Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E60 545i /2004 účinnost brzd - je to nomální?
-
mobilman
- Člen Klubu
- Klubové ID: 900
Prosím poraďte E60 545i /2004 účinnost brzd - je to nomální?- brzdy jsou funkční a velmi účinné pouze z vysoké rychlosti až do rychlosti kolem 5 až 10 km/hod, kde pak přestane účinkovat posilovač a já musím dobrzdit pořádně opřený o volant. Má to tak být? U starého VW když šlápnu na brzdu v malé rychlosti tak stojím na fleku.
-
Vanessa_CZ
- Klubové ID: 4072
-
Vanessa_CZ
- Klubové ID: 4072
-
mobilman
- Člen Klubu
Trošku jsem to odpozoroval: pokud má auto zapnutý sytič hned po startu otáčky cca 1000 tak je to brždění přijatelné a asi bych si nestěžoval, ale jakmile klesnou otáčky na cca 500 po zahřátí, tak po rozjezdu a vyřazení na neutrál je brždění po sešlápnutí brzdy pár sekun dobré, ale pak už pedál ztvrdne a brzdím bez posilovače. Když na chvíli přestanu brzdit a nechám posilovači čas (asi 5sek) na podtlak tak opět po sešlápnutí brzdy jsem hned bez podtlaku. Tak bych to tipoval na vakuovou pumpu, ale jsem v BMW začátečník a také prý by to mohl být zpětný venti posilovače brzd - nevím zda tam vůbec někde je v ETK jsem nic nenašel. Také jsem chtěl odpojit hadici od posilovače (otáčí se docela volně doleva i doprava) ale není tam žáden šroub na povolení - nevíte fígl jak ji odpojit bez poškození odborníci? Děkuji předem za vůbec nějakou odpověď.
-
mobilman
- Člen Klubu
Bylo to tak, že jsem si chtěl koupit v autorizovaném servisu to podtlakové vedení k posilovači i s pryžovým kolenem pro připojení k vakuové pumpě (bylo ztyřelé). Předtím jsen tam kupoval set s dojezdovkou a zvedákem a tak mě měli zaregistrovaného podla posledních 7 čísel VIN. Když jsem chtěl to podtl.vedení objednat a koupit tam mi prodejce řekl, že má pro mě dobrou zprávu (myslel jsem si že dostanu koupit jen to kolínko), že to vypadá že mi to asi vymění na záruku - po poradě se servisním technikem, že se jedná o Německé BMW a je starší 3 let bude mi to vyměněno. Zkuste se na to poptat v autorizáku - prodejce se na rozdíl od technika tvářil že by to mělo platit i na CZ prodané BMW. Závada pro kterou to měnili měla dle sdělení technika být: případné prosakování oleje z vakuové pumpy do posilovače brzd, porušená membrána posilovače brzd vlivem oleje, nečistotou, případně vody, která v zimě může zamrznout a porušit těsnost membrány posilovače a tím snížená schopnost brzd. Opravdu to při volném chodu při dojíždění ztvrdlo (BRZDOVÝ PEDÁL) a brzdil jsem i očima. Takové ifo od technika - že se chystá nebo už je svolávačka na kontrolu airbagů na Trojky BMW ??? Tak jsem mu řekl ať zavolá když to badé i na pětkovou řadu. Jinak mi vyměnili i tu průchodku toho kabelu od baterie ze svolávačky z minulého roku a také grátis. Zrovna před chvíli mi volali z BMW - zpětná vazba zda jsem spokojen s opravou - ujistil jsem je že ano a budu je všude chválit.