Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vrzání okna e39
Při otvírání a zavírání vrže okno u řidiče(e39 528i). Vrzání se zvyšuje při teplém počasí. Při dešti se vrzání zmírní. Mám dojem, že to způsobuje tření skla o těsnění. Prošel jsem internet, ale nic uspokojivého jsem nenašel. Má někdo s tímto zkušenost. Čím namazat těsnění (nebo je potřeba těsnění vyměnit?). Někde jsem narazil na doporučení použít spray CX-80 Krytox. Bohužel jsem nenašel žádného prodejce(pouze PL,SK). Nebo je vrzání způsobeno vedením okna ve dveřích? Než rozeberu dveře, prosím o vaše zkušenosti.
-
-
Není to těsněním, ale zrezlou vodící kladkou na stahovačce. Rozeber tapec a prostříkej to mazadlem. Jsou tam ty kladky 2 a musíš dole ještě odlepit vodní clonu, tu pak zase zpět přimáčkneš. Práce na 10 minut jedny dveře.
Nic jinýho to neni na 100% řešil jsem to u obou předních oken.
PS: rychlost stahování se pak taky zvýší.
Nic jinýho to neni na 100% řešil jsem to u obou předních oken.
PS: rychlost stahování se pak taky zvýší.
-
Tak jsem to dnes rozebral, promazal kladky(4 - 2 nahoře, 2 dole) pro jistotu prostříkal sprejem od Liqui Moly, promazal jsem lanka a vodící lišty tukem od Castrolu. Vrzání trochu ztichlo. Při stahování dolů- skoro dole to stále vrzalo. Při vytahování nahoru to vrzalo více. Vzal jsem ošetřovač gumy a hloubkový čistič na gumu a plast od SONAXU vyšistil sametku vodorovnou s oknem, ošetřil, aby guma byla elastická. Pořádně jsem umyl okno. Až po tomto zásahu začalo vrzání zcela ustupovat. Nyní to při spouštění dolů už nevrže a při zavírání si vrzne jen jednou. Uvidím zítra, možná to zcela vymizí až se používáním dostane olej do do vodících bovdenů.
-