Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 530d problem s vykonom VYŘEŠENO - silentblok motoru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
KoZi_man

#61 Příspěvek od KoZi_man »

Chlape nemusíš kupovat origo hadičky 300 Kč za 1m.

Zase to neber jako nějakou vědu, je to normální hadička s podtlakem...

Já kupoval za 45 Kč 1m :) s opleteným venkem.

Za 40 Kč byl metr bez opletu.
zverbo

#62 Příspěvek od zverbo »

630kč vyde sada v ktorej je dost veci navyse nie len hadicky, je to pod 114.256.08.03

Ale inak KOZIMAN ma pravdu mozes tam naladovat cokolvek, mne slo oto aby som mal aj tie kolienka a prepoje, tecka atd... menil som uplne vsetko fakt uplne, kokotsky som sa dost natrapil aby som ich dobre poupevnoval, tam kde boli upevovane tam som ich vystuzoval preveckom, spoje som posiloval o primer atd...
hadice

#63 Příspěvek od hadice »

hadice píše:..vcera jsem se vracel z TN domu s rodinkou...musím se tedy pochlubit že jsem za starým hrozenkovem v tom kopci (asi to tam každej znáte)..auto poloprázdný...projedu zatáčku dám 3q...a plnej...klima vyplá...pedál na podlahu..hukot dunení strašný z motoru síla nikde...vedle s prehledem starej passat tdi 4 lidi v aute sofér starší spíš nejaký deda...v klidu me predjel v druhým pruhu..nevydojil jsem tam z toho víc jak 120 a to bylo jako maximum co z toho slo dát...takhle po rovine neríkám to jako docela zakamufluje asi 3,0 objemem a šesti hrncama...ale v porádným tahu jak práve treba ten kopec...to je v čudu..jak proste nejde neco jak má tak to je konec...pritom tak nejak si vzpomínám že to bejvala pila jak svina když jsem to koupil....tož to jsem chcel asi hodit do placu no..
...tož včera zborka rozborka....začal jsem výfukem..trubky se obe prohrívají stejnomerne...takže cajk...,výveva na podtlak fakčí výborne...,sundám sání jdu vymenovat všechny hadičky i ty do silentbloku...zjistení! zadne...vse vporádku...trochu zašpinené ale tlakove funkční všemi smery..., zadalší vymontoval jsem silentbloky...oba dva vporádku bez poškození.....jediné co jsem našel je to že oba dva elktropneumetické ventily to jest na turbo a egr (mimochodem jsou stejné) trochu "profukují" i bez napetí...a pokud je na ne privedeno napetí profukují jen o malinko více :? ..tudíž me napadá myšlenka že se ihned priotevre egr..a turbo ba naopak nemuže v okamžiku kdy se má stahovat do menšího plnícího výkonu se nestáhne natolik aby nedocházelo k pretlakování sání.. v ten moment by tedy asi práve motor nešel do požadovaného výkonu....jsou to všechno jen domenky moje...a stejne si myslím že by to diag mela odhalit tím že práve dochází k neadekvátním zmenám tlaku v sacím traktu vinou této špatné profukující regulace turba a EGRu..a nebo možná tolerance rídící jednotky stačí na "nepovšimnutí si" techto nerovnomerných zmen....
...priznám se že dneska bylo dost práce tak jsem auto ani po včerejším dání dokupy neprojíždel a je možné že budu mile prekvapen...no uvidíme, hadičky jsem vymenil všechny dopuntíku za nové...a práve kdyý jsem poprvé včera okouk silentbloky zespodu tak jedna hadička (myslím na pravé strane) byla ta uhlová vsuvka skoro povysunutá a dost volná skoro bych i rek že na vypadnutí..a možná i dobre netesnící....cooler a hadice taky tesnící a vporádku...
...popravde se priznám že jsem i doufal že nejakou závadu jasne zretelnou objevím....bohužel....diag nic nehlásí (mám ji doma)....
..jeste jsem teda stihl vyhodit LOCK VALVE ze spojkového válce....spojka jde mekčejc mačkat..tak zítra uvidím..ale pri mím štestí asi nic moc....poreferuju...
zverbo

#64 Příspěvek od zverbo »

Pretych co vas to zaujima už som dokoncil manzelkynu 530d nakomplet, ako som pysal ako som vravel tak som urobil.

Prestudujte si a zvazte ci to zato stoji.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=126178
Odpovědět