Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 540i - servotronic, viskospojka
Muze mi nekdo kdo ma tez 540i popsat, jak spravne funguje servotronic?
Co to presne dela a jak mam vyskouset ze to funguje dobre?
A jeste viskospojka. Mam novou pumpu, vrtuli i viskospojku, na omak je spojka meka a vrtule se na ni celkem snadno toci, ale kdyz nastartuju tak toci a fouka jako krava. Pamatuju se, ze kdyz jsem mel jeste starou e36 tak tam u studenyho motoru skoro netocila..
Jak to funguje u vas?
Co to presne dela a jak mam vyskouset ze to funguje dobre?
A jeste viskospojka. Mam novou pumpu, vrtuli i viskospojku, na omak je spojka meka a vrtule se na ni celkem snadno toci, ale kdyz nastartuju tak toci a fouka jako krava. Pamatuju se, ze kdyz jsem mel jeste starou e36 tak tam u studenyho motoru skoro netocila..
Jak to funguje u vas?
me prijde, ze tyhle repliky visco spojky (spirala z bimetalu, misto pasku z plechu pricne pres ventil jak ma oem-je jedno, jak to vypada, muzou fungovat obe stejne, ale v realu ma ta se spiralou nekde chybu) jsou porad castecne sepnute... mel jsem nejakou z ebaye, po roce a pul se rozlitla vrtule, ted mam od Meyle (vypada uplne stejne) a chova se rekl bych totozne... huci 2min po startu, pak ji sice neslysim, ale kdyz otevru kapotu, novinama ji rozhodne nezabrzdim, jedno jak je motor chladnej/ohratej...
imo je tam bud spatna specifikace oleje nebo konstrukcni chyba a prenasi vic momentu v rozepnutem stavu nez ma...
vlivem el rizeneho termostatu u M54 motoru (pri plnem plynu se otevre termostat-snizeni teploty hlavy pro vyssi vykon) to dopadne sepnutim pri vyssich otackach a nasledne barabum pod kapotou...
imo je tam bud spatna specifikace oleje nebo konstrukcni chyba a prenasi vic momentu v rozepnutem stavu nez ma...
vlivem el rizeneho termostatu u M54 motoru (pri plnem plynu se otevre termostat-snizeni teploty hlavy pro vyssi vykon) to dopadne sepnutim pri vyssich otackach a nasledne barabum pod kapotou...
“Ability is what you're capable of doing.”
Spojka orig BMW - sice stoji raketu, ale funguje tak jak ma.
Pro vsechny kteri chteji videt jak ma fungovat dobra viskospojka: http://www.youtube.com/watch?v=5Ix4ZgBH8TA
Pro vsechny kteri chteji videt jak ma fungovat dobra viskospojka: http://www.youtube.com/watch?v=5Ix4ZgBH8TA
540i ktoru som kupil a ked som zacal prerabat tak som vedel ze visco je mrtva, tocila sa hned od nastartovania ako jebla a az do vypnutia, prsty by zlamala, jedine riesenie - vymena za novu ja som volil HD a pohoda maka ako ma.
Ked som kupoval pred rokom manzelke e46 320i kupoval som ju od chlapca ktoremu prave zla vysco zapricinila ze vrtula sa odjebkala a jak sa mrdala v tej rychlosti pri motore tak odjebala za sekundu chladic, dadice, termostat, cidla a nejake plasty.

Ked som kupoval pred rokom manzelke e46 320i kupoval som ju od chlapca ktoremu prave zla vysco zapricinila ze vrtula sa odjebkala a jak sa mrdala v tej rychlosti pri motore tak odjebala za sekundu chladic, dadice, termostat, cidla a nejake plasty.

Filozof píše:paráda a ještě by mě zajímalo jak sama sepne druhou rychlost ...a sama dochlazuje auto po vypnutí motoru ...toto mi nikdo ještě neukázal.
Takto se chová i moje visca a stejně se mi nesepne na druhou rychlost a po vypnutí klíčku prostě ikdyby bylo 40C venku a motor rudej nesepne ... tedy u E34.
Tak jelikož je mechanická tak žádnou druhou rychlost nemá a když neběží motor tak se prostě ani točit nemůže.