěvek od ppmajko »

normalna vec ze v znackovom servise kupis original-repas diel,,,napriklad vo vw je to oznacene X,,,a cenovy rozdiel je cca 20% oproti novemu
Odpovědět