Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 530D 174KW - KO turbo
-
Ahoj chlapi,
zjistil jsem, že mi jde do kopru turbo, tedy predpokladam, jeste jsem nerozdelal hadice, abych se mrknul, jestli v nich je olej. Proste auto nastartuju studeny a modra dymovnice, teply lepsi, ale i na volnobeh si modre pokuruje. Vzdy od vymeny oleje k vymene zadny unik, dneska po 20 000 km na displeji pulka naplne...
Ma otazka zni, pokud se mi potvrdi turbo, tak zda-li ho nechat zrepasovat, ci zda-li jde vymenit nekde kus za kus novyho, ci poradite?
Diky, Petr
zjistil jsem, že mi jde do kopru turbo, tedy predpokladam, jeste jsem nerozdelal hadice, abych se mrknul, jestli v nich je olej. Proste auto nastartuju studeny a modra dymovnice, teply lepsi, ale i na volnobeh si modre pokuruje. Vzdy od vymeny oleje k vymene zadny unik, dneska po 20 000 km na displeji pulka naplne...
Ma otazka zni, pokud se mi potvrdi turbo, tak zda-li ho nechat zrepasovat, ci zda-li jde vymenit nekde kus za kus novyho, ci poradite?
Diky, Petr
PetanE60tka píše:Ahoj chlapi,
Diky, Petr
Repas turbo sport. Je to myslím v Jablonci nad Nisou. Budeš spokojenej.
-
VRsix píše:Petane, ja bych hlavne nechal stahnout ten soft, to je to, proc ti slo to turbo kukat. Musi na nem bejt pridano fakt dost na 300 koni a 720nm.
Jsou na nem pridany 2 desetiny...
Ale dnes mi bylo receno, ze turbo by to byt nakonec nemuselo. Je tichy, nehuci atd. Ale auto jsem si koupil ve 120 000 a ani jednou jsem nemenil odlucovac oleje, ktery jsem ani nevedel, ze tam neco takovejo je no, neznalost

Jeste k tomu nejaky 4 gufera u turba vymeni.
Ale prd, nové turbo se dá normálně koupit a pokud by u BMW prodávaly repasovené turbo, tak by to rozhodně uvedly, že se nejdedná o nový díl.
Každopádně, pokud je to turbo v takovém stavu jak dotyčný líčí, tak bych ho normálně nechal repasovat. Každopádně to chce vybrat dobrou firmu, protože se na tom dá i poměrně dost prodělat a přivodit si spoustu starostí.
Turbosport je OK, doporučuju, beru od nich už několik let.
Každopádně, pokud je to turbo v takovém stavu jak dotyčný líčí, tak bych ho normálně nechal repasovat. Každopádně to chce vybrat dobrou firmu, protože se na tom dá i poměrně dost prodělat a přivodit si spoustu starostí.
kornout píše:Ale prd, nové turbo se dá normálně koupit a pokud by u BMW prodávaly repasovené turbo, tak by to rozhodně uvedly, že se nejdedná o nový díl.
Tak tak.jak jsem psal,není repas jako repas.
Já bral od turbosportu 5 turbín a všechny jezdí toteť.